Czy rum można podzielić pod względem językowym? Udowodnimy Wam, że jak najbardziej! Tym razem zabierzemy Was w podróż przez kultury, wyspy i języki Morza Karaibskiego. Opowiemy czym różni się Rhum Agricloe z wysp francuskojęzycznych, od Ron-ów hiszpańskich i Rum-ów w iście angielskim stylu. Spróbujecie organoleptycznie jak bardzo inna jest ziołowo-kwiatowa nuta rumów produkowanych z soku z trzciny cukrowej od tych fermentowanych z melasy. Wyjaśnimy tajemne terminy "Solera" i "Single Barrel", a do tego oczywiście skosztujecie dedykowanych rumom tapasów.
Podobne wydarzenia
niedziela, godz. 12:00 - 16:00
ulgowy 95 zł
niedziela, godz. 16:00 - 19:00
ulgowy 225 zł
Barman, Globtroter, laureat konkursów barmańskich Polsce i za granicą. Miłośnik dobrej kuchni i najlepszych cocktailbarów. Pierwsze kroki w gastronomii stawiał 8 lat temu. Od listopada 2015 współtworzy projekt barowy Parrot Rum Embassy, a już w czerwcu 2017 zaprosi Was na pierwszy w Polsce event rumowy "RumLove Festiwal" w Centrum Kongresowym Pergola w Hali Stulecia we Wrocławiu - impreza na której nie może zabraknąć żadnego fana tego najseksowniejszego płynu świata. Najlepiej zaopatrzony rum bar w Polsce, który nieustannie powiększa swoje rumowe portfolio. Podróż na Karaiby sprawiła, że rum stał się dla Patryka drogą i pasją, której szukał w życiu.
wstęp: 40 zł (w cenie: set 3 rumów, 1 koktajl, 4 tapasy)
data: 29.01.17
godzina: 19:00
prowadzący: Mikołaj Zielonka / Marek Szałkowski / Patryka Kozyra
więcej informacji: lukasz.kunicki@fidelbar.pl