15 lipca zapraszamy do Ziemiosfery na warsztaty z fermentacji napojów. Podczas warsztatów omówimy proces fermentacji mlekowej, alkoholowej i octowej oraz właściwości konkretnych produktów.
Podobne wydarzenia
niedziela, godz. 16:00 - 17:15
piątek - niedziela, godz. 17:00
przedsprzedaż 1200 zł
Fermentowane napoje są doskonałym źródłem witamin, składników mineralnych i dobroczynnych bakterii, oczyszczają i wzmacniają organizm oraz pomagają przetrwać upały. Zjawisko fermentacji zachodzi #naturalnie, musimy jedynie wspomóc bakterie w rozwoju. To proste!
Wspólnie przygotujemy 5 fermentowanych napojów:
- ocet truskawkowy
- kombuchę z zielonej herbaty oolong milk
- zakwas z młodych buraczków i świeżych ziół różaną gazowaną lemoniadę
Na wydarzenie OBOWIĄZUJĄ ZAPISY (do dnia 14.07.2021):
ekosmos.info@gmail.com / telefonicznie 690 295 937 / fb
Pamiętajcie o zabraniu bawełnianej torby na bezpieczny transport pełnych słoików. Każdy z uczestników otrzyma skrypt z przepisami, prezentację dotyczącą fermentacji oraz możliwość konsultacji e-mailowej po zajęciach. Do dyspozycji uczestników będą wszystkie niezbędne sprzęty, słoiki, produkty oraz opieka merytoryczna prowadzącej. Dołożymy wszelkich starań aby stworzyć Państwu bezpieczne warunki do szlifowania fermentacyjnych umiejętności : odpowiednią odległość, rękawiczki, płyn do dezynfekcji.
Natalia Dąbrowska - prowadzę roślinne warsztaty kulinarne, zielarskie i kosmetyczne. Przyświeca mi idea łączenia tradycyjnych receptur i regionalnych produktów z egzotycznymi inspiracjami i współczesnymi badaniami naukowymi.
A
rtykuły dotyczące fermentacji oraz symbiozy człowieka i bakterii publikuję w dwumiesięczniku Kocham Zioła
Serdecznie zapraszamy na #warsztatykulinarne !
#kiszonki #fermentacja #kOMBUCHA #OCET #ekosmos #ziemiosfera
Pokaż mniej
Pokaż mniej