Warsztaty skierowane są dla ludzi którzy uważają, że kuchnia i gotowanie to nie jest miejsce dla nich. Podczas zajęć udowodnimy, że w kuchni nie są do końca istotne proporcje, każdy z uczestników doprawi potrawy według swojego uznania. Omówione zostaną produkty z których będziemy przygotowywali potrawy, ich zastosowanie, pochodzenie oraz możliwości obrabiania.
Podobne wydarzenia
27 kwietnia - 5 maja 2024, godz. 09:00 - 18:00
ulgowy 20 zł
czwartek - sobota
Przygotujemy:
Dwie przystawki, zupę, danie główne, deser
Produkty:
- ryby i owoce morza (tuńczyk, łosoś, żabie udka, mięso małży)
- mięsa ( pierś kurczaka, kiełbasa chorizo)
- warzywa i owoce (limonka, awokado, cieciorka, pomidory, cebula, czosnek, topinambur, kolorowe marchewki, koper włoski)
- zioła (kolendra, bazylia, oregano, tymianek, rozmaryn, szczypiorek, mięta, nać pietruszki)
- inne (oliwa, musztarda gruboziarnista, sos sojowy, olej sezamowy, wędzona papryka, feta, suszone pomidory,miód, kapary, jajka, śmietanka, laska wanilii, cukier brązowy )