Sylwestrowa Noc | Kolacja: 5 dań + 4 koktajle zbliża się wielkimi krokami! Jednak zanim to nastąpi, dajcie się ponieść ostatkom tego roku i wpadajcie do nas na BĄBELKOWY BEFORE, który zaczyna się 28.12 (czwartek) i trwa do 31.12 (niedziela rano) do 03.00!
Podobne wydarzenia
27 kwietnia - 5 maja 2024, godz. 10:00 - 18:00
ulgowy 0 - 25 zł
niedziela, godz. 12:00 - 16:00
ulgowy 95 zł
Pytacie nas o więcej atrakcji? 29-30.12 (piątek, sobota) szykuje się degustacja prosecco (Winotodobro) w cenie 29 PLN/os i co Wy na to?
Degustacja odbywa się w PRIVATE ROOMIE w grupach maksymalnie 6 osób i trwa ok. 20 min. Degustacja dostępna jest dla wszystkich naszych Gości, którzy wcześniej dokonają rezerwacji stolika/miejsc przy barze.
Degustacje odbywa się w godzinach: 18.00 - 22.00
Co dalej?
29.12 (piątek) live act: Craig and Haker
30.12 (sobota) live act: REACT
Cały rok świetnie się razem bawiliśmy, dlaczego tych ostatnich dni 2017 roku również nie spędzić razem? Serdecznie zapraszamy!
----------------------------
Degustacja:
Wybrane wina to:
1. Leo Vanin Prosecco DOC Treviso Extra Dry
2. Leo Vanin Prosecco DOCG Asolo Brut
3. Fratelli Collavo Prosecco DOC Treviso Collfondo
Info o winnicach:
Aziendę Agricolę Fratelli Collavo założył Cesare Collavo w 1960 roku. Obecnie produkcją zajmują się Jego trzej synowie: Massimo, Marco i Mauro. Wielkość winnicy to 8 hektarów, z czego 5 ha zajmują winorośla i 1 ha zboża. Resztę wypełnia las i pastwiska. Ich pracę można zdefiniować jako prowadzenie rolnictwa ekologicznego, co jest bardzo proste, ponieważ jest w zgodzie z ich postrzeganiem świata. Troszczą się o rośliny i zwierzęta, lecz nie zostawiają natury samej sobie. Dbają o przywrócenie odpowiedniej żyzności w glebie, powrót mikroelementów, odpowiednich gatunków owadów itp., które na tyle wzmocnią winorośl, aby ta sama mogła odeprzeć atak wrogów i być odporna na choroby. Trzej Bracia, 3 różne Prosecco i sporo ducha do eksperymentowania! Niebawem nowości w ofercie! Zrzeszeni w FIVI: Włoskiej Federacji Niezależnych Winiarzy.
Winnica Leo Vanin zlokalizowana jest w centrum Valdobbiadene zwanym Il Settolo. Znajduje się dokładnie pomiędzy wzgórzami Valdobbiadene a rzeką Piave, która płynie tędy do Wenecji. Około 100 lat temu w Il Settolo powstał rustykalny budynek, który należy do rodziny Mattizazzo. Jest otoczony przez winnice, które należały do dwóch przodków Giovanni i Venanzio, prekursorów uprawy winorośli w tym regionie. Do początku lat 80-tych produkowane wino było przekazywane w barterze lub spożywane przez znajomych i rodzinę. 20 lat temu Leo, wnuczek Giovanniego wybudował nową piwnicę, odrestaurował winnice i wyremontował dom. Aktualnie pomaga Mu żona i dwie córki: Jessica i Mara. Posiadają 6 hektarów i każdy w rodzinie ma przydzielone inne zadanie: poczynając od pielęgnacji pierwszych pojawiających się pączków po zbiór i winifikację. Posiadają w ofercie szeroki wybór Prosecco: od frizzante (półmusującego), przez frizzante z naturalną drugą fermentacją po spumante (w pełni musujące). Dzięki temu, że posiadają parcele w różnych lokalizacjach, mogą wytwarzać większość znanych apelacji Prosecco: Valdobbiadene Superiore DOCG, Asolo Superiore DOCG, Treviso DOC. Poza tym kilka lat temu dokupili ziemię w Castelgomberto, znajdującą się na wzgórzach, za Vincenzą. Wykorzystują ją do uprawy ciemnych szczepów, wytwarzając ciekawe kupaże, które kompletują winną ofertę Leo Vanin. Na tej samej ziemi posadzili pond 200 drzewek oliwnych, z 5 rodzajami odmian, co pozwala im wzbogacić ofertę o oliwę extra virgin. Zrzeszeni w FIVI: Włoskiej Federacji Niezależnych Winiarzy.
----------------------------
Rezewacje:
+48 570 191 910
info@eliksir.pl
----------------------------
ELIKSIR (www.eliksir.pl) jest wyjątkowym miejscem na gastronomicznej mapie Trójmiasta. To połączenie restauracji, koktajlbaru oraz niezależnej przestrzeni eventowej. Myślą przewodnią lokalu jest foodpairing czyli sztuka łączenia smaków.
Nasze menu skonstruowane jest w taki sposób, aby intensyfikować doznania smakowe - do każdego dania przypisany jest specjalnie dopasowany koktajl. W naszym menu znajdziecie połączenia nowatorskie, ciekawe, ale również te klasyczne podane w swych najlepszych odsłonach.
Eliksir to miejsce, w którym doświadczycie kulinariów na najwyższym poziomie w miłej atmosferze.