• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Celebryci na otwarciu restauracji w Sopocie. Stramowski, Modny Tata i bracia Collins

Mateusz Groen
29 października 2022 (artykuł sprzed 1 roku) 
Otwarcie restauracji U Wędzonych w Sopocie przyciągnęło celebrytów, m.in. braci Collins i Modnego Tatę. Otwarcie restauracji U Wędzonych w Sopocie przyciągnęło celebrytów, m.in. braci Collins i Modnego Tatę.

Znani celebryci w piątkowy wieczór odwiedzili sopocką restaurację U Wędzonych, gdzie odbyło się uroczyste otwarcie. Choć lokal działa już od jakiegoś czasu, to dopiero teraz oficjalnie go zainaugurowano. Na miejscu stawili się bracia Collins, Modny Tata, Modna Mama, Piotr Stramowski i Kazimierz Marcinkiewicz.



Ciekawe wydarzenia w Trójmieście


Czy wiesz, kim są bracia Collins?

Od blisko roku sopocka restauracja U Wędzonych, która mieści się przy ul. GrunwaldzkiejMapka słynie z konceptu amerykańskiego BBQ i dobrego mięsa o niecodziennym smaku. Jej znakiem rozpoznawczym są także mięsa wędzone sprowadzane z Hiszpanii. W zależności od kawałka, ich wędzenie trwa od 8 do 10 godzin metodą na gorąco.

W karcie znajdziemy m.in burgery z pastrami, burgera z szarpaną jagnięciną, skrzydełka z kurczaka, chrupiące poliki wołowe czy też pierogi z szarpaną jagnięciną. W tym miejscu odnajdzie się każdy mięsożerca, ale w menu znajdziemy też dania wegetariańskie.

Mimo dobrego prosperowania i rocznego stażu na trójmiejskiej mapie gastronomicznej w piątkowy wieczór właściciele postanowili zorganizować ponowne "wielkie otwarcie". Tylko co ich do tego skłoniło?

Nowe lokale: sushi, wędzone mięso i włoski grill Nowe lokale: sushi, wędzone mięso i włoski grill

  • Na zdjęciu: aktor Piotr Stramowski.
  • Na zdjęciu: Kazimierz Marcinkiewicz, Rafał Collins, Grzegorz Collins.
  • Otwarcie restauracji u Wędzonych w Sopocie

Rozwój nowej marki gastronomicznej z korzeniami w Sopocie



Wydarzenie, które odbyło się w piątkowy wieczór miało na celu otworzyć nową kartę w historii restauracji, do której dołączyli bracia Collins. Otwarcie U Wędzonych zwiastować ma nową współpracę obecnych właścicieli ze znanymi z telewizji przedsiębiorcami na ścieżce biznesowej. Bracia posiadali już restauracje Fuego w Warszawie, jednak z wielu powodów postanowili zamknąć tamtejszy biznes i zawrzeć współpracę z pomysłodawcami marki U Wędzonych z Sopotu.

Sopocka restauracja jest pierwszym miejscem spod szyldu U Wędzonych, jednak nie jest ostatnim takim punktem w Polsce. W czerwcu tego roku właściciele restauracji założyli identyczny lokal we Wrocławiu, a już za kilka miesięcy pojawi się kolejne miejsce, tym razem w stolicy. Wspólnicy mają w planach rozwój swojej marki i stworzenie franczyzy, która będzie mogła podbijać kolejne polskie miasta.

- Z braćmi Collins znamy się ładnych parę lat. Mój wspólnik Mariusz zdecydowanie dużo dłużej. Wspólnie stworzyli już restaurację Fuego. Mimo że restauracja się zamknęła, to bracia Collins w dalszym ciągu są zainteresowani gastronomią. Stąd też nasz pomysł, by nawiązać z nimi współpracę. Spodobała się im nasza powtarzalność. W dalszych planach mamy rozwój konceptu franczyzowego, chcemy otwierać się w kolejnych miastach. Sopot był pierwszym punktem, ale mamy też nowy lokal we Wrocławiu oraz tworzy się kolejny w Warszawie. Wierzymy w to, co robimy i że to, co robimy jest dobre - mówi Michał Snela, wspólnik.
7 typów osób chodzących do restauracji. Którym jesteś? 7 typów osób chodzących do restauracji. Którym jesteś?

Znane twarze kluczem do powodzenia?



Rozpoznawalność braci Collins na całą Polskę daje możliwości również w branży gastronomicznej. Po niewielkim rebrandingu na ścianach w lokalu U Wędzonych zawisły fotografie przedstawiające braci, co ma być zapewne podkreśleniem ich wkładu w dalszy rozwój konceptu.

- Dziękujemy za przyjście. Wiemy, że wielu z was przejechało kawał drogi, by tu być. To już nas drugi brand na przestrzeni trzech lat. Nie jest to łatwa branża. Zostaliśmy zmuszeni zamknąć nasz pierwszy lokal w Warszawie ze względu na bardzo szerokie spektrum okoliczności. Jednak jednym z powodów, dlaczego zamknęliśmy własny brand, jest to, że bardzo uwierzyliśmy w ten. Z Mariuszem, który jest współzałożycielem tego miejsca i naszym wieloletnim przyjacielem. Wymyślenie sposobu i sieci jest trudne, ale wierzymy, że to jest świetny pomysł na biznes - mówili bracia Collins.

Celebryci w Sopocie



Piątkowa kameralna impreza dla zaproszonych gości nie obyłaby się bez koktajli, prezentacji karty dań, przecięcia symbolicznej wstęgi oraz ścianki, na której pojawili się znani celebryci, a także występów wokalnych na żywo.

Pośród gwiazd, które tego dnia zjawiły się w Trójmieście, byli: wspomnieni bracia Grzegorz Collins i Rafał Collins, aktor Piotr Stramowski, polityk Kazimierz Marcinkiewicz oraz influencer Modny Tata, czyli Michał Będzimirowski, a także blogerzy. Dodatkowo bracia Collins kręcili podczas wydarzenia odcinek swojego show, który niedługo zostanie wyemitowany na kanale TTV.

Wydarzenia

Otwarcie restauracji U wędzonych (1 opinia)

(1 opinia)

Miejsca

Opinie (91) ponad 50 zablokowanych

  • nie znam nilkogo :(

    co to za ludzie ?

    • 58 3

  • kim są ci faceci, pierwszy raz o nich słyszę (1)

    może dlatego, że nie oglądam polskojęzycznych tv?

    • 52 4

    • o jeju, nie ogladasz polskojezycznych tv, straszne. Wyczuwam w tym komentarzu cebulackie narzekanie. Chciałeś zabłysnąć, ale nie wyszło.

      • 4 14

  • Sama "śmietanka"...

    • 37 1

  • Są znani z tego, że są znani? (2)

    • 47 1

    • To zasadniczo definicja celebryty.

      • 14 0

    • Collins przerabiają auta (tuning). Modnytata coś tam na Instagramie robi.

      • 1 6

  • O słodki jeżu

    • 27 0

  • Nie wierzę, że to sie spina wizerunkowo

    Zapraszać Marcinkiewicza, jako celebrytę promującego swoją twarzą restaurację. To jest niemożliwe, żeby ktoś pozytywnie go kojarzył, ten człowiek stracił wszystko na własne żądanie.

    • 71 1

  • Na całe skarpetki nie starcza przez to drogie jedzenie pewnie ;))))

    • 39 1

  • Nie znam wymienionych celebrytów.

    • 49 0

  • Kolejna restauracja?! (2)

    Ile można. Ludzi na jedzenie w restauracjach nie stać przy tej inflacji. Dość, że drogo, to jeszcze oczekuje się dodatkowo napiwku od gości. Otwórzcie może kolejny bar mleczny; to ma sens, ludzie na pewno przyjdą, bo tych barów jest zdecydowanie za mało, a one są przynajmniej na każdą kieszeń.

    • 91 8

    • To nie są restauracje. To są probiernie albo degustatornie.

      W jednej z nich. Zamówiłem żeberka. Kość potężnych rozmiarów, mięsa co kot napłakał. Ziemniaki pieczone szt. 3. Łyżeczka sosu. Z czegoś jakiś wzór na powierzchni talerza i kawałek listka sałaty. W restauracji chcę się najeść, degustować czy próbować mogę w markecie.

      • 18 0

    • Merlot

      Bary mleczne to stołówki dotowane przez gminę.Zaden normalny lokal nie dostaje samorządowego dofinansowania.Czyli dopłacają również Ci,którzy nie korzystają.
      To się nazywa żyć na czyjś rachunek.

      • 0 3

  • Rutkowski (2)

    to ci bracia co wstydzą się że są polakami !!!!

    • 33 4

    • Pisz słowo Polak z dużej litery

      • 15 3

    • I

      O Mają Rację

      • 1 8

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Najczęściej czytane