Już 10 lutego zapraszamy na Craftowego Śledzika. Będzie to pierwsza w historii kooperacja siedmiu topowych browarów, połączona z kolacją degustacyjną, przygotowaną przez Szefa Jacka Koprowskiego. Podczas kolacji każdy piwowar-właściciel osobiście opowie o stworzonym przez siebie piwie.
MENU
śledź / ananas / boczek
AleBrowar, Johnny Sour z Ananasem, Sour/Wild Ale
Michał Saks
tatar / dymka / rzeżucha
Birbant, Klasyczny Pils, Pils
Krzysztof Kula & Jarek Sosnowski
pieczony kurczak / sezam / trawa cytrynowa
Deer Bear, Yam Yam Ramen, Ramen IPA
Grzegorz Durtan
przegrzebki / salami / papryka
Kingpin, Amadeo, Raspberry Milkshake IPA
Marek Kamiński
skrei / kapusta kiszona / marchewka
Himburgs Braukunstkeller, Amarsi, Double IPA
Himburgs Braukunstkeller, BrettAmarsi, Wild Double IPA
Alexander Himburg
dzik / kaczka / czekolada / owoce leśne
Widawa, 5th Anniversary, Imperial Smoked Burbon BA
Wojciech Frączyk
słony karmel / jabłko / rodzynki
Jan Olbracht, Rzemieślniczy Kord, Whiskey BA a Abt/Quadrupel
Krzysztof Juszczak
NAPOJE
woda mineralna, kawa Mauro, herbata Althaus
(serwowane bez ograniczeń)
(serwis kelnerski płatny dodatkowo, 10%)
Dla pierwszych ośmiu osób, które zarezerwują kolacje przewidziane są zaproszenia na "After Party" z otwartym dostępem do wszystkich kranów.
W tym dniu w AleBrowar Gdynia, każdy z naszych gości dostanie dwa krany i będzie mógł zaprezentować Wam swoje propozycje!
Kolacja w Sztuczce: 17:00
"After Party" w AleBrowarze na Starowiejskiej: 23:00
facebook.com/AleBrowar/
facebook.com/browarBirbant/
facebook.com/browardeerbear/
facebook.com/browarkingpin/
facebook.com/Braukunstkeller/
facebook.com/BrowarWidawa/
facebook.com/jan.olbracht.browar.rzemieslniczy/