Warsztaty z zakresu dekoracji wypieków ozdobami z kremu maślanego.
Podobne wydarzenia
27 kwietnia - 5 maja 2024, godz. 09:00 - 18:00
ulgowy 20 zł
w każdy poniedziałek (do 17.06), godz. 18:00
W programie:
- omówienie rodzajów kremów do szprycowania kwiatów,
- wykonanie kremu maślanego w wersji koreański glossy,
- omówienie tajników wykonania cienkich płatków każdą dostępną na polskim rynku tylką bez konieczności sprowadzania narzędzi z Korei,
- nauka szprycowania kwiatów : róża - 3 odmiany , piwonia, chryzantema, margaretka, kwiat wiśni , hortensja, szyszka, clematis, narcyz, tulipan, irys, liście.
- barwienie i układanie kremu w worku cukierniczym dla uzyskania wielobarwnych efektów przy jednorazowym szprycowaniu,
- przycinanie worków cukierniczych do pracy bez zastosowania tylek.
- wykonanie własnej kwiatowej kompozycji dekoracji tortu.
Prowadzenie - Anna Jędrzejewska - Słodkie Królestwo
www.wypiekana.pl