Szef Kuchni Adrian Gabryszak - dwukrotny Król Gęsiny (2016 oraz 2015) zaprasza na wyjątkowe menu do Restauracji M15 w Sopocie:
Podobne wydarzenia
poniedziałek, godz. 18:00
piątek, godz. 20:00
menu obowiązuje od 10 listopada do 3 grudnia
Przystawka zimna
Salceson gęsi podany z kiszoną cebulą,
konfiturą z mirabelki i maślanym briochem
24 zł
Przystawka ciepła
Pierogi z gęsią podane z emulsją maślaną
33 zł
Zupa
Krem z pieczonego jabłka z gęsim rillettes
18 zł
Danie główne
Szarpana gęś podana w otrzewnej z kaszą gryczaną białą,
brukselką sosem z krwi i chipsem z skóry
52 zł
Deser
Czekoladowy sernik z pieczoną pietruszką, wątróbką gęsią, konfiturą z czeremchy
21 zł
Rezerwacja stolika: +48 720 827 827