• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Hala restauracyjna powstanie w CH Batory

Łukasz Stafiej
7 maja 2018 (artykuł sprzed 6 lat) 
  • CH Batory w grudniu obchodzić będzie 20. urodziny.
  • Parter Batorego częściowo zostanie zagospodarowany na potrzeby hali restauracyjnej.
  • Strefa przeznaczona dla food trucka (codziennie innego) znajduje się przy głównym wejściu do obiektu.

Parter gdyńskiego Centrum Handlowego Batory zobacz na mapie Gdyni z końcem roku zamieni się w tzw. halę restauracyjną na wzór modnych warszawskich Koszyków. Wcześniej, bo 14 maja przed obiektem ruszy strefa dla barobusów.



Czy hala restauracyjna w Batorym to dobry pomysł?

Food halls albo, bardziej po polsku, tzw. hale restauracyjne to najgorętszy trend w polskiej gastronomii w ostatnim czasie. Modę na tego typu przestrzeń gastronomiczną, gdzie na kilkuset (albo więcej) metrach kwadratowych swoje stoiska otwierają modne bary i restauracje serwujące nowoczesną, autorską kuchnię, wylansowała na rodzimym gruncie warszawska Hala Koszyki.

Niedawno pisaliśmy, że podobna przestrzeń powstanie na Wyspie Spichrzów. Teraz udało się nam dowiedzieć, że halę restauracyjną planuje otworzyć również gdyńskie Centrum Handlowe Batory na parterze obiektu.

- Strefa składać się będzie z kilkunastu lokali gastronomicznych o powierzchni od kilkunastu do kilkudziesięciu metrów kwadratowych oraz ogólnodostępnej części stolikowej. Naszym celem jest stworzenie miejsca innego niż dotychczas znane z centrów handlowych strefy tzw. food court - mówi Sylwia Brzyska zajmująca się marketingiem w CH Batory.
Najemcami lokali będą lokalni gastronomicy z ciekawymi i nowatorskimi konceptami gastronomicznymi m.in. specjalizujący się w jedzeniu ulicznym z różnych stron świata. Otwarcie planowane jest na przełomie roku.

To niejedyne działanie związane z gastronomią zaplanowane przez gdyńskie centrum handlowe, które w grudniu tego roku obchodzić będzie 20. urodziny.

14 maja przy Batorym otwarta zostanie strefa food trucków przy głównym wejściu od ul. 10 lutego.

- Przestrzeń zostanie wzbogacona o małą architekturę oraz dużo zieleni, a miłe spędzanie czasu urozmaicać będą food trucki - codziennie inny, aby zapewnić jak największą różnorodność - mówi Brzyska.
Jak dodaje Brzyska, obie przestrzenie będą także czynne w niedziele wolne od handlu.

Miejsca

Opinie (92) 3 zablokowane

  • Można by to było zainstalować wzdłuż Bulwaru !- wiem ,że bardzo brakuje Gdynianom i nie tylko -

    aby przy Bulważe znalazły się stoliczki pod parasolkami gdzie można by przekąsić kielabaske z grilla , a może i rybke , łyknać kawke ,herbatke itd. itp.

    • 10 5

  • no i kiedy remont nawierzchni Bulwaru i kiedy będą kibelki ? - co by po krzakach nie latać (1)

    • 15 0

    • Nasze wnuki nie dożyją :(

      • 4 1

  • "o powierzchni od kilkunastu do kilkudziesięciu metrów "

    Marze, zeby zjesc cos w knajpce o powierzchni kilkunastu metrow kwadratowych.

    Strefa food truckow przed wejsciem od 10 Lutego - to ile sie w tej "strefie" zmiesci Food truckow?

    Jeden/dwa? Chyba, ze chodzi o Cinquecento dostawcow pizzy na telefon - wtedy moze 4 sie wcisna.

    • 14 1

  • Trochę Madrytu w Gdyni ?? Oby oby (2)

    Jeśli Pani Brzeska ma ambicje stworzyć coś na wzór Mercado de San Ildefonso, który jest super miejscem w Madrycie to jestem bardzo za. Oj nawet bardzo.

    I wtedy to może być strzał w 10.
    To może być serce wieczornych spotkań.

    Natomiast jeśli ma być to typowy mall'owy food court czego początkiem jest niedawne otwarcie KFC to fuuuuuj

    • 15 1

    • Dokładnie

      Jesli to bedzie wygladac podobnie do tych w Hiszpanii i w Portugalii ( i tak jak Hala Koszyki) to bedzie strzal w 10!

      • 3 1

    • oj,oj,zapachniało wielkim światem

      • 0 3

  • Nareszcie jakiś sensowny pomysł na ten skansen z lat 90tych. Szkoda tylko że zniknie sklepik Tchibo;)

    • 7 1

  • Batory to padlina

    • 2 7

  • Super

    SUPER!!! Hala Koszyki to moje ulubione miejsce w Warszawie!

    • 6 3

  • Super pomysl. Mam nadzieje ze bedzie glownie kuchnia veganska. (1)

    W Gdyni nie ma gdzie zjesc fajnego lunchu. Czekam na otwarcie.

    • 3 6

    • proszę o sprecyzowanie pojęcia "fajny lunch"

      • 2 0

  • Przepraszam, ale

    gdzie oni chcą upchnąć te food traki oraz małą architekturę i dużo zieleni od strony 10 Lutego?
    Chyba że w wersji mini....

    • 7 0

  • Kolejny żenujący pomysł...

    Serio?

    • 5 6

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Katalog.trojmiasto.pl - Nowe Lokale

Najczęściej czytane