- 1 Trójmiasto w przewodniku Michelin (56 opinii)
- 2 Jemy na mieście: Hi Thai w Gdyni oczarowało (71 opinii)
- 3 Co Polacy jedzą na śniadanie? (94 opinie)
- 4 Restauracje idealne dla osób dojrzałych (112 opinii)
- 5 Kelner: zawód, którego (już) nie ma? (108 opinii)
- 6 Pierogi i Goldwasser najlepsze na świecie (39 opinii)
Hala restauracyjna powstanie w CH Batory
Parter gdyńskiego Centrum Handlowego Batory z końcem roku zamieni się w tzw. halę restauracyjną na wzór modnych warszawskich Koszyków. Wcześniej, bo 14 maja przed obiektem ruszy strefa dla barobusów.
Niedawno pisaliśmy, że podobna przestrzeń powstanie na Wyspie Spichrzów. Teraz udało się nam dowiedzieć, że halę restauracyjną planuje otworzyć również gdyńskie Centrum Handlowe Batory na parterze obiektu.
- Strefa składać się będzie z kilkunastu lokali gastronomicznych o powierzchni od kilkunastu do kilkudziesięciu metrów kwadratowych oraz ogólnodostępnej części stolikowej. Naszym celem jest stworzenie miejsca innego niż dotychczas znane z centrów handlowych strefy tzw. food court - mówi Sylwia Brzyska zajmująca się marketingiem w CH Batory.
Najemcami lokali będą lokalni gastronomicy z ciekawymi i nowatorskimi konceptami gastronomicznymi m.in. specjalizujący się w jedzeniu ulicznym z różnych stron świata. Otwarcie planowane jest na przełomie roku.
To niejedyne działanie związane z gastronomią zaplanowane przez gdyńskie centrum handlowe, które w grudniu tego roku obchodzić będzie 20. urodziny.
14 maja przy Batorym otwarta zostanie strefa food trucków przy głównym wejściu od ul. 10 lutego.
- Przestrzeń zostanie wzbogacona o małą architekturę oraz dużo zieleni, a miłe spędzanie czasu urozmaicać będą food trucki - codziennie inny, aby zapewnić jak największą różnorodność - mówi Brzyska.
Jak dodaje Brzyska, obie przestrzenie będą także czynne w niedziele wolne od handlu.
Miejsca
-
Centrum Handlowe Batory Gdynia, 10 Lutego 11
Opinie (92) 3 zablokowane
-
2018-05-08 10:00
a co z zoologicznym? (2)
zostanie, gdzie na parterze na byc pelno restauracji?
- 0 2
-
2018-05-08 10:11
(1)
A co za problem, zoologiczny jest bodajże na 3cim piętrze...
- 0 0
-
2018-05-08 10:36
tak się składa, ze czasem zwierzaki uciekają...
a tak tylko w markecie mogly sobie niszczyc towar. jak caly dol bedzie gastro beda mialy wieksze pole do popisu
- 0 0
-
2018-05-08 23:28
,,Kuchnia autorska''
czyli talerz jak felga od malucha ,na nim coś małego umaczne w czymś i ułożone w dziwną piramidkę naokoło tego czegoś szlaczek o dziwnej koegzystencji. Gość to wciąga z udawanym zachwytem bo wydaje mu się że jest trendy.
- 1 4
-
2018-05-09 08:23
Restaurację z tarasem i widokami [osobną windą] zaplanowano na najwyższej kondygnacji
I od początku tam jej nie było. Szkoda. Ciekawe, energetyczne miejsce na szczycie. Dziś jest klinika.
- 0 0
-
2018-05-09 08:52
Hala Targowa to miejsce na gdyńskie "Koszyki"
Ten pomysł powinien zainspirowac Kupców w Gdyńskiej Hali Targowej. Tradycja miejsca, modernistyczna architektura, przestrzenne wnętrze, parkingi - to prosi o połączenie eko-targu z autorskimi knajpami. Będzie żywe miejsce atrakcyjne dla gdynian i dla turystów -taka prawdziwa gdyńska wizytówka.
- 4 0
-
2018-05-10 10:20
Nareszcie!
Nie wiem, czy w CH Batory zmienił się zarządca, czy po prostu dano mu więcej swobody, ale cieszy, że ktoś tam myśli nowocześnie. Parter to dobry początek. Mam nadzieję, że po sukcesie parteru, reorganizację przejdą także wyższe piętra, szczególnie najwyższe z ogromnym potencjałem i zaginionym tarasem!
Żal było patrzeć jak ta przestrzeń na dole ledwo żyje, tworząc przelotówkę między ulicą 10 Lutego a Biedronką, z jakimiś szmateksami na środku i podoklejanymi wyspami. Szkoda, że winiarnia nie dotrwała do tej zmiany, bo właściciele byli bardzo zaangażowani, ale niestety skazani na porażkę w tym punkcie. Przeprowadzony tam Subway powinien się raczej utrzymać, chociaż widziałbym tam obok fast-foodów także wyższej jakości knajpki.- 2 0
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.