Przygotowanie steka perfekcyjnego to rzecz, którą każdy kucharz zarówno profesjonalista, jak i amator powinien opanować do perfekcji. Technik jego przyrządzania jest wiele, tak jak wiele jest rodzajów samych steków. Wybór mięsa najlepszej jakości, niezależnie od budżetu i metody jego przyrządzenia, tak by efekt był za każdym razem imponujący. Wszystko to "przyprawimy" małymi, acz znaczącymi wskazówkami na przyrządzanie steków na grillu, patelni czy w piekarniku, w wersji rare, medium rare i well done. Edgar na warsztatach pokażę Ci jak wybierać najlepszą wołowinę i jak się z nią obchodzić.
Podobne wydarzenia
27 kwietnia - 5 maja 2024, godz. 09:00 - 18:00
ulgowy 20 zł
poniedziałek, godz. 18:00
Przygotujemy
- Rib Eye
- Filet Mignon
- Sirloin
- Rump
- T-bone
- New York
- sosy do steków i klasyczne dodatki
W tym dania takie jak:
Rib Eye au poive
Tajska sałatka z polędwicą
Filet Mignoe z pesto, sałatką z burakiem i fenkułem
Wolno pieczony Sirloin z ziołową kruszonką i demi glacé