Nie masz pomysłu na swój biznes? A może masz pomysł na swój słodki biznes, ale nie wiesz jak zacząć? Szukasz zmiany w swoim, życiu? Chcesz być swoim własnym szefem? Dobrze trafiłeś, znalazłeś/znalazłaś właśnie miejsce w którym dowiesz się jak zacząć swoją własną drogę.
Podobne wydarzenia
sobota, godz. 08:30
czwartek, godz. 8:50
ulgowy 150 zł
- Start biznesu - krok po kroku, jak zacząć.
- Wstępny biznesplan i analiza rynku
- Otwarcie pracowni - znalezienie lokalu, dostosowanie lokalu pod wymogi Sanepidu.
- Koszt prowadzenia słodkiego biznesu
- Oferta, jak realnie wyceniać swoje produkty.
Biznes to nie tylko pieczenie:
- Omówienie obowiązków jakie czekają przyszłego przedsiębiorcę
- Marketing, wizerunek w social mediach
- Inwestycja - w co warto zainwestować na początku, a co jest dla nas zbędnym kosztem
Część praktyczna, wykonamy zadania takie jak:
- Przygotowanie Wyceny, oferty swoich produktów
- Jak liczyć koszt działalności, produktów i swojej oferty.
- Projekt pracowni - co powinno się w niej znaleźć
- Zakupy na start
Zakres szkolenia część 2:
- Organizacja swojej pracy w pracowni- jak ułożyć plan dnia efektywnie i wydajnie.
- Analiza firmy, jak znaleźć swoje słabe i mocne strony.
- Obowiązki- jest ich dużo, od czegoś trzeba zacząć i jak wygospodarować sobie czas wolny
- Zosia samosia - wszystko chcesz robić sama - jak rozszerzyć swoje horyzonty zatrudniając pracownika
- Jak znaleźć swojego idealnego pracownika do Słodkiego biznesu, jak rozmawiać, rekrutacja, dzień próbny
- Gdzie i jak znaleźć swoich klientów?
- Klient - jak rozmawiać z klientami, co zrobić jak trafi nam się trudny klient
- Zamówienia - jak przyjmować zamówienia
- Reklamacje - jak przyjmować reklamacje, jak rozmawiać z klientem
- W co warto zainwestować w swoim istniejącym biznesie
- Transport słodkości- jak to ogarnąć?
Część praktyczna:
- Obliczenie kosztów zatrudnienia pracowników - czy warto
- Obliczenie kosztów działalności- ile musisz i chcesz zarabiać, żeby Twoja praca miała sens
- Przygotowanie oferty dla twojego biznesu
- Oferty - jak i gdzie pozyskiwać klientów
- Warsztaty poprowadzi założycielka firmy WypiekAna i Akademii WypiekAna.
Anna Samsel krok po kroku opowie Wam historię własnej marki - jej droga nie była prosta, ale było warto. Ania otworzyła 2 lokale zaczynając od zera, nie znając się na gastronomii, cukiernictwie. Pasja zaprowadziła ją do miejsca, gdzie może się z Wami dzielić się wiedzą i pomagać w prowadzeniu własnego biznesu.