Miłośników cyklicznych spotkań z dostawcami ekologicznej żywności z pewnością ucieszy fakt, iż w środę 12 września rozpoczyna się kolejna edycja Jarmarków Dziadka Mateusza. Przez 4 kolejne dni miłośnicy produktów naturalnych będą mogli zaopatrzyć się w wyroby wytwarzane tradycyjnymi metodami, bez użycia sztucznych konserwantów czy nienaturalnych polepszaczy smaku.
Podobne wydarzenia
27 lipca - 18 sierpnia 2024
29 kwietnia - 22 września 2024, godz. 10:00 - 16:00
Wydarzenie to już prawdziwa tradycja, która przez lata zjednała sobie wielu wiernych sympatyków. Idea zakładająca, że jarmarki odbywają się raz w miesiącu sprawia, że za produktami można się naprawdę stęsknić. Dlatego rozpoczynająca się w środę edycja to idealna okazja do uzupełnienia zapasów.
Wśród produktów znajdziemy często słynne już:
- Wędliny z podlasia "Podlaska Chata",
- Chleby na zakwasie bez drożdży,
- Oscypki i inne sery góralskie,
- Kwas chlebowy i przetwory naturalne,
- Miód nierozgrzewalny z pasieki Piotra Hawrana,
- Naturalne przyprawy bez glutaminianu sodu i konserwantów,
- Herbaty naturalne ręcznie robione,
- Rękodzieło i sztuczna biżuteria.
Nasze regionalne jarmarki od lat są ekologiczną atrakcją kulinarną dla mieszkańców Przymorza.
Zapraszamy wszystkich ceniących sobie smak produktów wytworzonych tradycyjnymi metodami - mówi Agnieszka Wojtaszczyk, dyrektor Galerii Przymorze.
Impreza rozpoczyna się w środę 12.09 i potrwa do soboty 15.09.
Terminy kolejnych edycji można sprawdzić na stronie www.galeriaprzymorze.pl w dziale wydarzenia.