Druga w tym roku edycja jarmarków żywności ekologicznej i tradycyjnej rozpoczęła się w minioną środę w Galerii Przymorze. Sympatycy smacznych i zdrowych przetworów mogą rozkoszować się specjałami od regionalnych dostawców do 17 lutego.
Podobne wydarzenia
piątek - niedziela, godz. 10:00 - 18:00
niedziela, godz. 11:00 - 19:00
Wielką zaletą całego przedsięwzięcia jest możliwość degustacji wielu produktów oraz szansa na uzyskanie cennych informacji na temat powstawania wyrobów i ich składu, bezpośrednio od wytwórców.
Uczestnicy nadchodzących Jarmarków będą mogli zaopatrzyć swoje spiżarnie w:
- dojrzewające sery korycińskie, przygotowywane w różnych odsłonach,
- jedyne w Polsce miody nierozgrzewane, zachowujące swoją biologiczną aktywność,
- domowe, naturalne ciasta prosto od pań z koła gospodyń wiejskich,
- staropolskie wędliny kaszubskie, wędzone dymem z drewna liściastego,
- 400 kompozycji przypraw, które nie zawierają sztucznych barwników ani glutaminianu,
- tradycyjne pieczywo na naturalnym zakwasie,
- herbaty z Turcji i Azerbejdżanu,
- rękodzieło: obrusy haftowane,
- i wiele innych.
Szczególną cechą produktów dostępnych na jarmarku jest ich wyrazisty, niepowtarzalny smak i aromat. Dla odwiedzających będzie to niewątpliwie wspomnienie smaków dzieciństwa i prawdziwa uczta dla podniebienia. Nasi wystawcy oferują produkty bardzo wysokiej jakości, niejednokrotnie potwierdzone specjalnymi certyfikatami, czy nawet stosowną zgodą ministerialną na sprzedaż wędlin wędzonych przy użyciu dymu, czyli w tradycyjny sposób. To wszystko wpływa na zadowolenie naszych Klientów i na popularność samego wydarzenia - mówi Agnieszka Wojtaszczyk, dyrektor Galerii Przymorze.
Każde stoisko będzie dostępne dla odwiedzających w godzinach otwarcia Galerii Przymorze od 14 do 17 lutego.