14 listopada w Galerii Przymorze rozpoczyna się wyczekiwany, trwający cztery dni, jarmark wyrobów regionalnych. Jak zawsze bogaty w przepyszne potrawy i aromatyczne przysmaki kuchni tradycyjnej oraz praktyczne rękodzielnicze wyroby użytku codziennego - sprawi odwiedzającym dużo radości.
Podobne wydarzenia
27 lipca - 18 sierpnia 2024
29 kwietnia - 22 września 2024, godz. 10:00
Oto, jakie produkty cieszyć będą klientów listopadowej edycji:
- wędliny naturalne z "Podlaskiej Chaty";
- miody nierozgrzewane z pasieki Piotra Hawrana;
- pierogi domowe z Podkarpacia w ponad 20 smakach;
- chleby kaszubskie na zakwasie, bez drożdży z certyfikatami dziedzictwa narodowego;
- kwas chlebowy z Łotwy;
- naturalne, wekowane produkty "jak u babci" - musztardy,
- ogórki, buraczki, grzybki, szczaw i inne;
- oscypki i inne sery góralskie; przyprawy naturalne wykonane w 100 % ze składników pochodzenia naturalnego;
- sery korycińskie;
- herbaty świata ręcznie konfekcjonowane;
- smalec domowy ze skwarkami;
- siemię i oleje konopne, a także kosmetyki i słodycze;
- ręcznie szyte i haftowane na miejscu ubranka dziecięce, kocyki, poduszki, ręczniki, ręcznie wytwarzane przytulanki, czapki, szaliki, torby oraz biżuteria ze stali chirurgicznej;
- odzież i wyroby militarne.
Idea Jarmarku jest bardzo prosta, bo opiera się na naturalności i autentyczności tego, co oferują wystawcy. Klienci to doceniają i za każdym razem odwiedzają nas licznie, aby nabyć swoje ulubione produkty oraz skosztować regionalnych nowości - mówi Agnieszka Wojtaszczyk, dyrektor Galerii Przymorze.
Stoiska będą dostępne dla odwiedzających w dniach 14-17.11 w godzinach otwarcia Galerii. Wstęp na wydarzenie jest bezpłatny.