Najlepsze jedzenie, wspaniałe wino i wyjątkowa atmosfera - właśnie tak zapowiada się kolacja degustacyjna, na którą zaprasza gdański sklep Wine Taste oraz Crazy Butcher Gdańsk Butchery & Bistro. Już 25 lutego miłośnicy wyszukanych smaków i dobrych trunków zasiądą przy wspólnym stole.
Podobne wydarzenia
piątek
czwartek, godz. 11:00
Liczba miejsc jest ograniczona, a zgłaszać można się za pośrednictwem wydarzenia na Facebooku.
Co w menu? Na pewno poszukiwacze ciekawych kompozycji smakowych będą zadowoleni. Uczestnicy będą degustować black pudding z puree jabłkowym i kasztanem, tatar, krokiet z piklowanym selerem naciowym, a na danie główne szef kuchni zaserwuje ravilo i sezonowy New York Steak.
Do każdego dania Grzegorz Bilot poda specjalnie dobrane wino, między innymi Vall Lach Idus 2017 Priorat i Domaine Chanson 2016 Santenay.
Pełne menu:
Aperitif
Jane Ventura Reserva 2017 Cava
Focaccia/ hummus
Black pudding/ puree jabłko/ kasztan
Lapostolle Cuvee Alexandre Chardonnay 2015 Casablanca Valley
Tatar/ lubczyk/ grzyby shimeji
Domaine Chanson 2016 Santenay
Krokiet/ seler naciowy piklowany/ mayo trufla
Comando G La Bruja de Rozas 2019 Sierra de Gredos
Raviolo/żółtko/trufla Rocche dei Manzoni l'Angelica Chardonnay 2018 Langhe
Sezonowany New York steak/ ziemniaki gratin/ hollandaise Vall Lach Idus 2017 Priorat
Sticky toffee
Hans Tschida Gelber Muskateller Eiswein 2018 Burgenland
Miejsce: Crazy Butcher Bistro, Leśmiana 11, wejście od ulicy hemara