• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

"Kuchenne rewolucje" w Gdańsku. Magda Gessler w Mio Gastro na Morenie

Mateusz Groen
28 czerwca 2023 (artykuł sprzed 1 roku) 
Opinie (216)
Magda Gessler widziana na Morenie w Mio Gastro Magda Gessler widziana na Morenie w Mio Gastro

Wszystkie znaki na to wskazują, że program "Kuchenne rewolucje" ponownie gości w Trójmieście. Magda Gessler, która od 13 lat stara się ratować gastronomiczne biznesy, pojawiła się w Mio Gastro na Morenie Mapka we wtorek, o czym powiadomili nas czytelnicy w Raporcie Trojmiasto.pl. Czy kolejny lokal przejdzie rewolucję pod okiem znanej restauratorki?





Mio Gastro na Morenie



Czy oglądasz "Kuchenne rewolucje"?

Mio Gastro poznaliśmy w marcu tego roku, w ramach cyklu "Nowe lokale". Gastronomiczny punkt znajduje się na Morenie, przy ul. Warneńskiej 8fMapka i specjalizuje się w daniach kuchni włoskiej.

Jak wspominali właściciele: miejsce powstało z zamiłowania do dobrego jedzenia. Właściciele chcieli wyciągnąć wnioski ze swoich konsumenckich doświadczeń i na ich podstawie stworzyć miejsce, które szczególnie może spodobać się... śpiochom. W karcie oferowali śniadania do godz. 18, a oprócz tego specjały kuchni włoskiej, a wśród nich pizzę oraz makarony.

Montownia przyjęła pierwszych gości. Duże zainteresowanie otwarciem Montownia przyjęła pierwszych gości. Duże zainteresowanie otwarciem
  • Tak prezentowało się Mio Gastro w marcu tego roku.
  • Tak prezentowało się Mio Gastro w marcu tego roku.
  • Tak prezentowało się Mio Gastro w marcu tego roku.
  • Tak prezentowało się Mio Gastro w marcu tego roku.
  • Tak prezentowało się Mio Gastro w marcu tego roku.
  • Tak prezentowało się Mio Gastro w marcu tego roku.
  • Tak prezentowało się Mio Gastro w marcu tego roku.
  • Magda Gessler - otwarcie Porto Santo by Magda Gessler w Gdyni, niestety ta restauracja już nie istnieje.

Branża gastronomiczna jest jednak bardzo nieprzewidywalna i mimo ciekawego pomysłu oraz dobrego jedzenia nie zawsze lokalom udaje się przebić i utrzymać na powierzchni. W takich momentach niektórzy właściciele proszą o pomoc Magdę Gessler, która odwiedza wybrane lokale i przeprowadza w nich swoje słynne kuchenne rewolucje.

Udane kuchenne rewolucje w Trójmieście. Te biznesy Magda Gessler postawiła na nogi Udane kuchenne rewolucje w Trójmieście. Te biznesy Magda Gessler postawiła na nogi

Magda Gessler widziana na Morenie



Komunikat Mio Gastro Komunikat Mio Gastro
We wtorkowy wieczór ekipa kuchennych rewolucji z Magdą Gessler na czele została uchwycona na Morenie pod lokalem Mio Gastro. Czy może to zwiastować kuchenne rewolucje w tym miejscu? Lokal poinformował na swoich mediach społecznościowych o zamknięciu na kilka dni i szykowanych wielkich zmianach. Dużo na to wskazuje, że tak, jednak pewność będziemy mogli mieć dopiero po emisji odcinka.





Kuchenne rewolucje Magdy Gessler w Trójmieście



Program polega na tym, że w ciągu czterech dni Magda Gessler dzieli się z właścicielami i personelem wskazówkami dotyczącymi pracy w branży gastronomicznej. Najpierw obserwuje i analizuje sytuację, później komentuje ją i proponuje metody rozwiązania problemów, prowadzi kampanię reklamową odmienionej jadłodajni. Kilka tygodni po przeprowadzeniu zmian ponownie odwiedza restaurację, by sprawdzić, jak radzą sobie właściciele.

W Trójmieście Magda Gessler odmieniła już kilka restauracji. Wśród nich m.in: gdańską PanoramęMapka, znajdującą się na ostatnim piętrze Zieleniaka (2010 r.), Tawernę DominikańskąMapka (2010 r.), Tapas RybkaMapka, a także węgierską restaurację CzardaszMapka, która niedawno się zamknęła (2015 r.), Niezłe Kino (przed rewolucją Bistro Neptun) Mapka(2021 r.).

Miejsca

Opinie (216) ponad 20 zablokowanych

  • (5)

    To nie wina Gessler a ludzi co prowadzą biznes. Nie stosują się do tego co im Gessler zostawiła i robią po swojemu to tak jest potem że upadają.

    • 5 21

    • i tu się z Tobą zgadzam

      • 2 1

    • masz rację

      • 1 1

    • (1)

      szkoda że jeszcze po programie właściciele muszą jej płacić kasę za tą pomoc, niezależnie czy lokal zarabia czy nie, nic nie mogą mienić bo kary umowne itp.
      Nie dość że dostaje kasę żeby zrobiła "rewolucje" to po niej też dostaje kasę bo tak ... a sama też nie najlepiej traktuje innych ludzi

      • 1 2

      • A skąd masz taka informację?

        • 3 0

    • Tak to prawda bywam w knajpach gdzie była ta pani . Na początku jest super a po 2.miesiącach totalna zmiana jedzenie do niczego !!!

      • 2 0

  • Panie Mateuszu!

    Wymieniając knajpy, które odmieniała MG pominął pan Cuba Banana na Garnizonie.

    • 7 2

  • Ta kobieta w zachowaniu i obleśności przekracza wszelkie dopuszczalne normy

    Jej programy to jakaś farsa, dobra dla motłochu...

    • 32 8

  • dzięki za info - teraz wiemy gdzie nie pójdziemy (2)

    • 24 6

    • bo was nie stać to nie pójdziecie , łyknij kaszankę jak zwykle

      • 0 7

    • żadna restauracja bez ciebie nie padnie

      • 0 2

  • czy to dawna Maniana?

    • 14 0

  • Czy tam nie było Maniany? (3)

    Czy tam nie było Maniany przez dużo lat?

    • 68 2

    • (2)

      Dokładnie, zrezygnowałem jakiś czas temu jak duża pizza od małej zaczęła się różnić wyłącznie wielkością ciasta (duża pizza i krewetka na co drugim kawalku)

      • 16 0

      • Ale trzeba przyznać, że Maniana ze wszystkich knajp na Morenie była akurat w porządku.

        • 16 2

      • Ja zamówiłem z Manany jeden raz

        Za dwie średniej wielkości pizze (bynajmniej nie najdroższe z menu) z dowozem na Myśliwską zapłaciłem prawie 70 zł w czerwcu 2020 roku. Dorzucili karton soku. Ale i tak to był pierwszy i ostatni raz gdy coś od nich wziąłem.

        • 2 4

  • Kiedy darmowa kolacja? (1)

    Wpadłbym z najbliższą rodziną.Jakies 40 nie osób.Juz wytypowaliśmy osoby,które będą mówić,że jest pysznie,a wystrój to bajka.

    • 14 2

    • te kolacje nie są darmowe...

      • 4 0

  • Jak sie biorą ludzie za otwieranie knajpy a nie mają o tym pojęcia ani wykształcenia

    tylko chcą trzepać kasę to nie dziwota, że interes nie idzie.

    • 16 1

  • (2)

    Wiecie, że każdy odcinek ma swój scenariusz i żadne słowo nie jest tam przypadkowe? To jest program pokroju "Pamiętników z wakacji". Mięsny jeż, mięsny jeż, ty go zjesz, ty go zjesz...

    • 20 3

    • Naprawdę? Ale jak to?! Nie wierzę ci, Sandra. Pani Gesler wszystko , wszysciutko mówi na spontanie. Jest taka mądra i tyle wie o kuchni, biznesie, psychologii.

      • 7 0

    • To taki program z cyklu "Nieprzerobiona pasztetowa"

      • 2 1

  • (3)

    Właśnie wszędzie włoskie chińskie sr*kie i nijakie.
    A czemu nie ma polskiej kuchni w Gdańsku? Polskich knajpek gdzie serwują śledzika tatara , tarasów z produktami regionalnymi na wzór Hiszpanii? Bo my tylko kopiować umiemy a swojego nie szanujemy i nie reklamujemy.
    Sfinks to kilkanaście lat temu to było coś
    Mandu dopóki mieli jeden loka w Oliwie było git jedzonko smaczne.
    Turysta przyjedzie raz i zje gdzie tanio i dużo. A dla miejscowych liczy się jakość produktu, smak i cena.
    I tak u nas rotują te lokale otwierają się na 4-6 miesięcy potem zmiana nazwy lub kuchni i znów po kilku miesiącach out.

    • 27 2

    • Dokładnie zjadł bym sobie jakiego schabowego albo mielonego i napił się zimnej wódeczki (1)

      • 4 1

      • Dobry i porządny schaboszczak jest w Ludovisku.

        • 0 1

    • no właśnie dlaczego? może dlatego że polska kuchnia nie jest specjalnie interesująca dla turystów i jeśli się utrzymuje to tylko w wydaniu deluxe (czytaj żur w chlebie za 35 zł) decyduje ekonomia

      • 0 5

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Katalog.trojmiasto.pl - Nowe Lokale

Najczęściej czytane