- 1 Połączyła ich miłość do jedzenia (19 opinii)
- 2 W maju króluje zielony afrodyzjak (85 opinii)
- 3 10 najlepszych trójmiejskich restauracji (72 opinie)
- 4 Zmiany w kulinarnym zagłębiu na Elektryków (49 opinii)
- 5 Jemy na mieście: Garden Food&Cafe (61 opinii)
- 6 Ranking restauracji w Trójmieście (46 opinii)
"Kuchenne rewolucje" w Gdańsku. Magda Gessler w Mio Gastro na Morenie
Wszystkie znaki na to wskazują, że program "Kuchenne rewolucje" ponownie gości w Trójmieście. Magda Gessler, która od 13 lat stara się ratować gastronomiczne biznesy, pojawiła się w Mio Gastro na Morenie we wtorek, o czym powiadomili nas czytelnicy w Raporcie Trojmiasto.pl. Czy kolejny lokal przejdzie rewolucję pod okiem znanej restauratorki?
- Mio Gastro na Morenie
- Magda Gessler widziana na Morenie
- Kuchenne rewolucje Magdy Gessler w Trójmieście
Mio Gastro na Morenie
Jak wspominali właściciele: miejsce powstało z zamiłowania do dobrego jedzenia. Właściciele chcieli wyciągnąć wnioski ze swoich konsumenckich doświadczeń i na ich podstawie stworzyć miejsce, które szczególnie może spodobać się... śpiochom. W karcie oferowali śniadania do godz. 18, a oprócz tego specjały kuchni włoskiej, a wśród nich pizzę oraz makarony.
Montownia przyjęła pierwszych gości. Duże zainteresowanie otwarciem
Branża gastronomiczna jest jednak bardzo nieprzewidywalna i mimo ciekawego pomysłu oraz dobrego jedzenia nie zawsze lokalom udaje się przebić i utrzymać na powierzchni. W takich momentach niektórzy właściciele proszą o pomoc Magdę Gessler, która odwiedza wybrane lokale i przeprowadza w nich swoje słynne kuchenne rewolucje.
Udane kuchenne rewolucje w Trójmieście. Te biznesy Magda Gessler postawiła na nogi
Magda Gessler widziana na Morenie
We wtorkowy wieczór ekipa kuchennych rewolucji z Magdą Gessler na czele została uchwycona na Morenie pod lokalem Mio Gastro. Czy może to zwiastować kuchenne rewolucje w tym miejscu? Lokal poinformował na swoich mediach społecznościowych o zamknięciu na kilka dni i szykowanych wielkich zmianach. Dużo na to wskazuje, że tak, jednak pewność będziemy mogli mieć dopiero po emisji odcinka.
Kuchenne rewolucje Magdy Gessler w Trójmieście
Program polega na tym, że w ciągu czterech dni Magda Gessler dzieli się z właścicielami i personelem wskazówkami dotyczącymi pracy w branży gastronomicznej. Najpierw obserwuje i analizuje sytuację, później komentuje ją i proponuje metody rozwiązania problemów, prowadzi kampanię reklamową odmienionej jadłodajni. Kilka tygodni po przeprowadzeniu zmian ponownie odwiedza restaurację, by sprawdzić, jak radzą sobie właściciele.
W Trójmieście Magda Gessler odmieniła już kilka restauracji. Wśród nich m.in: gdańską Panoramę, znajdującą się na ostatnim piętrze Zieleniaka (2010 r.), Tawernę Dominikańską (2010 r.), Tapas Rybka, a także węgierską restaurację Czardasz, która niedawno się zamknęła (2015 r.), Niezłe Kino (przed rewolucją Bistro Neptun) (2021 r.).
Miejsca
Opinie (216) ponad 20 zablokowanych
-
2023-06-28 09:05
Opinia wyróżniona
oooo fajnie! mieszkam niedaleko :) (22)
Rewolucje Gessler prawie zawsze są udane, trzymam kciuki za lokal
- 109 246
-
2023-06-28 13:59
Ale za co trzymasz kciuki? Za to żeby sprzątnęli ten bałagan na wejściu pod schodami czy na co?
- 3 0
-
2023-06-28 12:49
Nie wiem czy takie udane
Na dwa lokale które odwiedziłem po jej rewolucji w obu jedzenie było fatalne, na plus tylko wystrój sie zmienił. Teraz jak widzę baner że lokal po rewolucji Gessler to omijam.
- 11 4
-
2023-06-28 12:40
chyba udawane
- 3 2
-
2023-06-28 11:38
Tvn jest wspaniały a pani Magda to moja idolka (3)
Chyba tylko niewykształcony plebs nie ogląda tvn!
- 10 25
-
2023-06-28 13:50
tylko plebs ogląda tvn
televisia novosti
- 9 8
-
2023-06-28 13:14
Ach jaki wyrafinowany trolling, klękajcie narody...
- 9 1
-
2023-06-28 12:09
Tez oglądam. Bardzo lubię jak Magda rzuca jedzeniem i języka nie szczędzi. Jak szydzi z ludzi i ich pracy. Całą rodziną oglądamy przeboje tej kobiety. Dzieci mówią ze to świetna zabawa. Trochę matka wkurzona, bo musi nowy obiad robić czasami. No cóż . Chciała się poczuć gwiazdą to niech robi.
- 9 13
-
2023-06-28 10:19
(1)
Stań pod to może kanapkę dostaniesz :) Daj znać jak ze smakiem
- 11 3
-
2023-06-28 12:39
Lece...
- 3 0
-
2023-06-28 09:13
(12)
Prawie zawsze udane? Polecam jednak nie wyciągać takich wniosków z epilogów poszczególnych odcinków, tylko poszukać na mapie tych lokali i przekonać się ile ich zostało.
- 76 16
-
2023-06-28 18:51
No właśnie. Lepiej pojeździć i samemu sprawdzić.
- 1 0
-
2023-06-28 15:30
Uwarzam, że tvn to telewizja dla ludzi inteligentnych (2)
- 8 19
-
2023-06-29 11:21
Wlasnie takich jak ty "uwazam"
- 1 1
-
2023-06-28 20:30
tak,inteligentnych inaczej....
- 12 9
-
2023-06-28 11:14
(2)
W moim małym mieście to pogorszyła nie tylko jedzenie, ale i wygląd że zniechęca do wejścia oraz zjedzenia :D
- 18 19
-
2023-06-28 15:07
Rzeczywiście jej wygląd zniechęca. (1)
A zachowanie, język i stopień samouwielbienia wprost mnie brzydzą., Jak cały TVN zresztą
- 23 15
-
2023-06-29 23:10
a tvpis cię nie obrzydza bo mi się na wymioty zmiera albo propaganda albo religine programy
- 5 2
-
2023-06-28 11:10
ale to nie wina Gesler ,że padły tylko załogi (3)
- 37 16
-
2023-06-28 11:36
(2)
a może wina Gessler?
- 17 25
-
2023-06-29 04:40
Przeciez ona za darmo tego nie robi (1)
Knajpa musi zapłacić 200 tys tvn
- 2 10
-
2023-06-29 23:08
chyba masz nierówno pod sufiem, że takie bedury wypisujesz
a po jej pomoc sięgają knajpy co są często zadłużone i nigdy nie miały by 200 tys a nawet pewnie i 20 tys.
- 7 0
-
2023-06-28 10:21
No i ile? Bo część lokali liczy że rozgłos przykryje niedoróbki i nie ma się co dziwić że ludzie potem omijają knajpę z daleka. Raz można dać się nabrać, ale prawda jest taka ze dobre jedzenie się zawsze obroni i takie knajpy nie mają na ogół problemów z utrzymaniem się.
- 36 11
Wszystkie opinie
-
2023-06-28 09:02
Nie trawię kobiety (3)
- 104 20
-
2023-06-28 09:12
Nie musisz jej jeść :) a na problemy z trawieniem są leki :)
- 9 20
-
2023-06-28 09:24
Jest super
- 4 21
-
2023-06-28 13:08
Ale kota już powinieneś.
Smacznego
- 1 6
-
2023-06-28 09:04
(5)
Gordon był wiarygodny w tym formacie, pani Gesler- "Almodovar to mój kumpel" niestety nie jest.
- 50 8
-
2023-06-28 10:21
Gordon to chef a ta pani to jedynie właścicielka restauracji. (1)
- 23 0
-
2023-06-28 10:29
Precyzyjniejsze określenie "wżeniona w rodzinę właścicieli"
- 28 0
-
2023-06-28 12:59
(2)
Ale porównanie ? Bentleya do malucha !
- 7 0
-
2023-06-28 13:47
(1)
porównanie o tyle trafione, że to ten sam format
- 0 0
-
2023-06-29 09:33
tak , jedno i drugie robi za znawce gotowania tylko jeden ma szersze horyzonty i umiejętności adrugi takie polskie zaściankowe ... z toną masłą w każdym daniu
- 0 0
-
2023-06-28 09:05
Opinia wyróżniona
oooo fajnie! mieszkam niedaleko :) (22)
Rewolucje Gessler prawie zawsze są udane, trzymam kciuki za lokal
- 109 246
-
2023-06-28 09:13
(12)
Prawie zawsze udane? Polecam jednak nie wyciągać takich wniosków z epilogów poszczególnych odcinków, tylko poszukać na mapie tych lokali i przekonać się ile ich zostało.
- 76 16
-
2023-06-28 10:21
No i ile? Bo część lokali liczy że rozgłos przykryje niedoróbki i nie ma się co dziwić że ludzie potem omijają knajpę z daleka. Raz można dać się nabrać, ale prawda jest taka ze dobre jedzenie się zawsze obroni i takie knajpy nie mają na ogół problemów z utrzymaniem się.
- 36 11
-
2023-06-28 11:10
ale to nie wina Gesler ,że padły tylko załogi (3)
- 37 16
-
2023-06-28 11:36
(2)
a może wina Gessler?
- 17 25
-
2023-06-29 04:40
Przeciez ona za darmo tego nie robi (1)
Knajpa musi zapłacić 200 tys tvn
- 2 10
-
2023-06-29 23:08
chyba masz nierówno pod sufiem, że takie bedury wypisujesz
a po jej pomoc sięgają knajpy co są często zadłużone i nigdy nie miały by 200 tys a nawet pewnie i 20 tys.
- 7 0
-
2023-06-28 11:14
(2)
W moim małym mieście to pogorszyła nie tylko jedzenie, ale i wygląd że zniechęca do wejścia oraz zjedzenia :D
- 18 19
-
2023-06-28 15:07
Rzeczywiście jej wygląd zniechęca. (1)
A zachowanie, język i stopień samouwielbienia wprost mnie brzydzą., Jak cały TVN zresztą
- 23 15
-
2023-06-29 23:10
a tvpis cię nie obrzydza bo mi się na wymioty zmiera albo propaganda albo religine programy
- 5 2
-
2023-06-28 15:30
Uwarzam, że tvn to telewizja dla ludzi inteligentnych (2)
- 8 19
-
2023-06-28 20:30
tak,inteligentnych inaczej....
- 12 9
-
2023-06-29 11:21
Wlasnie takich jak ty "uwazam"
- 1 1
-
2023-06-28 18:51
No właśnie. Lepiej pojeździć i samemu sprawdzić.
- 1 0
-
2023-06-28 10:19
(1)
Stań pod to może kanapkę dostaniesz :) Daj znać jak ze smakiem
- 11 3
-
2023-06-28 12:39
Lece...
- 3 0
-
2023-06-28 11:38
Tvn jest wspaniały a pani Magda to moja idolka (3)
Chyba tylko niewykształcony plebs nie ogląda tvn!
- 10 25
-
2023-06-28 12:09
Tez oglądam. Bardzo lubię jak Magda rzuca jedzeniem i języka nie szczędzi. Jak szydzi z ludzi i ich pracy. Całą rodziną oglądamy przeboje tej kobiety. Dzieci mówią ze to świetna zabawa. Trochę matka wkurzona, bo musi nowy obiad robić czasami. No cóż . Chciała się poczuć gwiazdą to niech robi.
- 9 13
-
2023-06-28 13:14
Ach jaki wyrafinowany trolling, klękajcie narody...
- 9 1
-
2023-06-28 13:50
tylko plebs ogląda tvn
televisia novosti
- 9 8
-
2023-06-28 12:40
chyba udawane
- 3 2
-
2023-06-28 12:49
Nie wiem czy takie udane
Na dwa lokale które odwiedziłem po jej rewolucji w obu jedzenie było fatalne, na plus tylko wystrój sie zmienił. Teraz jak widzę baner że lokal po rewolucji Gessler to omijam.
- 11 4
-
2023-06-28 13:59
Ale za co trzymasz kciuki? Za to żeby sprzątnęli ten bałagan na wejściu pod schodami czy na co?
- 3 0
-
2023-06-28 09:11
(9)
Trzeba będzie iść na obiad ale tak za około 4miesiace i co się wydarzy będzie zamknięte tak jak prawie wszystkie
- 105 20
-
2023-06-28 10:29
Magda jak zwykle zgarnęła kasę a los lokalu jest już raczej przesądzony. Szkoda. (7)
- 25 10
-
2023-06-28 11:12
co zawiść syneczku ,zawiść bo ona ma , a ty nie , a poza tym to już nie jej wina ,że lokal pada (5)
- 9 26
-
2023-06-28 11:19
(2)
ale mnie du*a nie boli a ją tak, poza tym to człowiek telewizji czyli zawsze się sprzeda i nie ma godności , mówi tak jak każą bo płaca - taki ściek społeczny jak Karolak
- 12 6
-
2023-06-28 12:42
Taki (1)
wiszon morenkowy odezwał się. Szanuj innego człowieka..ok!
- 2 11
-
2023-06-30 13:08
człowiek mediów mówi i zachowuje się tak jak mu za to płaca a nie jak myśli i jaki jest
- 1 0
-
2023-06-28 11:20
(1)
Może i nie jej wina, ale pewne lokale ze względu na prowadzących je ludzi są i tak skazane na porażkę. Więc po co robic w takim "rewolucję"?
- 7 4
-
2023-06-28 14:00
O to, to, to właśnie.
- 1 1
-
2023-06-28 22:11
Ludzie mogą zbierać szczaw i mirabelki, po co w ogóle mają mieć pracę.
Szparagi to u Niemca, ach wspomnienia. Tęsknię.
- 3 0
-
2023-06-28 14:47
Po polsku nie panimajesz?
Ale g**** dajesz!
- 0 2
-
2023-06-28 09:11
Producent programu powinien kupić (6)
pani Magdzie czapkę kucharską
- 124 4
-
2023-06-28 09:13
I szampon do tłustych włosów. (2)
- 30 7
-
2023-06-28 12:03
wystarczy Ludwik
- 18 4
-
2023-06-28 16:30
Te włosy to nie jej.
- 11 0
-
2023-06-28 14:38
Żeby nosić taką czapkę to trzeba być kucharzem. Ona powinna nosić czepek żeby kudły po kuchni a potem w potrawach się nie walały.
- 13 0
-
2023-06-29 12:15
Czapka (1)
Chyba raczej czepek.
- 0 0
-
2023-06-29 14:10
Czopek
- 1 0
-
2023-06-28 09:22
Trudno się dziwić (11)
Nie dziwi mnie to, że restauracji nie udało się utrzymać. Byłam tam w dzień otwarcia - jedzenie średniej jakości, dania nie do końca zgodne z opisem menu, niskiej jakości desery - zachwalane jako najlepsze włoskie desery, ceny jak w restauracji wyższej klasy. Dodatkowo właściciel, który nieudolnie obsługiwał gości i zapętlona w kółko muzyka.
Zapowiadało się wspaniale ale wyszło... słabo. Pomimo tego, że mam blisko i cieszyłam się na dobrą włoską restaurację w okolicy - rozczarowałam się :(- 38 8
-
2023-06-28 10:25
A ja się dziwie (10)
Ja też byłem i bardzo mi smakowały praktycznie wszystkie ich makarony, generalnie lepszej knajpki z pastą w 3miescie nie znam. Mam nadzieje, że Magdzie też będzie smakowało.
- 3 11
-
2023-06-28 10:30
(2)
Chyba jesteś jednym ze znajomych właściciela, którzy ochoczo odwiedzają to miejsce i wystawiają pozytywne recenzje ;)
Najlepsza "knajpka" z pastą w trójmieście?
Chyba mało restauracji odwiedziłeś.- 20 2
-
2023-06-28 11:15
(1)
od razu że znajomy właściciela... ludzie nie myślą że komuś może smakować? to że komuś nie smakowało że oznacza ze innym tez..
- 7 1
-
2023-06-29 06:56
Sam właściciel...
Hehe
- 2 0
-
2023-06-28 13:26
(6)
Pastą do podłogi czy do butów ? Piszesz po polsku, używaj polskich słów !
- 5 7
-
2023-06-28 14:00
Rozumiem, że nie używasz słów "pizza", "hamburger", "hot dog"... (4)
bo to nie są polskie słowa.
- 5 5
-
2023-06-28 15:23
Ale pasta ma polski odpowiednik, a te nazwy, które przytoczyłeś odpowiedników polskich nie mają. (2)
- 6 1
-
2023-06-28 15:49
(1)
Hot dog - bułka z parówką :D
Hamburger - bułka z kotletem :D
Pizza - hmm np. placek drożdżowy z dodatkami (mało mi to pasuje akurat, ale może ktoś ma inny pomysł) :D- 4 3
-
2023-06-28 17:25
Tomek z Moreny
podpłomyk w stylu włoskim
- 5 1
-
2023-06-28 15:52
Zjedz pizzę , hamburgera, hot doga ; wiadomo o co chodzi. Zjedz pastę ; yyyyy ??
- 8 0
-
2023-06-28 17:28
Tomek z Moreny
A Ty, jak używasz jezyka polskiego, to naucz sie stosować znaki interpunkcyjne właściwie.
Przed nimi nie robimy przerwy tylko znak stawiamy bezpośrednio po słowie!- 1 1
-
2023-06-28 09:28
(16)
Szybko im zeszło w takim razie. Trudno się zresztą dziwić, kolejna taka sama włoska knajpa, jakich w Gdańsku pełno, z wariacją na temat pizzy neapolitańskiej (w końcu inne jej rodzaje nie istnieją, np. rzymska),
- 69 2
-
2023-06-28 10:22
(15)
jakby były dobre, nie byłoby problemu.
- 5 2
-
2023-06-28 10:25
(14)
Sama jakość nigdy nie wystarczy i nigdy sama się nie obroni. Wystarczy równie dobra, a nawet trochę słabsza ale jednak bardziej znana konkurencja. Zwłaszcza na tak pełnym rynku, jak gdański rynek knajpek serwujących kuchnię włoską.
- 8 4
-
2023-06-28 10:31
Jakość? Dyskusyjne w tym przypadku.
- 2 1
-
2023-06-28 10:46
(12)
Gdyby to tak działało to kolejki do wejścia ustawiałby się pod popularnym Sfinksem na Długiej a nie pod Mandu na uboczu na Elżbietańskiej. W robygowskim wieżowcu na przeciwko Carefoura sa dwie pizzerie niemal obok siebie i każda z nich dobrze prosperuje. O tym że jakośc sie nie liczy gadają tylko ci co sami ich nie cenią i wydaje im się ze innym tez jest wszystko jedno.
- 5 1
-
2023-06-28 11:07
(6)
Zestawianie mandu i jakość obok siebie. Przecież mandu to jest właśnie dowód na to, że to popularność buduje. Jedzenie jest tam przeciętne, ale marketing i samonapędzająca się popularność budują obecnie ten lokal.
"W robygowskim wieżowcu na przeciwko Carefoura sa dwie pizzerie niemal obok siebie i każda z nich dobrze prosperuje." Mówisz o 105 i Panie Janie? Przecież to są dwa lokale uderzające do zupełnie innego targetu, panie janie to pizza celująca w fanów neapolitańskiej, 105 to typowe imprezowe pizze. W tym wypadku to właśnie Mio Gastro leżące kilometr od panie janie ma problem, bo konkuruje z podobnym lokalem, który jest już zakorzeniony w okolicy. Nawet przy dobrej jakości (zaznaczam nie wiem jak jest w Mio, nie jadłem tam), byłoby im ciężko odebrać klientów Panie Janie, który ten lokal już znają i w nim się stołują.
"O tym że jakośc sie nie liczy gadają tylko ci co sami ich nie cenią i wydaje im się ze innym tez jest wszystko jedno."
Gdzie wyżej napisałem, że jakość się nie liczy. Sama jakość nie wystarczy. Słowo klucz: wystarczy. A każdy kto twierdzi, że w biznesie osiągnie się sukces samą jakością ,bez reklamy i analizy czy w pobliżu nie ma konkurencji, to tego biznesu nie zna.- 13 1
-
2023-06-28 11:58
(5)
Mio Gastro przegrywa z Panie Janie bo tamto się zakorzeniło w okolicy? Tak, jasne...
- 2 2
-
2023-06-28 12:01
(4)
Boże widzisz i nie grzmisz, czytanie ze zrozumieniem w narodzie zdechło.
"W tym wypadku to właśnie Mio Gastro leżące kilometr od panie janie ma problem, bo konkuruje z podobnym lokalem, który jest już zakorzeniony w okolicy. Nawet przy dobrej jakości (zaznaczam nie wiem jak jest w Mio, nie jadłem tam), byłoby im ciężko odebrać klientów Panie Janie, który ten lokal już znają i w nim się stołują."
Jakim cudem z tego fragmentu wywnioskowałeś, że Mio Gastro przegrywa z Panie Janie bo te jest bardziej zakorzenione w okolicy?- 1 1
-
2023-06-28 12:16
(3)
"Jakim cudem z tego fragmentu wywnioskowałeś, że Mio Gastro przegrywa z Panie Janie bo te jest bardziej zakorzenione w okolicy?"
z tego w którym zacytowałes sam siebie.
"Nawet przy dobrej jakości (zaznaczam nie wiem jak jest w Mio, nie jadłem tam), byłoby im ciężko odebrać klientów Panie Janie, który ten lokal już znają i w nim się stołują."
a konkretnie "byłoby im cięzko odebrać klientów ( PJ) który ten lokal już znają i w nim się stołują"
To tak nie działa, pomijając fakt że dla każdego kto ma wątpliwą przyjemność jeździć przez morenę te lokale są oddalone od siebie o jakieś 45 min stania w korkach albo na światłach albo na światłach w korkach.- 0 1
-
2023-06-28 12:28
(2)
Jeszcze raz, nigdzie nie napisałem że to nie jedyny powód, zakładałem że żarcie mają nudne i słabe, aczkolwiek może i dobre, nie wiem nie jadłem. Poczytaj jeszcze raz całość i zobaczysz, że zakorzenie panie janie to fragment szerszego zjawiska, a nie główna przyczyna porażki Mio.
I xD, dupcia musi być gruba, jak kilometr to trzeba w auto wsiąść.- 0 0
-
2023-06-28 13:45
(1)
Najpierw wypisujesz dyrdymały, cytujesz sam siebie potwierdzając to, potem jeszcze masz do innych pretensje że źle zrozumieli to, co napisałeś praktyczne wprost i zaczynasz temu zaprzeczać - dobre ;D
i w sumie nie wiem co cie interesuje mój rozmiar i co to ma do rzeczy, ale może wyjasnie jak to działa u większości osób- czym innym jest zrobić sobie spacer na posiłek, czym innym po posiłek. Fast foody zwykle biore na wynos, najczęściej po drodze z pracy żeby zjeśc je na spokojnie w domu i jakoś wtedy dłuższy spacer nie jest mi po drodze bo danie wystygnie.- 0 0
-
2023-06-28 13:55
No jeżeli utożsamiasz byłoby im ciężko wygrać, jako synonim jedynego powodu, to pozostaje współczuć.
- 0 0
-
2023-06-28 11:11
(4)
Przecież Mandu to o wiele bardziej znana i popularna marka niż Sfinks, zresztą czy Sfinks to jakiś gigant, może kiedyś. Mandu to może kiedyś była jakaś jakość, jednak było to przede wszystkim wstrzelenie się w niszę i świetne opakowanie produktu marketingiem, tak żeby ze zwykłych pierogów wytworzyć coś niezwykle modnego. Świetnie im to zresztą wyszło. Nie ocenisz negatywnie czegoś, do czego czekałeś godzinę, w końcu nie powiesz sobie że ten czas nie był tego warty. Zwłaszcza jak jesteś turystą na krótkim, tygodniowym urlopie.
- 3 5
-
2023-06-28 11:38
(3)
Bez żartów - Mandu to raptem trzy restauracje w Trójmieście- sława bardzo lokalna. sfinks jest jak macdonald i jest go wszędzie pełno.
- 4 1
-
2023-06-28 11:48
(2)
Chodzi o tego samego Sphinksa, którego ilość opinii w googlu, w gdańskich lokalach, nie ma podjazdu do Mandu? Chodzi o to samo Mandu, to którego ustawiają się w gigantycznych kolejkach turyści z kraju i zagranicy? To samo Mandu, które pojawia się we wszystkich tekstach z lokalami polecanymi w Gdańsku? Sława bardzo lokalna, zdecydowanie.
- 1 4
-
2023-06-28 11:57
(1)
Tak, to nadal lokalna restauracja. Tyle że nieprzekombinowana i dobra
- 4 1
-
2023-06-28 12:04
To, że coś jest lokalne nie znaczy, że nie może być bardziej popularne i pożądane. Jesteś turystą w Gdańsku idziesz do zachwalanego i mega popularnego lokalnego przybytku (Mandu, Chleb i Wino - tak wiem o innych lokalizacjach), czy uderzasz do sieciówki pokroju Mak albo Sfin. I nie pisze o tym czy to lokalna restauracja, tylko że ma bardzo lokalna sławę, a to akurat nieprawda. Mandu ma niesamowity hajp (powiedziałbym, że jest przehajpowane) i mega popularne, nie tylko wśród mieszkańców. Nie zdziwiłoby mnie jakby okazało się, że większość klienteli to turyści.
- 1 0
-
2023-06-28 09:47
Szkoda,że .... (9)
Kobieta nie zrobiła rewolucji u siebie w knajpie w Gdyni i szybko padła !
- 101 4
-
2023-06-28 11:34
a skąd wiesz z jakich powodów zrezygnowała Gesler z tego miejsca , wszechwiedzący jesteś ,czy jej po prostu (5)
zazdrościsz bo jesteś nikim
- 7 26
-
2023-06-28 11:39
Pewnie też nie płaciła pensji pracownikom i czynszu jak w stolicy. (1)
- 23 5
-
2023-06-28 14:20
Pewien jesteś, że to ona była płatnikiem tych pensji?
- 2 7
-
2023-06-28 11:41
Lepiej być nikim niż Madzią Gesler
- 14 8
-
2023-06-28 12:58
Haha....
Ameba umysłowa :)
- 4 1
-
2023-06-30 10:20
Gdybyś był kimś,to nie napisałbyś o kimś kogo nie znasz,że jest nikim.
- 1 0
-
2023-06-28 14:18
A nie... (2)
A nieprawda. Właścicielami było małżeństwo z Bydgoszczy, M. tylko "franszyzowała swoim wizerunkiem", o ile się nie mylę. I tak szybko nie padła. Jedzenie było pyszne i na każdą kieszeń, wystrój fantastyczny, nareszcie coś nieszarego i niedrewnianego. Niestety parę, wydawałoby się "drobiazgów" zaważyło na zamknięciu. Między innymi fatalna obsługa kelnerska, jedna toaleta w przejściu na schodach na całą knajpę i kolejka do niej non stop, brak wentylacji w dolnej części restauracji z otwartą kuchnią, pózniej wiadomo jaki wirus i koszmarne obiadki z dowozem, dramat. Ale i tak chodziliśmy bo było warto. Tęsknie za sznyclem cielęcym, zupą bouillabaisse, solanką, turbotem w całości na desce, no i za najlepszymi frytkami w Gdyni w tamtym czasie, aaaa i za sosem malinowym na gorąco do ryby! PS Kelnerki pachniały tak perfumami, że maski gazowe mogliby tez podawać ;) I nigdy nie chodziliśmy w weekendy bo i kolejka i tłumy, a nawet jak była rezerwacja to kilkadziesiąt minut oczekiwania. Także tyle z historii kulinarnej Gdyni. Wspomnień czar.
- 2 6
-
2023-06-28 14:31
kulinarna Gdynia:) (1)
idź do kuby na hotdoga za pięć dych.
- 6 2
-
2023-06-28 15:14
Nie polecam. Wolę Tłustą Kaczkę na Kolibkach. W centrum to tylko i jedynie Moon trzyma poziom. Huehue ;)))
- 0 3
-
2023-06-28 09:59
No to już po knajpie (2)
- 69 6
-
2023-06-28 11:45
tam waliło starymi rybami (1)
- 5 1
-
2023-06-28 14:20
Od tych brudnych schodów?
- 3 0
-
2023-06-28 10:21
Lokalowi nie pomogły wasze odwiedziny (2)
nie pomoże wizyta Gesslerowej
- 44 8
-
2023-06-28 11:34
ty już najlepiej wszystko wiesz
- 2 8
-
2023-06-28 12:25
Geslerka ratowała jeden lokal w Gdyni po pół roku zamkniey
- 4 1
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.