• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

"Kuchenne rewolucje" w Gdańsku. Magda Gessler w Mio Gastro na Morenie

Mateusz Groen
28 czerwca 2023 (artykuł sprzed 1 roku) 
Opinie (216)
Magda Gessler widziana na Morenie w Mio Gastro Magda Gessler widziana na Morenie w Mio Gastro

Wszystkie znaki na to wskazują, że program "Kuchenne rewolucje" ponownie gości w Trójmieście. Magda Gessler, która od 13 lat stara się ratować gastronomiczne biznesy, pojawiła się w Mio Gastro na Morenie Mapka we wtorek, o czym powiadomili nas czytelnicy w Raporcie Trojmiasto.pl. Czy kolejny lokal przejdzie rewolucję pod okiem znanej restauratorki?





Mio Gastro na Morenie



Czy oglądasz "Kuchenne rewolucje"?

Mio Gastro poznaliśmy w marcu tego roku, w ramach cyklu "Nowe lokale". Gastronomiczny punkt znajduje się na Morenie, przy ul. Warneńskiej 8fMapka i specjalizuje się w daniach kuchni włoskiej.

Jak wspominali właściciele: miejsce powstało z zamiłowania do dobrego jedzenia. Właściciele chcieli wyciągnąć wnioski ze swoich konsumenckich doświadczeń i na ich podstawie stworzyć miejsce, które szczególnie może spodobać się... śpiochom. W karcie oferowali śniadania do godz. 18, a oprócz tego specjały kuchni włoskiej, a wśród nich pizzę oraz makarony.

Montownia przyjęła pierwszych gości. Duże zainteresowanie otwarciem Montownia przyjęła pierwszych gości. Duże zainteresowanie otwarciem
  • Tak prezentowało się Mio Gastro w marcu tego roku.
  • Tak prezentowało się Mio Gastro w marcu tego roku.
  • Tak prezentowało się Mio Gastro w marcu tego roku.
  • Tak prezentowało się Mio Gastro w marcu tego roku.
  • Tak prezentowało się Mio Gastro w marcu tego roku.
  • Tak prezentowało się Mio Gastro w marcu tego roku.
  • Tak prezentowało się Mio Gastro w marcu tego roku.
  • Magda Gessler - otwarcie Porto Santo by Magda Gessler w Gdyni, niestety ta restauracja już nie istnieje.

Branża gastronomiczna jest jednak bardzo nieprzewidywalna i mimo ciekawego pomysłu oraz dobrego jedzenia nie zawsze lokalom udaje się przebić i utrzymać na powierzchni. W takich momentach niektórzy właściciele proszą o pomoc Magdę Gessler, która odwiedza wybrane lokale i przeprowadza w nich swoje słynne kuchenne rewolucje.

Udane kuchenne rewolucje w Trójmieście. Te biznesy Magda Gessler postawiła na nogi Udane kuchenne rewolucje w Trójmieście. Te biznesy Magda Gessler postawiła na nogi

Magda Gessler widziana na Morenie



Komunikat Mio Gastro Komunikat Mio Gastro
We wtorkowy wieczór ekipa kuchennych rewolucji z Magdą Gessler na czele została uchwycona na Morenie pod lokalem Mio Gastro. Czy może to zwiastować kuchenne rewolucje w tym miejscu? Lokal poinformował na swoich mediach społecznościowych o zamknięciu na kilka dni i szykowanych wielkich zmianach. Dużo na to wskazuje, że tak, jednak pewność będziemy mogli mieć dopiero po emisji odcinka.





Kuchenne rewolucje Magdy Gessler w Trójmieście



Program polega na tym, że w ciągu czterech dni Magda Gessler dzieli się z właścicielami i personelem wskazówkami dotyczącymi pracy w branży gastronomicznej. Najpierw obserwuje i analizuje sytuację, później komentuje ją i proponuje metody rozwiązania problemów, prowadzi kampanię reklamową odmienionej jadłodajni. Kilka tygodni po przeprowadzeniu zmian ponownie odwiedza restaurację, by sprawdzić, jak radzą sobie właściciele.

W Trójmieście Magda Gessler odmieniła już kilka restauracji. Wśród nich m.in: gdańską PanoramęMapka, znajdującą się na ostatnim piętrze Zieleniaka (2010 r.), Tawernę DominikańskąMapka (2010 r.), Tapas RybkaMapka, a także węgierską restaurację CzardaszMapka, która niedawno się zamknęła (2015 r.), Niezłe Kino (przed rewolucją Bistro Neptun) Mapka(2021 r.).

Miejsca

Opinie (216) ponad 20 zablokowanych

  • A jest kolejka

    Na pierwszą kolację? Czy kazdy może przyjść?

    • 6 0

  • Dziwne

    Zachowanie tej Pani nie raz chamskie i nie tylko nie dziwi Zarządu Telewizji. A innych się wywala. Dla mnie to żaden ekspert. Wystarczy sprawdzić jej lokale i ceny.

    • 16 4

  • Kiedy słyszę Gessler, to wiem, że lokal upadnie.

    • 15 6

  • Gesler (1)

    Ma jakieś tam pojęcie o gotowaniu, ale ma też zakuty łeb i za bardzo wierzy w swoje prawdy objawione. Po za tym jest strasznie chamska, co ją dyskwalifikuje.

    • 21 4

    • gdyby głupota mogła fruwać miałbys odlot ,a tak tylko cienkie piwo ci zostało

      • 0 12

  • (1)

    I kolejny lokal, którego nie odwiedzać. Nie wspieram tej kobiety, ani tego co robi i jak traktuje ludzi. Lokale po jej "rewolucjach" omijam szerokim łukiem.

    • 18 5

    • nie klep ciągle tego samego i żadna knajpa nie padnie gdy ciebie tam nie będzie

      • 0 4

  • serio od marca istnieja i juz rewolucji potrzeba?

    złe zarzadzanie, brak menadzera, kiepski pomysł

    • 15 1

  • Fajnie. Przynajmniej wiem, aby od tej pory omijać ten lokal. Nigdy więcej.

    • 10 2

  • Na morenie brakuje dobrego kebsa (6)

    Kebab zmiana nie trzyma jakości, Lamh kebab od biedy ujdzie ale brakuje czegoś takiego jak np. Drwal na Przymorzu

    • 3 3

    • (2)

      jest zmiana kebap

      • 0 2

      • Zmiana kebap nie trzyma żadnego poziomu (1)

        Raz smaczne, raz zimne i rozlatujący się placek, do tego raz jest mięso baranio wołowe a raz go nie ma i wchodzi mięso z karkówki tragedia widział ktoś karkówkę w kebabie?

        • 1 0

        • Może właśnie dlatego nazywają się "Zmiana" :D

          Nigdy nie wiesz co się właśnie zmieniło i jaki wkład dostaniesz :)

          • 2 0

    • (2)

      Jest jeden król kebabów. Prawie jak gesler xd pracował w Gdańsku przy pomniku Sobieskiego, potem na zaspie przy kolejce. Teraz nie wiem gdzie pracuje. Daj znac chłopie. Pozdro.

      • 0 0

      • Ja pamiętam typa co z 10 lat pracował w XL-u na Miszewskiego. Robił mi hot-doga zarówno jak byłem w liceum, jak i gdy byłem już (1)

        Ciekawe jak się dalej potoczyła jego kariera zawodowa.

        • 1 0

        • (c.d.) ...już po studiach

          • 0 0

  • Przyglądając się tuszy tej pani, poddaję w wątpliwość jej wiedzę o gotowaniu. (1)

    Dobre i zdrowe pożywienie, nie powoduje złogów tkanki tłuszczowej na ciele, takich jakie widać u pani Magdy - z całym szacunkiem do jej osoby. Wizualnie nie można jednoznacznie powiedzieć, że jej organy wewnętrzne takie jak, żołądek, wątroba, trzustka, nerki, jelita, a także serce nie są obarczone żadną chorobą. Nie żebym jej źle życzył, w żadnym razie nie takie są moje intencje. Uważam jednak, że pani Magda zamiast udzielać porad kulinarnych, mogła by wziąć pod rozwagę skorzystania z porady lekarza chorób wewnętrznych, dietetyka i zjeść coś zdrowego dla organizmu. Tłuste jedzenie nie wpływa dobrze na pracę wątroby, pomijając już towarzyszące temu wzdęcia, uczucie pełności oraz oddawane gazy.

    • 18 9

    • Jak dla mnie jest na odwrót - to chudy kucharz jest niewiarygodny. Poza tym nie przesadzaj, ta pani ma już swoje lata więc talii raczej mieć nie będzie. Z domu nie wychodzisz, że nie widzisz jak kobiety w jej wieku wyglądają? Niejedna sześćdziesięciolatka chciałaby tak wyglądać.

      • 6 6

  • Jeszcze Dzika Kaczka na Siedlcach miała rewolucje

    • 3 1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Katalog.trojmiasto.pl - Nowe Lokale

Najczęściej czytane