- 1 Trójmiejscy restauratorzy wyróżnieni (19 opinii)
- 2 Nowe lokale: od Marrakeszu po homary (39 opinii)
- 3 Trójmiasto w przewodniku Michelin (74 opinie)
- 4 Co Polacy jedzą na śniadanie? (97 opinii)
- 5 Jemy na mieście: Hi Thai w Gdyni oczarowało (72 opinie)
- 6 Ciągle o czymś zapominasz? Przyjrzyj się diecie (11 opinii)
Najtaniej w Trójmieście: burgery za mniej niż 25 zł
Lokali serwujących burgery jest całe mnóstwo. Podają one zarówno klasyczne buły z wołowiną, serem, warzywami i sosem, jak i znacznie bardziej odjechane propozycje, np. z mięsem jelenia, kotletem z buraka czy sosem z whisky. Wariacji na temat amerykańskiego dania nie brakuje, jednak to klasyczny burger wciąż cieszy się największą popularnością i to jego cenom w trójmiejskich lokalach postanowiliśmy się przyjrzeć.
Burgery Trójmiasto - najtańsze i najdroższe propozycje
Dokąd na burgera? Trójmiejskie burgerownie
Wiemy, że dobre i tanie jedzenie to połączenie idealne, zwłaszcza jeśli mówimy o burgerach, dlatego tym razem postanowiliśmy sprawdzić, gdzie w Trójmieście dostaniemy klasycznego burgera z wołowiną, serem, warzywami i sosem za mniej niż 25 zł. Trzeba jednak pamiętać, że burger burgerowi nierówny i kierując się ceną takiego dania, powinniśmy zwrócić uwagę na gramaturę, zwłaszcza samego mięsa.
Burgerownia nr 1 w Trójmieście według czytelników naszego portalu - Surfburger - klasycznego burgera ukrywa pod nazwą "Specjal". To 180 gramów 100-procentowej wołowiny, ser cheddar, sałata lodowa, ogórek kwaszony, czerwona cebula, pomidor, sosy limonkowy i barbecue oraz bułka, do wyboru: pszenna, graham lub maślana. Za takiego "klasyka" zapłacimy w "Surfie" 23 zł. Warto jednak pamiętać, że w poniedziałki burgery sprzedawane są w niższych cenach. Nasza lokalna burgerowa sieciówka posiada kilka punktów w Trójmieście - siedem stacjonarnych lokali w Gdańsku, dwa lokale w Gdyni, lokal w Sopocie oraz trzy restauracje na kółkach.
Inna, bardzo znana trójmiejska burgerownia - Carmnik w swoich kantynach w Gdyni i Gdańsku serwuje burgery z falafelem, dorszem, a nawet z kaczką, ale znajdziemy tu też klasyczne propozycje z wołowiną. "Hamb", czyli bułka z wołowiną (150 g), bekonem, czerwoną cebulą, ogórkiem konserwowym, pomidorem, rukolą i sosami: musztardowo-miodowym i keczupem kosztuje 20 zł, jeśli zamówimy ją przez stronę internetową z odbiorem własnym. Na miejscu kanapka ta - serwowana z frytkami i sosem - kosztuje 27 zł.
Zlokalizowany w Gdyni i Gdańsku 3Burger klasyka z wołowiną oferuje w cenie 23,50 zł. Poza mięsnym kotletem w sezamowej bułce znajdziemy sałatę lodową, pomidora, cebulę, ogórka konserwowego i sos musztardowy.
W Mora Bistro klasyczny burger z kotletem wołowym, sałatą, piklami, pomidorem, cebulą, keczupem i majonezem kosztuje 21 zł. Bułę można zamówić także z podwójnym mięsem (29 zł) albo w wersji mini (1 mini 8 zł/3 mini 22 zł). Istnieje także możliwość wymienienia mięsa na wegetariański kotlet buraczany.
W Baranola Burger klasyczny burger nazywa się "Sami swoi" i kosztuje 24 zł. To bułka pszenna lub żytnia z wołowiną, sałatą, pomidorem, ogórkiem kiszonym, czerwoną cebulą i sosami do wyboru.
W Sopocie klasycznego burgera zjemy m.in. w Bobby Burger. Klasyk w delikatnej bułce typu brioche z wołowiną, pomidorem, sałatą, czerwoną cebulą, ogórkami konserwowymi i sosem classic kosztuje tu 18 zł (pojedyncze mięso) lub 23 zł (podwójne mięso). W CHoNoTu klasycznego burgera zjemy już za 19 zł.
W Burgermanii za 20 zł zjemy "Ot, to", czyli bułę z wołowiną, serem cheddar, pomidorem, ogórkiem kiszonym, cebulą, sałatą i sosem do wyboru. Jednak znajdujący się na Przymorzu lokal ma w swoim menu ogromny wybór burgerów w dobrych cenach (poniżej 30 zł).
Również 20 zł kosztuje "Klasyk" w Redneku. Tyle też zapłacimy za klasyka w Aloha Burgers (Stacja Food Hall). Burger zawiera 150 gramów wołowiny. Istnieje możliwość wyboru podwójnego mięsa (300 g), wówczas zapłacimy za klasycznego burgera 28 zł. W podstawowej ofercie lokal ma osiem burgerów w cenach 20-26 zł.
Mieszczący się w Galerii Szperk w Gdyni Beneburger serwuje klasycznego burgera za 21 zł. W jego skład wchodzi: 180 g wołowiny, bekon, ser cheddar, pomidor, cebula czerwona, pikle, sałata i sos hamburgerowy. W My Burger "klasyka" zjemy za 21 zł.
W tej samej cenie - 21 zł - zjemy klasyka w Big Burger w Gdyni. "Klasyk" to 100-procentowy antrykot wołowy, czerwona cebula, ogórek kiszony, pomidor, sałata, ketchup i majonez. Burger Story ma w swoim menu dwa klasyki, każdy w cenie 21 zł. Pierwszy to wołowina, cheddar, cebula, pikle, pomidor i sałata, a drugi składa się z wołowiny, cheddara, bekonu i sosu "burger story". Do wyboru jest bułka maślana, wieloziarnista lub bez glutenu (płatna dodatkowo 2 zł). Każdy kotlet w burgerze waży 200 g przed usmażeniem.
Burgery serwuje także popularny gdański pub Loft. Klasyk z wołowiną, warzywami, majonezem, keczupem w brioszce kosztuje tu 22 zł. Taką cenę ma też flagowy burger gdyńskiego Craft Burger. Do wyboru mamy tutaj trzy rodzaje bułek: maślane, pszenne lub pełnoziarniste. "Craft Burger" składa się z 180 g wołowiny, cheddara, sałaty, ogórka kiszonego, pomidora, czerwonej cebuli i sosu BBQ. Również w Burger Majster na Zaspie zjemy klasyka za 22 zł ze 180 g wołowiny. Warto jednak uważnie śledzić stronę burgerowni, gdyż nierzadko wprowadzane są tu promocyjne oferty i "klasyka" można wówczas zjeść nawet za 15 zł.
Burger Stacja posiada dwa lokale w Gdańsku: na Zaspie i Przymorzu. W obu można zjeść klasycznego burgera z wołowiną, sałatą, pomidorem, czerwoną cebulą i sosem firmowym, który tutaj ukrywa się pod nazwą "Gdańsk Główny" i kosztuje 21 zł.
Original Burger serwuje Classic Burger za 23 zł. Również 23 zł zapłacimy za hamburgera w Kobo Burger. To 200 gramów wołowiny, sałata, ogórek kiszony, pomidor, cebula, musztarda, ketchup i bułki do wyboru: pszenna, graham, maślana lub bowl (bez bułki).
W Sexy Bull, które mieści się w Słonym Spichlerzu, klasycznego burgera zjemy za 25 zł. To soczysta wołowina, bekon, ser, warzywa i sos paprykowo-czosnkowy.
Miejsca
Opinie (275) ponad 10 zablokowanych
-
2021-11-24 17:51
za kanpkę 20 zet , to barany tylko płacą
- 0 1
-
2021-11-22 17:23
Jeśli buger albo kebab, to tylko bar "U Szwagra" na pętli autobusowej w Oliwie, a jeśli szaszłyk albo kurczaczek to (6)
wyłącznie w barze piwnym o nazwie "Bar Piwny" na tym razem tramwajowej pętli w Oliwie.
- 12 1
-
2021-11-22 17:39
wszyscy piszą o tym szwagrze (4)
a ja za każdym razem jak tam jestem to jest zamknięte. Buda której nigdy nie widziałem otwartej. Czy dzień, czy południe, czy wieczór nigdy
- 3 4
-
2021-11-22 17:41
Dziwne, właśnie wcinam nabyty tamże kebab arabski... (2)
- 1 3
-
2021-11-22 19:25
ze śmietnika chyba to wyciągnąłeś obok "szwagra", bo to dawno zamknięte (1)
- 3 2
-
2021-11-24 16:20
U Szwagra otawrte jest.
Dzień w dzień wracam z roboty i nigdy nie widziałem żeby w powszedni dzień był zamknięty. Chyba że po nocach tam chodzisz no to trudno żebyś coś otwartego znalazł.
- 0 0
-
2021-11-22 18:13
Bo tam trzeba znać hasło ;)
- 4 0
-
2021-11-22 18:24
Ooo
Jutro jadę na szaszłyczka !!!
- 0 1
-
2021-11-24 14:08
Dwa kęsy za dwie dychy.
Burger za 20-25 zł ? Musiałbym zjeść dwa, żeby "coś poczuć" i wydać 50 zł. Za 50 zł ugotuję dla mnie i swojej partnerki wyśmienity obiad na dwa, trzy dni.
Co w tej bułce jest wartego takiej kwoty ? Składniki z sałaty i plastra pomidora ? "Trudność" w przygotowaniu ? "Jakość" budy z której pochodzi ?- 2 0
-
2021-11-23 08:44
Tłuste tuczące jedzenie (2)
Szkoda że podają tylko ceny a co z kaloriami hehehe, tłuszczami itp. płacić za taki syf to trzeba mieć porabane w głowie. A potem zawalik i płacz.
- 7 58
-
2021-11-24 10:06
Tłuste tuczące? Wołowina w 100g ma 26g białka, 15g tłuszczu i 0 węglowodanów. Jest to jedno z najzdrowszych mięs. Do tego masz warzywa, które raczej nie są tuczące i kaloryczne a sos można zdobić bardzo fit na bazie jogurtu zamiast majonezu. A dobre węglowodany można dostarczyć sobie w bułce. Więc jeżeli to nie jest gotowy burger paczkowany z biedry, gdzie w skład wchodzi pół tablicy Mendelejewa a mięsa w kotlecie jest 70% to jest to bardzo pożywne i zdrowe jedzenie. Tak więc Twoja opinia jest nic nie warta i nieprawdziwa.
- 1 0
-
2021-11-23 09:28
tluste jest zdrowe
Natomiast wegle w bulce ciebie utucza bardziej niz ta wolowina
- 7 1
-
2021-11-22 13:19
(18)
Niestety, ale jako beton muszę przyznać ze gdynia bije gastronomicznie Gdańsk na głowę. Również w temacie burgerów, żaden z gdańskich nie stał nawet obok tego ze Śródmieścia ;(
- 73 114
-
2021-11-24 09:53
Ile smaków tyle opinii.
Moim smakiem jest Redneck i nie jadlem lepszego- 0 0
-
2021-11-22 14:05
(5)
Gdynia to nawet Żukowa nie bije.
W niczym- 46 22
-
2021-11-22 20:45
(1)
A ceny za parkowanie?
- 3 1
-
2021-11-23 20:13
najlepsze (najwyższe) w Trójmiescie!
- 1 0
-
2021-11-22 20:07
(2)
Gdañsk to kulturowy pępek świata ale z racji samozachowawczej skromności odrzeka się od ideowego i materialnego przywódctwa.
- 7 0
-
2021-11-22 20:29
(1)
Mowa była o Gdyni i Żukowie.
Po prostu weź to na klatę.
Takie fakty- 1 4
-
2021-11-22 22:36
Lubię Gdynię i Żukowo, więc daj se na luz.
- 5 0
-
2021-11-22 16:17
To chyba żart (5)
Gdynia to totalna prowincja
- 21 21
-
2021-11-22 18:24
Gdynia to Tczew północy (4)
dziś to taki mieszkalny offset dla Gdanska z przewagą "urzędowego" ukrainskiego, nikt z Gdanska czy Sopotu by tam mieszkać nie chciał
- 16 16
-
2021-11-22 22:19
Nie ma nic lepszego niż zapach z Szadółek o poranku (3)
Połowa Gdańska capi, że można się porzygać. I jeszcze nazwać osiedle "lawendowym" xD Ujeścisko, Orunia, Jasień, okolice Kowal tak walą, że okna nie można otworzyć. A jak dobrze powieje to nawet na Morenie czy we Wrzeszczu czuć zapaszek. No ale jak się przyjechało z Warmińsko- Mazurskiego to się jest przyzwyczajonym do takich aromatów.
- 17 5
-
2021-11-23 14:49
prędzej w Gdyni zaśmierdzi śledziami niż na Oruni z Szadółek
jak raz na rok zaleci to jest dużo
- 1 4
-
2021-11-23 07:11
oliwa, przymorze, zaspa, brzezno, jelitkowo, żabianka
to są dzielnice mieszkaniowe - i niczym tam nie śmierdzi
- 3 0
-
2021-11-23 04:50
Lepszy jest zapach z ekodoliny.
- 3 0
-
2021-11-23 00:57
Gdzie ty się stołujesz?
Na dworcu SKM?
- 1 1
-
2021-11-22 15:01
nawet jeśli mają kilka spoko knajp, to i tak trzeba najpierw przyjechać do tej śledziowni (1)
więc podsumowując dalej lepiej jest jeść w Gdańsku
- 19 19
-
2021-11-22 22:37
zjedz gorzej, bo nie chcesz zapłacić za parking?
- 5 4
-
2021-11-22 16:42
Ale nie wciskaj na siłę tych śmieci ze Śródmieścia, nawet nie ma ich w zestawieniu.
- 7 2
-
2021-11-22 15:59
Carmnik z Gdyni jest lepszy niż ten z Gdańska?
:)
- 12 3
-
2021-11-22 16:44
SurfBurger (4)
To przereklamowana restauracja. Mają wysokie opinie, bo fajnie zaczynali, z super atmosferą i przystępnymi cenami. Przypominam, na starcie burger specjal kosztował 16 zł, a cała reszta menu do 21 zł. Aktualnie najtańszy specjal kosztuje 23 zł, Zatem wzrost wynosi aż 7 zł, czyli ponad 40% w ciągu 3-4 lat. Jest to nieporównywalne z inflacją.
Niezmienia to faktu, że burgery są smaczne, ale za tą cenę można spokojnie zjeść smaczny obiad, a nawet dwudaniowy. Są knajpy gdzie obiad jest za 15, a zupa za 6 ;)- 26 0
-
2021-11-24 08:30
mięso z marketu, bułki z worków, sosy z butelek a sałaty zwykłe mixy z paczek. ot cała tajemnica :)
- 2 0
-
2021-11-23 18:21
Wzrost cen
Czy wy wszyscy myślicie ze wzrosty cen nie obejmują restauracji? Przecież wszędzie drożeje to dlaczego ceny w knajpach maja stać w miejscu?
- 0 1
-
2021-11-22 18:22
Surf jest obecnie słaby. Ale ten wzrost cen to nie 3-4 lata, ale raczej 8.
- 5 0
-
2021-11-22 18:15
Podaj choć jedną nazwę takiej knajpy w Trójmieście. Albo i dwie, skoro "są".
- 3 2
-
2021-11-24 08:22
Ostatnio Craft Burger
Dobry ale i dobrze pakują na wynos. Baranola. Surf burger. Wszystkie do polecenia
- 0 0
-
2021-11-23 01:04
Pizza > kebab > burgery (11)
Płacić więcej jak 15 zł za kawałek bułki z mięsem i warzywami to naprawdę gruba przesada i robienie hajsu na frajerach w rurkach i z bezglutenową brodą. Nic specjalnego. Jednym się nawet porządnie nie najesz, co innego z pizzą czy kebabem. Pozdrawiam ludzi z gustem
- 8 2
-
2021-11-23 08:08
(1)
Ale pizza to zwykły kawałek ciasta pociągnięty passatą i kilkoma plastrami/kawałkami dodatków.
Ten sam rodzaj jedzenia - fast food.- 0 4
-
2021-11-23 22:29
...którą można kulturalnie zjeść w porządnej restauracji, a nie stojąc pod foodtruckiem :)
- 2 0
-
2021-11-23 08:52
Ludzi z gustem (7)
ktrzy lubią się napchać byle czym, byle tanio i dużo. Gratuluję gustu...
- 1 3
-
2021-11-23 09:02
(6)
Ludzi, którzy chcą się najeść, a nie wydawać pieniądze, aby zrobić relację na instagrama, bo wcina się rzemieślniczego burgera.
- 2 0
-
2021-11-23 16:41
NIe. Ludzi którzy g*wno by zjedli byle taniej (5)
- 0 3
-
2021-11-23 18:06
(4)
Nie. Ludzi, którzy wiedzą, co jest istotą posiłku. Bo zjeść burgera zawsze można - ale tylko w formie lunchu, bo na obiad to za wysokie progi dla tego typu kanapki. Swoją drogą - pożerasz kanapki, a mówisz coś o jedzeniu g*wna? No niezły fikoł :))
- 2 0
-
2021-11-23 21:56
Skąd wniosek , że pożera? (1)
Może po prostu je od czasu do czasu, a jak już je to chce dobrą jakościowo kanapkę a nie "najeść się". Może.
- 0 3
-
2021-11-23 22:29
Jak spojrzysz parę postów w górę, to zauważysz, kto napisał o "napychaniu się". No ale widać dla niektórych każdy, kto woli zjeść coś innego niż burger to bezguście, które musi się nażreć byle czym, byle tanio. Żałosne...
- 2 0
-
2021-11-23 21:58
Co jest istotą posiłku? Błagam- oświeć mnie. (1)
Bo ja, głupi, zawsze myślałem że zaspokojenie głodu daniem możliwie najsmaczniejszym, zdrowym i z jakościowych składników.
Dobry burger spełnia wszystkie te kryteria- 0 3
-
2021-11-23 22:26
Przecież właśnie to napisałem, że zaspokojenie głodu, ale widać nie zrozumiałeś. Dobry burger może i spełnia te kryteria, ale pełen obiad jeszcze bardziej - a cena podobna.
- 2 0
-
2021-11-23 02:13
Lepszy burger to i 30 zl a z frykasami 40 i jakis napoj wyjdzie 50 ziko. Ceny jak za obiad w restauracji....
- 6 1
-
2021-11-23 22:02
Evilove burgery
Najlepszy jaki jadłem to w Evilu, z wołowiny sezonowanej na sucho, mają również strusioburgery. Mają lokal w Gdańsku, Szczecinie i Poznaniu, kto próbował ten wie
- 0 0
-
2021-11-23 21:42
najlepsze burgery były kiedyś na dworcu w Gdańsku teraz tam jest McDonald's .Burgery były olbrzymie w środku kotlet z z gara pełnego sosu i świeżej cebulki i ogórków kiszonych poprostu pyszne wpadało sie tam w nocy z klubu Żak na gastro fazie po tradycyjnej trawce ,stare dzieje niestety
- 0 0
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.