• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Najtaniej w Trójmieście: burgery za mniej niż 25 zł

Magda Mielke
22 listopada 2021 (artykuł sprzed 2 lat) 
Jaki powinien być idealny burger? Smaczny i tani. Sprawdziliśmy, gdzie w Trójmieście można zjeść bułę z wołowiną za mniej niż 25 zł. Jaki powinien być idealny burger? Smaczny i tani. Sprawdziliśmy, gdzie w Trójmieście można zjeść bułę z wołowiną za mniej niż 25 zł.

Lokali serwujących burgery jest całe mnóstwo. Podają one zarówno klasyczne buły z wołowiną, serem, warzywami i sosem, jak i znacznie bardziej odjechane propozycje, np. z mięsem jelenia, kotletem z buraka czy sosem z whisky. Wariacji na temat amerykańskiego dania nie brakuje, jednak to klasyczny burger wciąż cieszy się największą popularnością i to jego cenom w trójmiejskich lokalach postanowiliśmy się przyjrzeć.



Burgery Trójmiasto - najtańsze i najdroższe propozycje



Dokąd na burgera? Trójmiejskie burgerownie


Czy lubisz burgery?

Co rusz otwierające się nowe lokale, specjalizujące się w bułach z wołowiną i dodatkami zaskakują nie tylko oryginalnymi połączeniami smaków, ale i cenami potrafiącymi sięgać niekiedy wartości bardziej wymagających dań w dobrych restauracjach.

Wiemy, że dobre i tanie jedzenie to połączenie idealne, zwłaszcza jeśli mówimy o burgerach, dlatego tym razem postanowiliśmy sprawdzić, gdzie w Trójmieście dostaniemy klasycznego burgera z wołowiną, serem, warzywami i sosem za mniej niż 25 zł. Trzeba jednak pamiętać, że burger burgerowi nierówny i kierując się ceną takiego dania, powinniśmy zwrócić uwagę na gramaturę, zwłaszcza samego mięsa.

  • "Hamb" - Carmnik - 21 zł (zamówienia online)/27 zł (na miejscu)
  • "Specjal", czyli klasyk od Surfburgera - z cheddarem i autorskimi sosami BBQ i limonkowym. Cena: 21 zł.
  • Klasyk od 3Burger - 23,50 zł.
Burgerownia nr 1 w Trójmieście według czytelników naszego portalu - Surfburger - klasycznego burgera ukrywa pod nazwą "Specjal". To 180 gramów 100-procentowej wołowiny, ser cheddar, sałata lodowa, ogórek kwaszony, czerwona cebula, pomidor, sosy limonkowy i barbecue oraz bułka, do wyboru: pszenna, graham lub maślana. Za takiego "klasyka" zapłacimy w "Surfie" 23 zł. Warto jednak pamiętać, że w poniedziałki burgery sprzedawane są w niższych cenach. Nasza lokalna burgerowa sieciówka posiada kilka punktów w Trójmieście - siedem stacjonarnych lokali w Gdańsku, dwa lokale w Gdyni, lokal w Sopocie oraz trzy restauracje na kółkach.


Inna, bardzo znana trójmiejska burgerownia - Carmnik w swoich kantynach w GdyniGdańsku serwuje burgery z falafelem, dorszem, a nawet z kaczką, ale znajdziemy tu też klasyczne propozycje z wołowiną. "Hamb", czyli bułka z wołowiną (150 g), bekonem, czerwoną cebulą, ogórkiem konserwowym, pomidorem, rukolą i sosami: musztardowo-miodowym i keczupem kosztuje 20 zł, jeśli zamówimy ją przez stronę internetową z odbiorem własnym. Na miejscu kanapka ta - serwowana z frytkami i sosem - kosztuje 27 zł.

Zlokalizowany w GdyniGdańsku 3Burger klasyka z wołowiną oferuje w cenie 23,50 zł. Poza mięsnym kotletem w sezamowej bułce znajdziemy sałatę lodową, pomidora, cebulę, ogórka konserwowego i sos musztardowy.

  • W Mora Bistro klasycznego burgera zjemy za 21 zł.
  • Klasyk od 3Burger - 23,50 zł.
W Mora Bistro klasyczny burger z kotletem wołowym, sałatą, piklami, pomidorem, cebulą, keczupem i majonezem kosztuje 21 zł. Bułę można zamówić także z podwójnym mięsem (29 zł) albo w wersji mini (1 mini 8 zł/3 mini 22 zł). Istnieje także możliwość wymienienia mięsa na wegetariański kotlet buraczany.

W Baranola Burger klasyczny burger nazywa się "Sami swoi" i kosztuje 24 zł. To bułka pszenna lub żytnia z wołowiną, sałatą, pomidorem, ogórkiem kiszonym, czerwoną cebulą i sosami do wyboru.

W Sopocie klasycznego burgera zjemy m.in. w Bobby Burger. Klasyk w delikatnej bułce typu brioche z wołowiną, pomidorem, sałatą, czerwoną cebulą, ogórkami konserwowymi i sosem classic kosztuje tu 18 zł (pojedyncze mięso) lub 23 zł (podwójne mięso).CHoNoTu klasycznego burgera zjemy już za 19 zł.

  • 27 zł zapłacimy za "klasyka" w Off Burgerze.
  • "Klasyka" w Lofcie zjemy za 22 zł.
  • Klasyk od Burger Stacji - 21 zł.
  • Hamburger w Kobo Burger.
W Burgermanii za 20 zł zjemy "Ot, to", czyli bułę z wołowiną, serem cheddar, pomidorem, ogórkiem kiszonym, cebulą, sałatą i sosem do wyboru. Jednak znajdujący się na Przymorzu lokal ma w swoim menu ogromny wybór burgerów w dobrych cenach (poniżej 30 zł).

Również 20 zł kosztuje "Klasyk" w Redneku. Tyle też zapłacimy za klasyka w Aloha Burgers (Stacja Food Hall). Burger zawiera 150 gramów wołowiny. Istnieje możliwość wyboru podwójnego mięsa (300 g), wówczas zapłacimy za klasycznego burgera 28 zł. W podstawowej ofercie lokal ma osiem burgerów w cenach 20-26 zł.

Mieszczący się w Galerii Szperk w Gdyni Beneburger serwuje klasycznego burgera za 21 zł. W jego skład wchodzi: 180 g wołowiny, bekon, ser cheddar, pomidor, cebula czerwona, pikle, sałata i sos hamburgerowy. W My Burger "klasyka" zjemy za 21 zł.

W tej samej cenie - 21 zł - zjemy klasyka w Big Burger w Gdyni. "Klasyk" to 100-procentowy antrykot wołowy, czerwona cebula, ogórek kiszony, pomidor, sałata, ketchup i majonez. Burger Story ma w swoim menu dwa klasyki, każdy w cenie 21 zł. Pierwszy to wołowina, cheddar, cebula, pikle, pomidor i sałata, a drugi składa się z wołowiny, cheddara, bekonu i sosu "burger story". Do wyboru jest bułka maślana, wieloziarnista lub bez glutenu (płatna dodatkowo 2 zł). Każdy kotlet w burgerze waży 200 g przed usmażeniem.

  • Tanie i smaczne burgery zjemy w Aloha Burgers.
  • W Big Burger "klasyka" zjemy za 21 zł.
  • Klasyki od Burger Majster.
Burgery serwuje także popularny gdański pub Loft. Klasyk z wołowiną, warzywami, majonezem, keczupem w brioszce kosztuje tu 22 zł. Taką cenę ma też flagowy burger gdyńskiego Craft Burger. Do wyboru mamy tutaj trzy rodzaje bułek: maślane, pszenne lub pełnoziarniste. "Craft Burger" składa się z 180 g wołowiny, cheddara, sałaty, ogórka kiszonego, pomidora, czerwonej cebuli i sosu BBQ. Również w Burger Majster na Zaspie zjemy klasyka za 22 zł ze 180 g wołowiny. Warto jednak uważnie śledzić stronę burgerowni, gdyż nierzadko wprowadzane są tu promocyjne oferty i "klasyka" można wówczas zjeść nawet za 15 zł.

Burger Stacja posiada dwa lokale w Gdańsku: na ZaspiePrzymorzu. W obu można zjeść klasycznego burgera z wołowiną, sałatą, pomidorem, czerwoną cebulą i sosem firmowym, który tutaj ukrywa się pod nazwą "Gdańsk Główny" i kosztuje 21 zł.

Original Burger serwuje Classic Burger za 23 zł. Również 23 zł zapłacimy za hamburgera w Kobo Burger. To 200 gramów wołowiny, sałata, ogórek kiszony, pomidor, cebula, musztarda, ketchup i bułki do wyboru: pszenna, graham, maślana lub bowl (bez bułki).

W Sexy Bull, które mieści się w Słonym Spichlerzu, klasycznego burgera zjemy za 25 zł. To soczysta wołowina, bekon, ser, warzywa i sos paprykowo-czosnkowy.

Miejsca

Opinie (275) ponad 10 zablokowanych

  • za kanpkę 20 zet , to barany tylko płacą

    • 0 1

  • Jeśli buger albo kebab, to tylko bar "U Szwagra" na pętli autobusowej w Oliwie, a jeśli szaszłyk albo kurczaczek to (6)

    wyłącznie w barze piwnym o nazwie "Bar Piwny" na tym razem tramwajowej pętli w Oliwie.

    • 12 1

    • wszyscy piszą o tym szwagrze (4)

      a ja za każdym razem jak tam jestem to jest zamknięte. Buda której nigdy nie widziałem otwartej. Czy dzień, czy południe, czy wieczór nigdy

      • 3 4

      • Dziwne, właśnie wcinam nabyty tamże kebab arabski... (2)

        • 1 3

        • ze śmietnika chyba to wyciągnąłeś obok "szwagra", bo to dawno zamknięte (1)

          • 3 2

          • U Szwagra otawrte jest.

            Dzień w dzień wracam z roboty i nigdy nie widziałem żeby w powszedni dzień był zamknięty. Chyba że po nocach tam chodzisz no to trudno żebyś coś otwartego znalazł.

            • 0 0

      • Bo tam trzeba znać hasło ;)

        • 4 0

    • Ooo

      Jutro jadę na szaszłyczka !!!

      • 0 1

  • Dwa kęsy za dwie dychy.

    Burger za 20-25 zł ? Musiałbym zjeść dwa, żeby "coś poczuć" i wydać 50 zł. Za 50 zł ugotuję dla mnie i swojej partnerki wyśmienity obiad na dwa, trzy dni.

    Co w tej bułce jest wartego takiej kwoty ? Składniki z sałaty i plastra pomidora ? "Trudność" w przygotowaniu ? "Jakość" budy z której pochodzi ?

    • 2 0

  • Tłuste tuczące jedzenie (2)

    Szkoda że podają tylko ceny a co z kaloriami hehehe, tłuszczami itp. płacić za taki syf to trzeba mieć porabane w głowie. A potem zawalik i płacz.

    • 7 58

    • Tłuste tuczące? Wołowina w 100g ma 26g białka, 15g tłuszczu i 0 węglowodanów. Jest to jedno z najzdrowszych mięs. Do tego masz warzywa, które raczej nie są tuczące i kaloryczne a sos można zdobić bardzo fit na bazie jogurtu zamiast majonezu. A dobre węglowodany można dostarczyć sobie w bułce. Więc jeżeli to nie jest gotowy burger paczkowany z biedry, gdzie w skład wchodzi pół tablicy Mendelejewa a mięsa w kotlecie jest 70% to jest to bardzo pożywne i zdrowe jedzenie. Tak więc Twoja opinia jest nic nie warta i nieprawdziwa.

      • 1 0

    • tluste jest zdrowe

      Natomiast wegle w bulce ciebie utucza bardziej niz ta wolowina

      • 7 1

  • (18)

    Niestety, ale jako beton muszę przyznać ze gdynia bije gastronomicznie Gdańsk na głowę. Również w temacie burgerów, żaden z gdańskich nie stał nawet obok tego ze Śródmieścia ;(

    • 73 114

    • Ile smaków tyle opinii.
      Moim smakiem jest Redneck i nie jadlem lepszego

      • 0 0

    • (5)

      Gdynia to nawet Żukowa nie bije.
      W niczym

      • 46 22

      • (1)

        A ceny za parkowanie?

        • 3 1

        • najlepsze (najwyższe) w Trójmiescie!

          • 1 0

      • (2)

        Gdañsk to kulturowy pępek świata ale z racji samozachowawczej skromności odrzeka się od ideowego i materialnego przywódctwa.

        • 7 0

        • (1)

          Mowa była o Gdyni i Żukowie.
          Po prostu weź to na klatę.
          Takie fakty

          • 1 4

          • Lubię Gdynię i Żukowo, więc daj se na luz.

            • 5 0

    • To chyba żart (5)

      Gdynia to totalna prowincja

      • 21 21

      • Gdynia to Tczew północy (4)

        dziś to taki mieszkalny offset dla Gdanska z przewagą "urzędowego" ukrainskiego, nikt z Gdanska czy Sopotu by tam mieszkać nie chciał

        • 16 16

        • Nie ma nic lepszego niż zapach z Szadółek o poranku (3)

          Połowa Gdańska capi, że można się porzygać. I jeszcze nazwać osiedle "lawendowym" xD Ujeścisko, Orunia, Jasień, okolice Kowal tak walą, że okna nie można otworzyć. A jak dobrze powieje to nawet na Morenie czy we Wrzeszczu czuć zapaszek. No ale jak się przyjechało z Warmińsko- Mazurskiego to się jest przyzwyczajonym do takich aromatów.

          • 17 5

          • prędzej w Gdyni zaśmierdzi śledziami niż na Oruni z Szadółek

            jak raz na rok zaleci to jest dużo

            • 1 4

          • oliwa, przymorze, zaspa, brzezno, jelitkowo, żabianka

            to są dzielnice mieszkaniowe - i niczym tam nie śmierdzi

            • 3 0

          • Lepszy jest zapach z ekodoliny.

            • 3 0

    • Gdzie ty się stołujesz?

      Na dworcu SKM?

      • 1 1

    • nawet jeśli mają kilka spoko knajp, to i tak trzeba najpierw przyjechać do tej śledziowni (1)

      więc podsumowując dalej lepiej jest jeść w Gdańsku

      • 19 19

      • zjedz gorzej, bo nie chcesz zapłacić za parking?

        • 5 4

    • Ale nie wciskaj na siłę tych śmieci ze Śródmieścia, nawet nie ma ich w zestawieniu.

      • 7 2

    • Carmnik z Gdyni jest lepszy niż ten z Gdańska?

      :)

      • 12 3

  • SurfBurger (4)

    To przereklamowana restauracja. Mają wysokie opinie, bo fajnie zaczynali, z super atmosferą i przystępnymi cenami. Przypominam, na starcie burger specjal kosztował 16 zł, a cała reszta menu do 21 zł. Aktualnie najtańszy specjal kosztuje 23 zł, Zatem wzrost wynosi aż 7 zł, czyli ponad 40% w ciągu 3-4 lat. Jest to nieporównywalne z inflacją.

    Niezmienia to faktu, że burgery są smaczne, ale za tą cenę można spokojnie zjeść smaczny obiad, a nawet dwudaniowy. Są knajpy gdzie obiad jest za 15, a zupa za 6 ;)

    • 26 0

    • mięso z marketu, bułki z worków, sosy z butelek a sałaty zwykłe mixy z paczek. ot cała tajemnica :)

      • 2 0

    • Wzrost cen

      Czy wy wszyscy myślicie ze wzrosty cen nie obejmują restauracji? Przecież wszędzie drożeje to dlaczego ceny w knajpach maja stać w miejscu?

      • 0 1

    • Surf jest obecnie słaby. Ale ten wzrost cen to nie 3-4 lata, ale raczej 8.

      • 5 0

    • Podaj choć jedną nazwę takiej knajpy w Trójmieście. Albo i dwie, skoro "są".

      • 3 2

  • Ostatnio Craft Burger

    Dobry ale i dobrze pakują na wynos. Baranola. Surf burger. Wszystkie do polecenia

    • 0 0

  • Pizza > kebab > burgery (11)

    Płacić więcej jak 15 zł za kawałek bułki z mięsem i warzywami to naprawdę gruba przesada i robienie hajsu na frajerach w rurkach i z bezglutenową brodą. Nic specjalnego. Jednym się nawet porządnie nie najesz, co innego z pizzą czy kebabem. Pozdrawiam ludzi z gustem

    • 8 2

    • (1)

      Ale pizza to zwykły kawałek ciasta pociągnięty passatą i kilkoma plastrami/kawałkami dodatków.
      Ten sam rodzaj jedzenia - fast food.

      • 0 4

      • ...którą można kulturalnie zjeść w porządnej restauracji, a nie stojąc pod foodtruckiem :)

        • 2 0

    • Ludzi z gustem (7)

      ktrzy lubią się napchać byle czym, byle tanio i dużo. Gratuluję gustu...

      • 1 3

      • (6)

        Ludzi, którzy chcą się najeść, a nie wydawać pieniądze, aby zrobić relację na instagrama, bo wcina się rzemieślniczego burgera.

        • 2 0

        • NIe. Ludzi którzy g*wno by zjedli byle taniej (5)

          • 0 3

          • (4)

            Nie. Ludzi, którzy wiedzą, co jest istotą posiłku. Bo zjeść burgera zawsze można - ale tylko w formie lunchu, bo na obiad to za wysokie progi dla tego typu kanapki. Swoją drogą - pożerasz kanapki, a mówisz coś o jedzeniu g*wna? No niezły fikoł :))

            • 2 0

            • Skąd wniosek , że pożera? (1)

              Może po prostu je od czasu do czasu, a jak już je to chce dobrą jakościowo kanapkę a nie "najeść się". Może.

              • 0 3

              • Jak spojrzysz parę postów w górę, to zauważysz, kto napisał o "napychaniu się". No ale widać dla niektórych każdy, kto woli zjeść coś innego niż burger to bezguście, które musi się nażreć byle czym, byle tanio. Żałosne...

                • 2 0

            • Co jest istotą posiłku? Błagam- oświeć mnie. (1)

              Bo ja, głupi, zawsze myślałem że zaspokojenie głodu daniem możliwie najsmaczniejszym, zdrowym i z jakościowych składników.
              Dobry burger spełnia wszystkie te kryteria

              • 0 3

              • Przecież właśnie to napisałem, że zaspokojenie głodu, ale widać nie zrozumiałeś. Dobry burger może i spełnia te kryteria, ale pełen obiad jeszcze bardziej - a cena podobna.

                • 2 0

    • Lepszy burger to i 30 zl a z frykasami 40 i jakis napoj wyjdzie 50 ziko. Ceny jak za obiad w restauracji....

      • 6 1

  • Evilove burgery

    Najlepszy jaki jadłem to w Evilu, z wołowiny sezonowanej na sucho, mają również strusioburgery. Mają lokal w Gdańsku, Szczecinie i Poznaniu, kto próbował ten wie

    • 0 0

  • najlepsze burgery były kiedyś na dworcu w Gdańsku teraz tam jest McDonald's .Burgery były olbrzymie w środku kotlet z z gara pełnego sosu i świeżej cebulki i ogórków kiszonych poprostu pyszne wpadało sie tam w nocy z klubu Żak na gastro fazie po tradycyjnej trawce ,stare dzieje niestety

    • 0 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Najczęściej czytane