• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Najtaniej w Trójmieście: burgery za mniej niż 25 zł

Magda Mielke
22 listopada 2021 (artykuł sprzed 2 lat) 
Jaki powinien być idealny burger? Smaczny i tani. Sprawdziliśmy, gdzie w Trójmieście można zjeść bułę z wołowiną za mniej niż 25 zł. Jaki powinien być idealny burger? Smaczny i tani. Sprawdziliśmy, gdzie w Trójmieście można zjeść bułę z wołowiną za mniej niż 25 zł.

Lokali serwujących burgery jest całe mnóstwo. Podają one zarówno klasyczne buły z wołowiną, serem, warzywami i sosem, jak i znacznie bardziej odjechane propozycje, np. z mięsem jelenia, kotletem z buraka czy sosem z whisky. Wariacji na temat amerykańskiego dania nie brakuje, jednak to klasyczny burger wciąż cieszy się największą popularnością i to jego cenom w trójmiejskich lokalach postanowiliśmy się przyjrzeć.



Burgery Trójmiasto - najtańsze i najdroższe propozycje



Dokąd na burgera? Trójmiejskie burgerownie


Czy lubisz burgery?

Co rusz otwierające się nowe lokale, specjalizujące się w bułach z wołowiną i dodatkami zaskakują nie tylko oryginalnymi połączeniami smaków, ale i cenami potrafiącymi sięgać niekiedy wartości bardziej wymagających dań w dobrych restauracjach.

Wiemy, że dobre i tanie jedzenie to połączenie idealne, zwłaszcza jeśli mówimy o burgerach, dlatego tym razem postanowiliśmy sprawdzić, gdzie w Trójmieście dostaniemy klasycznego burgera z wołowiną, serem, warzywami i sosem za mniej niż 25 zł. Trzeba jednak pamiętać, że burger burgerowi nierówny i kierując się ceną takiego dania, powinniśmy zwrócić uwagę na gramaturę, zwłaszcza samego mięsa.

  • "Hamb" - Carmnik - 21 zł (zamówienia online)/27 zł (na miejscu)
  • "Specjal", czyli klasyk od Surfburgera - z cheddarem i autorskimi sosami BBQ i limonkowym. Cena: 21 zł.
  • Klasyk od 3Burger - 23,50 zł.
Burgerownia nr 1 w Trójmieście według czytelników naszego portalu - Surfburger - klasycznego burgera ukrywa pod nazwą "Specjal". To 180 gramów 100-procentowej wołowiny, ser cheddar, sałata lodowa, ogórek kwaszony, czerwona cebula, pomidor, sosy limonkowy i barbecue oraz bułka, do wyboru: pszenna, graham lub maślana. Za takiego "klasyka" zapłacimy w "Surfie" 23 zł. Warto jednak pamiętać, że w poniedziałki burgery sprzedawane są w niższych cenach. Nasza lokalna burgerowa sieciówka posiada kilka punktów w Trójmieście - siedem stacjonarnych lokali w Gdańsku, dwa lokale w Gdyni, lokal w Sopocie oraz trzy restauracje na kółkach.


Inna, bardzo znana trójmiejska burgerownia - Carmnik w swoich kantynach w GdyniGdańsku serwuje burgery z falafelem, dorszem, a nawet z kaczką, ale znajdziemy tu też klasyczne propozycje z wołowiną. "Hamb", czyli bułka z wołowiną (150 g), bekonem, czerwoną cebulą, ogórkiem konserwowym, pomidorem, rukolą i sosami: musztardowo-miodowym i keczupem kosztuje 20 zł, jeśli zamówimy ją przez stronę internetową z odbiorem własnym. Na miejscu kanapka ta - serwowana z frytkami i sosem - kosztuje 27 zł.

Zlokalizowany w GdyniGdańsku 3Burger klasyka z wołowiną oferuje w cenie 23,50 zł. Poza mięsnym kotletem w sezamowej bułce znajdziemy sałatę lodową, pomidora, cebulę, ogórka konserwowego i sos musztardowy.

  • W Mora Bistro klasycznego burgera zjemy za 21 zł.
  • Klasyk od 3Burger - 23,50 zł.
W Mora Bistro klasyczny burger z kotletem wołowym, sałatą, piklami, pomidorem, cebulą, keczupem i majonezem kosztuje 21 zł. Bułę można zamówić także z podwójnym mięsem (29 zł) albo w wersji mini (1 mini 8 zł/3 mini 22 zł). Istnieje także możliwość wymienienia mięsa na wegetariański kotlet buraczany.

W Baranola Burger klasyczny burger nazywa się "Sami swoi" i kosztuje 24 zł. To bułka pszenna lub żytnia z wołowiną, sałatą, pomidorem, ogórkiem kiszonym, czerwoną cebulą i sosami do wyboru.

W Sopocie klasycznego burgera zjemy m.in. w Bobby Burger. Klasyk w delikatnej bułce typu brioche z wołowiną, pomidorem, sałatą, czerwoną cebulą, ogórkami konserwowymi i sosem classic kosztuje tu 18 zł (pojedyncze mięso) lub 23 zł (podwójne mięso).CHoNoTu klasycznego burgera zjemy już za 19 zł.

  • 27 zł zapłacimy za "klasyka" w Off Burgerze.
  • "Klasyka" w Lofcie zjemy za 22 zł.
  • Klasyk od Burger Stacji - 21 zł.
  • Hamburger w Kobo Burger.
W Burgermanii za 20 zł zjemy "Ot, to", czyli bułę z wołowiną, serem cheddar, pomidorem, ogórkiem kiszonym, cebulą, sałatą i sosem do wyboru. Jednak znajdujący się na Przymorzu lokal ma w swoim menu ogromny wybór burgerów w dobrych cenach (poniżej 30 zł).

Również 20 zł kosztuje "Klasyk" w Redneku. Tyle też zapłacimy za klasyka w Aloha Burgers (Stacja Food Hall). Burger zawiera 150 gramów wołowiny. Istnieje możliwość wyboru podwójnego mięsa (300 g), wówczas zapłacimy za klasycznego burgera 28 zł. W podstawowej ofercie lokal ma osiem burgerów w cenach 20-26 zł.

Mieszczący się w Galerii Szperk w Gdyni Beneburger serwuje klasycznego burgera za 21 zł. W jego skład wchodzi: 180 g wołowiny, bekon, ser cheddar, pomidor, cebula czerwona, pikle, sałata i sos hamburgerowy. W My Burger "klasyka" zjemy za 21 zł.

W tej samej cenie - 21 zł - zjemy klasyka w Big Burger w Gdyni. "Klasyk" to 100-procentowy antrykot wołowy, czerwona cebula, ogórek kiszony, pomidor, sałata, ketchup i majonez. Burger Story ma w swoim menu dwa klasyki, każdy w cenie 21 zł. Pierwszy to wołowina, cheddar, cebula, pikle, pomidor i sałata, a drugi składa się z wołowiny, cheddara, bekonu i sosu "burger story". Do wyboru jest bułka maślana, wieloziarnista lub bez glutenu (płatna dodatkowo 2 zł). Każdy kotlet w burgerze waży 200 g przed usmażeniem.

  • Tanie i smaczne burgery zjemy w Aloha Burgers.
  • W Big Burger "klasyka" zjemy za 21 zł.
  • Klasyki od Burger Majster.
Burgery serwuje także popularny gdański pub Loft. Klasyk z wołowiną, warzywami, majonezem, keczupem w brioszce kosztuje tu 22 zł. Taką cenę ma też flagowy burger gdyńskiego Craft Burger. Do wyboru mamy tutaj trzy rodzaje bułek: maślane, pszenne lub pełnoziarniste. "Craft Burger" składa się z 180 g wołowiny, cheddara, sałaty, ogórka kiszonego, pomidora, czerwonej cebuli i sosu BBQ. Również w Burger Majster na Zaspie zjemy klasyka za 22 zł ze 180 g wołowiny. Warto jednak uważnie śledzić stronę burgerowni, gdyż nierzadko wprowadzane są tu promocyjne oferty i "klasyka" można wówczas zjeść nawet za 15 zł.

Burger Stacja posiada dwa lokale w Gdańsku: na ZaspiePrzymorzu. W obu można zjeść klasycznego burgera z wołowiną, sałatą, pomidorem, czerwoną cebulą i sosem firmowym, który tutaj ukrywa się pod nazwą "Gdańsk Główny" i kosztuje 21 zł.

Original Burger serwuje Classic Burger za 23 zł. Również 23 zł zapłacimy za hamburgera w Kobo Burger. To 200 gramów wołowiny, sałata, ogórek kiszony, pomidor, cebula, musztarda, ketchup i bułki do wyboru: pszenna, graham, maślana lub bowl (bez bułki).

W Sexy Bull, które mieści się w Słonym Spichlerzu, klasycznego burgera zjemy za 25 zł. To soczysta wołowina, bekon, ser, warzywa i sos paprykowo-czosnkowy.

Miejsca

Opinie (275) ponad 10 zablokowanych

  • Opinia wyróżniona

    W uczciwym burgerze nie ma nic złego i niezdrowego... (5)

    ...wprost przeciwnie: domowo wypieczona buła maślana, wysokiej jakości siekana wołowina. Sałata, cebula, ogórki z biodynamicznej hodowli. Dobry, niekoniecznie majonezowy, sos, a jeśli majonezowy to z porządnego oleju (a może nawet oliwy?) i zółtek od kur wolnowybiegowych. I tak dalej... Wszystko może być mega zdrowe i przepyszne. Tylko pytanie czy gdziekolwiek takie dają i w jakiej cenie? Takich porządnych top burgerów nie powstydziliby się nawet najlepsi szefowie kuchni...

    • 68 16

    • (4)

      I za jedyne 49,99 ;)

      • 22 0

      • no niestety... (3)

        ...masz rację - nie zejdzie się wtedy z ceną w lokalu. Tworzę czasem takie sztuki w domu dla grupki znajomych o ile przewidziane jest spotkanie przy piwie. Nic więcej do szczęścia nie jest wtedy potrzebne

        • 9 0

        • (2)

          Zgadza się. Ceny za burgery pokazują w jakim zaścianku w USA i POL żyjemy - gdzie w twarz próbuje się udawadniać, jakiż to specjał wykreowano, a to podstawowe składniki kuchni pierwotnie środkowo-europejskiej.
          Cenę przygotowania burgera szacowano wiele razy i w różnych krajach. Ja z racji pochodzenia znam amerykańskie szacunki. Te nie wykraczają średnio poza barierę 5 USD.
          Orientując się na sile nabywczej pieniądza względem produktów rolniczych, koszt burgera w Polsce odpowiada nominalnie sile dolara, zatem jest to plus/minus 5 PLN.

          • 10 5

          • (1)

            nie prawda, produkty rolnicze w stanach nie są wcale droższe od naszych. A na cenę burgera ma wpływ jeszcze choćby miejsce w którym go serwują więc takie oderwane od rzeczywistości wyliczenie jest niewiele warte

            • 1 0

            • Poza tym amerykańska krowa daje dużo więcej mięsa

              • 0 0

  • Surfburgera polecacie? (3)

    4 lata temu się zraziłem. Najpierw coraz gorsza jakość a czarę goryczy przelała obsługa przy zamówieniu zapominająca o braku składników na zamówienie. I tak czekałem pół godziny na zamówienie i okazuje się, że nie będzie. Żadnego przepraszam tylko z wielkim trudem oddali wpłacone pieniądze nic nie oferując w zamian (co było wcześniej normą). I ban na fejsie po negatywnej recenzji i próbie kupienia oceny 5/5 za darmowego burgera.

    • 18 0

    • Nie warto. Kiedyś b. dobry, obecnie słaby.

      • 7 0

    • Kiedyś też byłem fanem, ale właśnie ze 3-4 lata temu po kilku zamówieniach z chrząstkami mi przeszło. Może potem wyrównali poziom, ale już nie sprawdzałem.

      • 6 0

    • Też się zraziłem w podobnym momencie

      Będąc w lokalu na Garncarskiej zamówiłem na wynos. Usiadłem przy oknie z widokiem na sygnalizator, ze słuchawkami na uszach (ale tak cicho, że słyszałem rozmowy jedynych prócz mnie klientów - żeby słyszeć ewentualne wołanie). Wiadomo, że kotlet potrzebuje te 10-15min, więc czekałem spokojnie. Po 20min i praktycznie zerowym ruchu zacząłem się niepokoić. Po 30min numerek przeskoczył 3 pozycje, a po moim pytaniu przy kasie co z moim zamówieniem dostałem tylko perfidny śmiech w twarz, że już czeka od 15 minut... I gdyby to był raz, to bym przymknął oko. Ale druga identyczna akcja mnie odstraszyła na zawsze :D

      • 4 2

  • Jeśli buger albo kebab, to tylko bar "U Szwagra" na pętli autobusowej w Oliwie, a jeśli szaszłyk albo kurczaczek to (6)

    wyłącznie w barze piwnym o nazwie "Bar Piwny" na tym razem tramwajowej pętli w Oliwie.

    • 12 1

    • wszyscy piszą o tym szwagrze (4)

      a ja za każdym razem jak tam jestem to jest zamknięte. Buda której nigdy nie widziałem otwartej. Czy dzień, czy południe, czy wieczór nigdy

      • 3 4

      • Dziwne, właśnie wcinam nabyty tamże kebab arabski... (2)

        • 1 3

        • ze śmietnika chyba to wyciągnąłeś obok "szwagra", bo to dawno zamknięte (1)

          • 3 2

          • U Szwagra otawrte jest.

            Dzień w dzień wracam z roboty i nigdy nie widziałem żeby w powszedni dzień był zamknięty. Chyba że po nocach tam chodzisz no to trudno żebyś coś otwartego znalazł.

            • 0 0

      • Bo tam trzeba znać hasło ;)

        • 4 0

    • Ooo

      Jutro jadę na szaszłyczka !!!

      • 0 1

  • Tylko i wylacznie (1)

    burger majster z Gdańska zaspy
    Perfekcyjne mięso, pyszne bułki i sosy. Polecam serdecznie

    • 1 3

    • Mk

      To też mój ulubiony. Tylko ostatnio wszystko tam podrożało - frytki o 1zł, dostawa o 2zł, burger serowa lawina o 4zł. Razem już 7zł na zamówieniu dla 1 osoby.

      • 1 0

  • buły (2)

    wiecie gdzie można dostać wielkie buły na burgery w 3m?

    • 2 0

    • w każdej piekarni są

      tylko zapewne trzeba dzień wcześniej je zamówić

      • 2 0

    • sklep po schodkach, plac górnośląski, na przykład

      • 0 0

  • Dobry burger czyli ?

    ..surf odpada .......

    • 10 0

  • z tymi burgjerami to kto to widzial

    dajcie spokoj

    • 2 0

  • Zawsze mnie zastanawia jak taką wielką, piętrową bułę faszerowaną cudami na kiju ugryźć - i się przy tym nie uwalić sosem. (3)

    Toż to trzeba chyba mieć szczękę jak King kong :D

    No chyba że te buły tylko na fotkach są takie wielkie ;)

    • 7 1

    • He he he

      • 0 0

    • Moim zdaniem nie da się.

      Jeśli więc jem, to burger kupiony do domu (lub domowy), żeby się od razu potem umyć.

      • 0 0

    • Nie da rady. Ja dalem sobie spokoj przez ceny i to, ze nie mam ochoty sie brudzic. W domu robie sobie takie jakie lubie.

      • 0 0

  • Burgery Osowa i Zaspa

    Pub Leon Osowa od 19 zl
    Burger majster co tydzień promo za 15 zł

    • 2 2

  • E tam, nic nie pobije smaku buły z pieczarkami sprzed 30 lat, vis a vis Lotu

    Albo pierwszych zapiekanek z czasów schyłkowej komuny.

    • 20 1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Najczęściej czytane