- 1 10 najlepszych trójmiejskich restauracji (69 opinii)
- 2 Jemy na mieście: Garden Food&Cafe (55 opinii)
- 3 Ranking restauracji w Trójmieście (46 opinii)
- 4 Sprawdziliśmy ceny lodów i gofrów (152 opinie)
- 5 Trójmiejscy restauratorzy wyróżnieni (34 opinie)
Najtaniej w Trójmieście: burgery za mniej niż 25 zł
Lokali serwujących burgery jest całe mnóstwo. Podają one zarówno klasyczne buły z wołowiną, serem, warzywami i sosem, jak i znacznie bardziej odjechane propozycje, np. z mięsem jelenia, kotletem z buraka czy sosem z whisky. Wariacji na temat amerykańskiego dania nie brakuje, jednak to klasyczny burger wciąż cieszy się największą popularnością i to jego cenom w trójmiejskich lokalach postanowiliśmy się przyjrzeć.
Burgery Trójmiasto - najtańsze i najdroższe propozycje
Dokąd na burgera? Trójmiejskie burgerownie
Wiemy, że dobre i tanie jedzenie to połączenie idealne, zwłaszcza jeśli mówimy o burgerach, dlatego tym razem postanowiliśmy sprawdzić, gdzie w Trójmieście dostaniemy klasycznego burgera z wołowiną, serem, warzywami i sosem za mniej niż 25 zł. Trzeba jednak pamiętać, że burger burgerowi nierówny i kierując się ceną takiego dania, powinniśmy zwrócić uwagę na gramaturę, zwłaszcza samego mięsa.
Burgerownia nr 1 w Trójmieście według czytelników naszego portalu - Surfburger - klasycznego burgera ukrywa pod nazwą "Specjal". To 180 gramów 100-procentowej wołowiny, ser cheddar, sałata lodowa, ogórek kwaszony, czerwona cebula, pomidor, sosy limonkowy i barbecue oraz bułka, do wyboru: pszenna, graham lub maślana. Za takiego "klasyka" zapłacimy w "Surfie" 23 zł. Warto jednak pamiętać, że w poniedziałki burgery sprzedawane są w niższych cenach. Nasza lokalna burgerowa sieciówka posiada kilka punktów w Trójmieście - siedem stacjonarnych lokali w Gdańsku, dwa lokale w Gdyni, lokal w Sopocie oraz trzy restauracje na kółkach.
Inna, bardzo znana trójmiejska burgerownia - Carmnik w swoich kantynach w Gdyni i Gdańsku serwuje burgery z falafelem, dorszem, a nawet z kaczką, ale znajdziemy tu też klasyczne propozycje z wołowiną. "Hamb", czyli bułka z wołowiną (150 g), bekonem, czerwoną cebulą, ogórkiem konserwowym, pomidorem, rukolą i sosami: musztardowo-miodowym i keczupem kosztuje 20 zł, jeśli zamówimy ją przez stronę internetową z odbiorem własnym. Na miejscu kanapka ta - serwowana z frytkami i sosem - kosztuje 27 zł.
Zlokalizowany w Gdyni i Gdańsku 3Burger klasyka z wołowiną oferuje w cenie 23,50 zł. Poza mięsnym kotletem w sezamowej bułce znajdziemy sałatę lodową, pomidora, cebulę, ogórka konserwowego i sos musztardowy.
W Mora Bistro klasyczny burger z kotletem wołowym, sałatą, piklami, pomidorem, cebulą, keczupem i majonezem kosztuje 21 zł. Bułę można zamówić także z podwójnym mięsem (29 zł) albo w wersji mini (1 mini 8 zł/3 mini 22 zł). Istnieje także możliwość wymienienia mięsa na wegetariański kotlet buraczany.
W Baranola Burger klasyczny burger nazywa się "Sami swoi" i kosztuje 24 zł. To bułka pszenna lub żytnia z wołowiną, sałatą, pomidorem, ogórkiem kiszonym, czerwoną cebulą i sosami do wyboru.
W Sopocie klasycznego burgera zjemy m.in. w Bobby Burger. Klasyk w delikatnej bułce typu brioche z wołowiną, pomidorem, sałatą, czerwoną cebulą, ogórkami konserwowymi i sosem classic kosztuje tu 18 zł (pojedyncze mięso) lub 23 zł (podwójne mięso). W CHoNoTu klasycznego burgera zjemy już za 19 zł.
W Burgermanii za 20 zł zjemy "Ot, to", czyli bułę z wołowiną, serem cheddar, pomidorem, ogórkiem kiszonym, cebulą, sałatą i sosem do wyboru. Jednak znajdujący się na Przymorzu lokal ma w swoim menu ogromny wybór burgerów w dobrych cenach (poniżej 30 zł).
Również 20 zł kosztuje "Klasyk" w Redneku. Tyle też zapłacimy za klasyka w Aloha Burgers (Stacja Food Hall). Burger zawiera 150 gramów wołowiny. Istnieje możliwość wyboru podwójnego mięsa (300 g), wówczas zapłacimy za klasycznego burgera 28 zł. W podstawowej ofercie lokal ma osiem burgerów w cenach 20-26 zł.
Mieszczący się w Galerii Szperk w Gdyni Beneburger serwuje klasycznego burgera za 21 zł. W jego skład wchodzi: 180 g wołowiny, bekon, ser cheddar, pomidor, cebula czerwona, pikle, sałata i sos hamburgerowy. W My Burger "klasyka" zjemy za 21 zł.
W tej samej cenie - 21 zł - zjemy klasyka w Big Burger w Gdyni. "Klasyk" to 100-procentowy antrykot wołowy, czerwona cebula, ogórek kiszony, pomidor, sałata, ketchup i majonez. Burger Story ma w swoim menu dwa klasyki, każdy w cenie 21 zł. Pierwszy to wołowina, cheddar, cebula, pikle, pomidor i sałata, a drugi składa się z wołowiny, cheddara, bekonu i sosu "burger story". Do wyboru jest bułka maślana, wieloziarnista lub bez glutenu (płatna dodatkowo 2 zł). Każdy kotlet w burgerze waży 200 g przed usmażeniem.
Burgery serwuje także popularny gdański pub Loft. Klasyk z wołowiną, warzywami, majonezem, keczupem w brioszce kosztuje tu 22 zł. Taką cenę ma też flagowy burger gdyńskiego Craft Burger. Do wyboru mamy tutaj trzy rodzaje bułek: maślane, pszenne lub pełnoziarniste. "Craft Burger" składa się z 180 g wołowiny, cheddara, sałaty, ogórka kiszonego, pomidora, czerwonej cebuli i sosu BBQ. Również w Burger Majster na Zaspie zjemy klasyka za 22 zł ze 180 g wołowiny. Warto jednak uważnie śledzić stronę burgerowni, gdyż nierzadko wprowadzane są tu promocyjne oferty i "klasyka" można wówczas zjeść nawet za 15 zł.
Burger Stacja posiada dwa lokale w Gdańsku: na Zaspie i Przymorzu. W obu można zjeść klasycznego burgera z wołowiną, sałatą, pomidorem, czerwoną cebulą i sosem firmowym, który tutaj ukrywa się pod nazwą "Gdańsk Główny" i kosztuje 21 zł.
Original Burger serwuje Classic Burger za 23 zł. Również 23 zł zapłacimy za hamburgera w Kobo Burger. To 200 gramów wołowiny, sałata, ogórek kiszony, pomidor, cebula, musztarda, ketchup i bułki do wyboru: pszenna, graham, maślana lub bowl (bez bułki).
W Sexy Bull, które mieści się w Słonym Spichlerzu, klasycznego burgera zjemy za 25 zł. To soczysta wołowina, bekon, ser, warzywa i sos paprykowo-czosnkowy.
Miejsca
Opinie (275) ponad 10 zablokowanych
-
2021-11-22 21:24
Od kiedy burgery przekroczyły bariere 15 złoty jeszcze żadnego nie kupiłem. (1)
Wole kebab za 15 złoty.
- 13 1
-
2021-11-23 00:40
Złotych
- 0 0
-
2021-11-22 22:31
Malpa w Sopocie najlepsza (1)
Niestety za malo zainteresowanych na dobre jedzenie bez sciem. No i w koncu zamkneli
- 1 6
-
2021-11-23 02:12
Tak zarąbisci, ze zamkneli lokal
- 3 1
-
2021-11-22 23:12
Ostatnio dobre burgery serwuje
Blues Club na Portowej w Gdyni.
- 2 5
-
2021-11-23 00:35
to już lepiej do maka pójść
niż wydawać 25 złotych za jedną bułke
- 5 1
-
2021-11-23 00:43
mięso to morderstwo
tyle w temacie!
- 2 8
-
2021-11-23 00:53
W burgerach jest covid
- 2 1
-
2021-11-23 01:04
Pizza > kebab > burgery (11)
Płacić więcej jak 15 zł za kawałek bułki z mięsem i warzywami to naprawdę gruba przesada i robienie hajsu na frajerach w rurkach i z bezglutenową brodą. Nic specjalnego. Jednym się nawet porządnie nie najesz, co innego z pizzą czy kebabem. Pozdrawiam ludzi z gustem
- 8 2
-
2021-11-23 02:13
Lepszy burger to i 30 zl a z frykasami 40 i jakis napoj wyjdzie 50 ziko. Ceny jak za obiad w restauracji....
- 6 1
-
2021-11-23 08:08
(1)
Ale pizza to zwykły kawałek ciasta pociągnięty passatą i kilkoma plastrami/kawałkami dodatków.
Ten sam rodzaj jedzenia - fast food.- 0 4
-
2021-11-23 22:29
...którą można kulturalnie zjeść w porządnej restauracji, a nie stojąc pod foodtruckiem :)
- 2 0
-
2021-11-23 08:52
Ludzi z gustem (7)
ktrzy lubią się napchać byle czym, byle tanio i dużo. Gratuluję gustu...
- 1 3
-
2021-11-23 09:02
(6)
Ludzi, którzy chcą się najeść, a nie wydawać pieniądze, aby zrobić relację na instagrama, bo wcina się rzemieślniczego burgera.
- 2 0
-
2021-11-23 16:41
NIe. Ludzi którzy g*wno by zjedli byle taniej (5)
- 0 3
-
2021-11-23 18:06
(4)
Nie. Ludzi, którzy wiedzą, co jest istotą posiłku. Bo zjeść burgera zawsze można - ale tylko w formie lunchu, bo na obiad to za wysokie progi dla tego typu kanapki. Swoją drogą - pożerasz kanapki, a mówisz coś o jedzeniu g*wna? No niezły fikoł :))
- 2 0
-
2021-11-23 21:56
Skąd wniosek , że pożera? (1)
Może po prostu je od czasu do czasu, a jak już je to chce dobrą jakościowo kanapkę a nie "najeść się". Może.
- 0 3
-
2021-11-23 22:29
Jak spojrzysz parę postów w górę, to zauważysz, kto napisał o "napychaniu się". No ale widać dla niektórych każdy, kto woli zjeść coś innego niż burger to bezguście, które musi się nażreć byle czym, byle tanio. Żałosne...
- 2 0
-
2021-11-23 21:58
Co jest istotą posiłku? Błagam- oświeć mnie. (1)
Bo ja, głupi, zawsze myślałem że zaspokojenie głodu daniem możliwie najsmaczniejszym, zdrowym i z jakościowych składników.
Dobry burger spełnia wszystkie te kryteria- 0 3
-
2021-11-23 22:26
Przecież właśnie to napisałem, że zaspokojenie głodu, ale widać nie zrozumiałeś. Dobry burger może i spełnia te kryteria, ale pełen obiad jeszcze bardziej - a cena podobna.
- 2 0
-
2021-11-23 02:58
Cena ... nonsens
- 5 0
-
2021-11-23 03:24
Wolę iść do baru mlecznego
I za 18 Zeta kotlet schabowy ziemniaczki i surówka mniam mniam
- 6 2
-
2021-11-23 05:04
Taxi bar we Wrzeszczu, i bis przed tunelem (2)
Na zawsze pozostanie w moim wspomnieniach. Przy Manhattanie wyczesane byly burgerki i obiadki prowadzila tam cala rodzinka. Mozna bylo jeszcze zamowic zarabisty koktajl mleczny. A dawniej chamburgery w budzie campingowej przy puchatku obok rowerowego, wypas
- 6 0
-
2021-11-23 15:56
Taxi Bar za Manhattanem - pamiętam i ja! (1)
20+ lat temu jadało się przy powrocie z Kwadratowej z buta do domu. Na taxi już nie starczało, bo hamburger musiał wjechać :) Jak na dzisiejsze standardy była to paskuda straszliwa, ale za to sos był niepowtarzalny i znakomity!
- 0 0
-
2021-11-23 19:42
Jedno ci Ci przyznam, że to paskudne było strasznie, koło hamburgera nawet nie leżało i waliło trupkiem. Jedyne dobre hambsy w tych czasach to Japa na Zaspie
- 0 0
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.