• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Najtaniej w Trójmieście: burgery za mniej niż 25 zł

Magda Mielke
22 listopada 2021 (artykuł sprzed 2 lat) 
Jaki powinien być idealny burger? Smaczny i tani. Sprawdziliśmy, gdzie w Trójmieście można zjeść bułę z wołowiną za mniej niż 25 zł. Jaki powinien być idealny burger? Smaczny i tani. Sprawdziliśmy, gdzie w Trójmieście można zjeść bułę z wołowiną za mniej niż 25 zł.

Lokali serwujących burgery jest całe mnóstwo. Podają one zarówno klasyczne buły z wołowiną, serem, warzywami i sosem, jak i znacznie bardziej odjechane propozycje, np. z mięsem jelenia, kotletem z buraka czy sosem z whisky. Wariacji na temat amerykańskiego dania nie brakuje, jednak to klasyczny burger wciąż cieszy się największą popularnością i to jego cenom w trójmiejskich lokalach postanowiliśmy się przyjrzeć.



Burgery Trójmiasto - najtańsze i najdroższe propozycje



Dokąd na burgera? Trójmiejskie burgerownie


Czy lubisz burgery?

Co rusz otwierające się nowe lokale, specjalizujące się w bułach z wołowiną i dodatkami zaskakują nie tylko oryginalnymi połączeniami smaków, ale i cenami potrafiącymi sięgać niekiedy wartości bardziej wymagających dań w dobrych restauracjach.

Wiemy, że dobre i tanie jedzenie to połączenie idealne, zwłaszcza jeśli mówimy o burgerach, dlatego tym razem postanowiliśmy sprawdzić, gdzie w Trójmieście dostaniemy klasycznego burgera z wołowiną, serem, warzywami i sosem za mniej niż 25 zł. Trzeba jednak pamiętać, że burger burgerowi nierówny i kierując się ceną takiego dania, powinniśmy zwrócić uwagę na gramaturę, zwłaszcza samego mięsa.

  • "Hamb" - Carmnik - 21 zł (zamówienia online)/27 zł (na miejscu)
  • "Specjal", czyli klasyk od Surfburgera - z cheddarem i autorskimi sosami BBQ i limonkowym. Cena: 21 zł.
  • Klasyk od 3Burger - 23,50 zł.
Burgerownia nr 1 w Trójmieście według czytelników naszego portalu - Surfburger - klasycznego burgera ukrywa pod nazwą "Specjal". To 180 gramów 100-procentowej wołowiny, ser cheddar, sałata lodowa, ogórek kwaszony, czerwona cebula, pomidor, sosy limonkowy i barbecue oraz bułka, do wyboru: pszenna, graham lub maślana. Za takiego "klasyka" zapłacimy w "Surfie" 23 zł. Warto jednak pamiętać, że w poniedziałki burgery sprzedawane są w niższych cenach. Nasza lokalna burgerowa sieciówka posiada kilka punktów w Trójmieście - siedem stacjonarnych lokali w Gdańsku, dwa lokale w Gdyni, lokal w Sopocie oraz trzy restauracje na kółkach.


Inna, bardzo znana trójmiejska burgerownia - Carmnik w swoich kantynach w GdyniGdańsku serwuje burgery z falafelem, dorszem, a nawet z kaczką, ale znajdziemy tu też klasyczne propozycje z wołowiną. "Hamb", czyli bułka z wołowiną (150 g), bekonem, czerwoną cebulą, ogórkiem konserwowym, pomidorem, rukolą i sosami: musztardowo-miodowym i keczupem kosztuje 20 zł, jeśli zamówimy ją przez stronę internetową z odbiorem własnym. Na miejscu kanapka ta - serwowana z frytkami i sosem - kosztuje 27 zł.

Zlokalizowany w GdyniGdańsku 3Burger klasyka z wołowiną oferuje w cenie 23,50 zł. Poza mięsnym kotletem w sezamowej bułce znajdziemy sałatę lodową, pomidora, cebulę, ogórka konserwowego i sos musztardowy.

  • W Mora Bistro klasycznego burgera zjemy za 21 zł.
  • Klasyk od 3Burger - 23,50 zł.
W Mora Bistro klasyczny burger z kotletem wołowym, sałatą, piklami, pomidorem, cebulą, keczupem i majonezem kosztuje 21 zł. Bułę można zamówić także z podwójnym mięsem (29 zł) albo w wersji mini (1 mini 8 zł/3 mini 22 zł). Istnieje także możliwość wymienienia mięsa na wegetariański kotlet buraczany.

W Baranola Burger klasyczny burger nazywa się "Sami swoi" i kosztuje 24 zł. To bułka pszenna lub żytnia z wołowiną, sałatą, pomidorem, ogórkiem kiszonym, czerwoną cebulą i sosami do wyboru.

W Sopocie klasycznego burgera zjemy m.in. w Bobby Burger. Klasyk w delikatnej bułce typu brioche z wołowiną, pomidorem, sałatą, czerwoną cebulą, ogórkami konserwowymi i sosem classic kosztuje tu 18 zł (pojedyncze mięso) lub 23 zł (podwójne mięso).CHoNoTu klasycznego burgera zjemy już za 19 zł.

  • 27 zł zapłacimy za "klasyka" w Off Burgerze.
  • "Klasyka" w Lofcie zjemy za 22 zł.
  • Klasyk od Burger Stacji - 21 zł.
  • Hamburger w Kobo Burger.
W Burgermanii za 20 zł zjemy "Ot, to", czyli bułę z wołowiną, serem cheddar, pomidorem, ogórkiem kiszonym, cebulą, sałatą i sosem do wyboru. Jednak znajdujący się na Przymorzu lokal ma w swoim menu ogromny wybór burgerów w dobrych cenach (poniżej 30 zł).

Również 20 zł kosztuje "Klasyk" w Redneku. Tyle też zapłacimy za klasyka w Aloha Burgers (Stacja Food Hall). Burger zawiera 150 gramów wołowiny. Istnieje możliwość wyboru podwójnego mięsa (300 g), wówczas zapłacimy za klasycznego burgera 28 zł. W podstawowej ofercie lokal ma osiem burgerów w cenach 20-26 zł.

Mieszczący się w Galerii Szperk w Gdyni Beneburger serwuje klasycznego burgera za 21 zł. W jego skład wchodzi: 180 g wołowiny, bekon, ser cheddar, pomidor, cebula czerwona, pikle, sałata i sos hamburgerowy. W My Burger "klasyka" zjemy za 21 zł.

W tej samej cenie - 21 zł - zjemy klasyka w Big Burger w Gdyni. "Klasyk" to 100-procentowy antrykot wołowy, czerwona cebula, ogórek kiszony, pomidor, sałata, ketchup i majonez. Burger Story ma w swoim menu dwa klasyki, każdy w cenie 21 zł. Pierwszy to wołowina, cheddar, cebula, pikle, pomidor i sałata, a drugi składa się z wołowiny, cheddara, bekonu i sosu "burger story". Do wyboru jest bułka maślana, wieloziarnista lub bez glutenu (płatna dodatkowo 2 zł). Każdy kotlet w burgerze waży 200 g przed usmażeniem.

  • Tanie i smaczne burgery zjemy w Aloha Burgers.
  • W Big Burger "klasyka" zjemy za 21 zł.
  • Klasyki od Burger Majster.
Burgery serwuje także popularny gdański pub Loft. Klasyk z wołowiną, warzywami, majonezem, keczupem w brioszce kosztuje tu 22 zł. Taką cenę ma też flagowy burger gdyńskiego Craft Burger. Do wyboru mamy tutaj trzy rodzaje bułek: maślane, pszenne lub pełnoziarniste. "Craft Burger" składa się z 180 g wołowiny, cheddara, sałaty, ogórka kiszonego, pomidora, czerwonej cebuli i sosu BBQ. Również w Burger Majster na Zaspie zjemy klasyka za 22 zł ze 180 g wołowiny. Warto jednak uważnie śledzić stronę burgerowni, gdyż nierzadko wprowadzane są tu promocyjne oferty i "klasyka" można wówczas zjeść nawet za 15 zł.

Burger Stacja posiada dwa lokale w Gdańsku: na ZaspiePrzymorzu. W obu można zjeść klasycznego burgera z wołowiną, sałatą, pomidorem, czerwoną cebulą i sosem firmowym, który tutaj ukrywa się pod nazwą "Gdańsk Główny" i kosztuje 21 zł.

Original Burger serwuje Classic Burger za 23 zł. Również 23 zł zapłacimy za hamburgera w Kobo Burger. To 200 gramów wołowiny, sałata, ogórek kiszony, pomidor, cebula, musztarda, ketchup i bułki do wyboru: pszenna, graham, maślana lub bowl (bez bułki).

W Sexy Bull, które mieści się w Słonym Spichlerzu, klasycznego burgera zjemy za 25 zł. To soczysta wołowina, bekon, ser, warzywa i sos paprykowo-czosnkowy.

Miejsca

Opinie (275) ponad 10 zablokowanych

  • Od kiedy burgery przekroczyły bariere 15 złoty jeszcze żadnego nie kupiłem. (1)

    Wole kebab za 15 złoty.

    • 13 1

    • Złotych

      • 0 0

  • Malpa w Sopocie najlepsza (1)

    Niestety za malo zainteresowanych na dobre jedzenie bez sciem. No i w koncu zamkneli

    • 1 6

    • Tak zarąbisci, ze zamkneli lokal

      • 3 1

  • Ostatnio dobre burgery serwuje

    Blues Club na Portowej w Gdyni.

    • 2 5

  • to już lepiej do maka pójść

    niż wydawać 25 złotych za jedną bułke

    • 5 1

  • mięso to morderstwo

    tyle w temacie!

    • 2 8

  • W burgerach jest covid

    • 2 1

  • Pizza > kebab > burgery (11)

    Płacić więcej jak 15 zł za kawałek bułki z mięsem i warzywami to naprawdę gruba przesada i robienie hajsu na frajerach w rurkach i z bezglutenową brodą. Nic specjalnego. Jednym się nawet porządnie nie najesz, co innego z pizzą czy kebabem. Pozdrawiam ludzi z gustem

    • 8 2

    • Lepszy burger to i 30 zl a z frykasami 40 i jakis napoj wyjdzie 50 ziko. Ceny jak za obiad w restauracji....

      • 6 1

    • (1)

      Ale pizza to zwykły kawałek ciasta pociągnięty passatą i kilkoma plastrami/kawałkami dodatków.
      Ten sam rodzaj jedzenia - fast food.

      • 0 4

      • ...którą można kulturalnie zjeść w porządnej restauracji, a nie stojąc pod foodtruckiem :)

        • 2 0

    • Ludzi z gustem (7)

      ktrzy lubią się napchać byle czym, byle tanio i dużo. Gratuluję gustu...

      • 1 3

      • (6)

        Ludzi, którzy chcą się najeść, a nie wydawać pieniądze, aby zrobić relację na instagrama, bo wcina się rzemieślniczego burgera.

        • 2 0

        • NIe. Ludzi którzy g*wno by zjedli byle taniej (5)

          • 0 3

          • (4)

            Nie. Ludzi, którzy wiedzą, co jest istotą posiłku. Bo zjeść burgera zawsze można - ale tylko w formie lunchu, bo na obiad to za wysokie progi dla tego typu kanapki. Swoją drogą - pożerasz kanapki, a mówisz coś o jedzeniu g*wna? No niezły fikoł :))

            • 2 0

            • Skąd wniosek , że pożera? (1)

              Może po prostu je od czasu do czasu, a jak już je to chce dobrą jakościowo kanapkę a nie "najeść się". Może.

              • 0 3

              • Jak spojrzysz parę postów w górę, to zauważysz, kto napisał o "napychaniu się". No ale widać dla niektórych każdy, kto woli zjeść coś innego niż burger to bezguście, które musi się nażreć byle czym, byle tanio. Żałosne...

                • 2 0

            • Co jest istotą posiłku? Błagam- oświeć mnie. (1)

              Bo ja, głupi, zawsze myślałem że zaspokojenie głodu daniem możliwie najsmaczniejszym, zdrowym i z jakościowych składników.
              Dobry burger spełnia wszystkie te kryteria

              • 0 3

              • Przecież właśnie to napisałem, że zaspokojenie głodu, ale widać nie zrozumiałeś. Dobry burger może i spełnia te kryteria, ale pełen obiad jeszcze bardziej - a cena podobna.

                • 2 0

  • Cena ... nonsens

    • 5 0

  • Wolę iść do baru mlecznego

    I za 18 Zeta kotlet schabowy ziemniaczki i surówka mniam mniam

    • 6 2

  • Taxi bar we Wrzeszczu, i bis przed tunelem (2)

    Na zawsze pozostanie w moim wspomnieniach. Przy Manhattanie wyczesane byly burgerki i obiadki prowadzila tam cala rodzinka. Mozna bylo jeszcze zamowic zarabisty koktajl mleczny. A dawniej chamburgery w budzie campingowej przy puchatku obok rowerowego, wypas

    • 6 0

    • Taxi Bar za Manhattanem - pamiętam i ja! (1)

      20+ lat temu jadało się przy powrocie z Kwadratowej z buta do domu. Na taxi już nie starczało, bo hamburger musiał wjechać :) Jak na dzisiejsze standardy była to paskuda straszliwa, ale za to sos był niepowtarzalny i znakomity!

      • 0 0

      • Jedno ci Ci przyznam, że to paskudne było strasznie, koło hamburgera nawet nie leżało i waliło trupkiem. Jedyne dobre hambsy w tych czasach to Japa na Zaspie

        • 0 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Katalog.trojmiasto.pl - Nowe Lokale

Najczęściej czytane