• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Najtaniej w Trójmieście: burgery za mniej niż 25 zł

Magda Mielke
22 listopada 2021 (artykuł sprzed 2 lat) 
Jaki powinien być idealny burger? Smaczny i tani. Sprawdziliśmy, gdzie w Trójmieście można zjeść bułę z wołowiną za mniej niż 25 zł. Jaki powinien być idealny burger? Smaczny i tani. Sprawdziliśmy, gdzie w Trójmieście można zjeść bułę z wołowiną za mniej niż 25 zł.

Lokali serwujących burgery jest całe mnóstwo. Podają one zarówno klasyczne buły z wołowiną, serem, warzywami i sosem, jak i znacznie bardziej odjechane propozycje, np. z mięsem jelenia, kotletem z buraka czy sosem z whisky. Wariacji na temat amerykańskiego dania nie brakuje, jednak to klasyczny burger wciąż cieszy się największą popularnością i to jego cenom w trójmiejskich lokalach postanowiliśmy się przyjrzeć.



Burgery Trójmiasto - najtańsze i najdroższe propozycje



Dokąd na burgera? Trójmiejskie burgerownie


Czy lubisz burgery?

Co rusz otwierające się nowe lokale, specjalizujące się w bułach z wołowiną i dodatkami zaskakują nie tylko oryginalnymi połączeniami smaków, ale i cenami potrafiącymi sięgać niekiedy wartości bardziej wymagających dań w dobrych restauracjach.

Wiemy, że dobre i tanie jedzenie to połączenie idealne, zwłaszcza jeśli mówimy o burgerach, dlatego tym razem postanowiliśmy sprawdzić, gdzie w Trójmieście dostaniemy klasycznego burgera z wołowiną, serem, warzywami i sosem za mniej niż 25 zł. Trzeba jednak pamiętać, że burger burgerowi nierówny i kierując się ceną takiego dania, powinniśmy zwrócić uwagę na gramaturę, zwłaszcza samego mięsa.

  • "Hamb" - Carmnik - 21 zł (zamówienia online)/27 zł (na miejscu)
  • "Specjal", czyli klasyk od Surfburgera - z cheddarem i autorskimi sosami BBQ i limonkowym. Cena: 21 zł.
  • Klasyk od 3Burger - 23,50 zł.
Burgerownia nr 1 w Trójmieście według czytelników naszego portalu - Surfburger - klasycznego burgera ukrywa pod nazwą "Specjal". To 180 gramów 100-procentowej wołowiny, ser cheddar, sałata lodowa, ogórek kwaszony, czerwona cebula, pomidor, sosy limonkowy i barbecue oraz bułka, do wyboru: pszenna, graham lub maślana. Za takiego "klasyka" zapłacimy w "Surfie" 23 zł. Warto jednak pamiętać, że w poniedziałki burgery sprzedawane są w niższych cenach. Nasza lokalna burgerowa sieciówka posiada kilka punktów w Trójmieście - siedem stacjonarnych lokali w Gdańsku, dwa lokale w Gdyni, lokal w Sopocie oraz trzy restauracje na kółkach.


Inna, bardzo znana trójmiejska burgerownia - Carmnik w swoich kantynach w GdyniGdańsku serwuje burgery z falafelem, dorszem, a nawet z kaczką, ale znajdziemy tu też klasyczne propozycje z wołowiną. "Hamb", czyli bułka z wołowiną (150 g), bekonem, czerwoną cebulą, ogórkiem konserwowym, pomidorem, rukolą i sosami: musztardowo-miodowym i keczupem kosztuje 20 zł, jeśli zamówimy ją przez stronę internetową z odbiorem własnym. Na miejscu kanapka ta - serwowana z frytkami i sosem - kosztuje 27 zł.

Zlokalizowany w GdyniGdańsku 3Burger klasyka z wołowiną oferuje w cenie 23,50 zł. Poza mięsnym kotletem w sezamowej bułce znajdziemy sałatę lodową, pomidora, cebulę, ogórka konserwowego i sos musztardowy.

  • W Mora Bistro klasycznego burgera zjemy za 21 zł.
  • Klasyk od 3Burger - 23,50 zł.
W Mora Bistro klasyczny burger z kotletem wołowym, sałatą, piklami, pomidorem, cebulą, keczupem i majonezem kosztuje 21 zł. Bułę można zamówić także z podwójnym mięsem (29 zł) albo w wersji mini (1 mini 8 zł/3 mini 22 zł). Istnieje także możliwość wymienienia mięsa na wegetariański kotlet buraczany.

W Baranola Burger klasyczny burger nazywa się "Sami swoi" i kosztuje 24 zł. To bułka pszenna lub żytnia z wołowiną, sałatą, pomidorem, ogórkiem kiszonym, czerwoną cebulą i sosami do wyboru.

W Sopocie klasycznego burgera zjemy m.in. w Bobby Burger. Klasyk w delikatnej bułce typu brioche z wołowiną, pomidorem, sałatą, czerwoną cebulą, ogórkami konserwowymi i sosem classic kosztuje tu 18 zł (pojedyncze mięso) lub 23 zł (podwójne mięso).CHoNoTu klasycznego burgera zjemy już za 19 zł.

  • 27 zł zapłacimy za "klasyka" w Off Burgerze.
  • "Klasyka" w Lofcie zjemy za 22 zł.
  • Klasyk od Burger Stacji - 21 zł.
  • Hamburger w Kobo Burger.
W Burgermanii za 20 zł zjemy "Ot, to", czyli bułę z wołowiną, serem cheddar, pomidorem, ogórkiem kiszonym, cebulą, sałatą i sosem do wyboru. Jednak znajdujący się na Przymorzu lokal ma w swoim menu ogromny wybór burgerów w dobrych cenach (poniżej 30 zł).

Również 20 zł kosztuje "Klasyk" w Redneku. Tyle też zapłacimy za klasyka w Aloha Burgers (Stacja Food Hall). Burger zawiera 150 gramów wołowiny. Istnieje możliwość wyboru podwójnego mięsa (300 g), wówczas zapłacimy za klasycznego burgera 28 zł. W podstawowej ofercie lokal ma osiem burgerów w cenach 20-26 zł.

Mieszczący się w Galerii Szperk w Gdyni Beneburger serwuje klasycznego burgera za 21 zł. W jego skład wchodzi: 180 g wołowiny, bekon, ser cheddar, pomidor, cebula czerwona, pikle, sałata i sos hamburgerowy. W My Burger "klasyka" zjemy za 21 zł.

W tej samej cenie - 21 zł - zjemy klasyka w Big Burger w Gdyni. "Klasyk" to 100-procentowy antrykot wołowy, czerwona cebula, ogórek kiszony, pomidor, sałata, ketchup i majonez. Burger Story ma w swoim menu dwa klasyki, każdy w cenie 21 zł. Pierwszy to wołowina, cheddar, cebula, pikle, pomidor i sałata, a drugi składa się z wołowiny, cheddara, bekonu i sosu "burger story". Do wyboru jest bułka maślana, wieloziarnista lub bez glutenu (płatna dodatkowo 2 zł). Każdy kotlet w burgerze waży 200 g przed usmażeniem.

  • Tanie i smaczne burgery zjemy w Aloha Burgers.
  • W Big Burger "klasyka" zjemy za 21 zł.
  • Klasyki od Burger Majster.
Burgery serwuje także popularny gdański pub Loft. Klasyk z wołowiną, warzywami, majonezem, keczupem w brioszce kosztuje tu 22 zł. Taką cenę ma też flagowy burger gdyńskiego Craft Burger. Do wyboru mamy tutaj trzy rodzaje bułek: maślane, pszenne lub pełnoziarniste. "Craft Burger" składa się z 180 g wołowiny, cheddara, sałaty, ogórka kiszonego, pomidora, czerwonej cebuli i sosu BBQ. Również w Burger Majster na Zaspie zjemy klasyka za 22 zł ze 180 g wołowiny. Warto jednak uważnie śledzić stronę burgerowni, gdyż nierzadko wprowadzane są tu promocyjne oferty i "klasyka" można wówczas zjeść nawet za 15 zł.

Burger Stacja posiada dwa lokale w Gdańsku: na ZaspiePrzymorzu. W obu można zjeść klasycznego burgera z wołowiną, sałatą, pomidorem, czerwoną cebulą i sosem firmowym, który tutaj ukrywa się pod nazwą "Gdańsk Główny" i kosztuje 21 zł.

Original Burger serwuje Classic Burger za 23 zł. Również 23 zł zapłacimy za hamburgera w Kobo Burger. To 200 gramów wołowiny, sałata, ogórek kiszony, pomidor, cebula, musztarda, ketchup i bułki do wyboru: pszenna, graham, maślana lub bowl (bez bułki).

W Sexy Bull, które mieści się w Słonym Spichlerzu, klasycznego burgera zjemy za 25 zł. To soczysta wołowina, bekon, ser, warzywa i sos paprykowo-czosnkowy.

Miejsca

Opinie (275) ponad 10 zablokowanych

  • najeść się i nachlać (1)

    i cel życia zrealizowany

    • 4 2

    • I narobić bombelków!

      • 3 0

  • w Trójmieście brakuje naprawdę dobrej burgerowni

    • 1 0

  • Tłuste tuczące jedzenie (2)

    Szkoda że podają tylko ceny a co z kaloriami hehehe, tłuszczami itp. płacić za taki syf to trzeba mieć porabane w głowie. A potem zawalik i płacz.

    • 7 58

    • tluste jest zdrowe

      Natomiast wegle w bulce ciebie utucza bardziej niz ta wolowina

      • 7 1

    • Tłuste tuczące? Wołowina w 100g ma 26g białka, 15g tłuszczu i 0 węglowodanów. Jest to jedno z najzdrowszych mięs. Do tego masz warzywa, które raczej nie są tuczące i kaloryczne a sos można zdobić bardzo fit na bazie jogurtu zamiast majonezu. A dobre węglowodany można dostarczyć sobie w bułce. Więc jeżeli to nie jest gotowy burger paczkowany z biedry, gdzie w skład wchodzi pół tablicy Mendelejewa a mięsa w kotlecie jest 70% to jest to bardzo pożywne i zdrowe jedzenie. Tak więc Twoja opinia jest nic nie warta i nieprawdziwa.

      • 1 0

  • przestancie reklamowac (1)

    te obrzydliwe cieknące tłuszczem bułki za kosmiczne ceny !!!

    • 3 5

    • Sam jesteś obrzydliwy i cieknący

      • 1 0

  • Niestety nie polecam burgerów w Burger Kongu w redzie. (1)

    Są zimne w środku a na prośbę ponownego podgrzania pani z obsługi odpowiada, że najpierw trzeba jeść burgery a nie frytki.

    • 4 0

    • Po prostu Ciocia Dobra Rada :-D

      • 1 0

  • KOBO Burger i Rednek (1)

    Surf przetarł burgerowe szlaki w Trójmieście, długo był na szczycie i nie miał konkurencji. Ale stary mistrz musiał uznać wyższość "młodych wilków", którzy dali coś więcej, coś nowego.
    Moimi faworytami burgerowymi obecnie są KOBO Burger przy Warszawskiej na Ujeścisku, w wydaniu klasycznego, wołowego burgera i Rednek w wersji bardziej alternatywnej - wspaniałej, szarpanej wieprzowiny.
    Z czystym sumieniem polecam!

    • 1 2

    • aha

      chyba przetarl sciezke syfu. byli inni przed nimi i sa dalej lepsi. surfowi udalo sie wypromowac te swoje buly, i generalnie nadac temu czemus sznyt "yo yo cool fryty fryty". i malolaci uwierzyli ze jedza cos na swiatowym poziomie a jest jak jest. coraz taniej, wiecej. sieciowka udajaca cos wiekszego, a w praktyce porazka. dlatego mcdonald jest lepszy bo po prostu nie udaje czegos czym nie jest.

      • 0 0

  • W Trójmieście nie ma dobrych burgerów. Już wolę te padło z sieciowki typu burger King niż ryzykować zatrucie tym co tu reklamujecie

    • 1 1

  • My burger bora Komorowskiego

    Kiedyś były b.dobre.
    Ostatnie dwa razy b.się zawiedliśmy- mięso po prostu śmierdziało

    • 1 0

  • w domu smaczny i wielki zjem za 8 zl (1)

    • 2 0

    • Kotlet z biedry?

      • 0 1

  • 20zł to nawet 200% marży... (2)

    Moim zdaniem da się taniej. No ale cóż. Prawo popytu - ktoś daje cenę, ktoś kupuje i tyle.
    Kilo wołowiny to ok. 35-50zł, zatem sama wołowina to ok. 6-10zł na porcję. Do tego buła, warzywa, sosy. Koszty materiałów to 10-15zł. Reszta to marża - wiadomo - trzeba zarobić.
    Ale... jeśli ktoś otwiera drugą, trzecią, czwartą restaurację... to wiadomo że zarabia grubo.
    taka tam nieważna dywagacja. Kto lubi ten kupuje i je. Ja uwielbiam ;) Ale wolę burger żony w domu - duuużo taniej a niebo w gębie, aż brzuch boli z przejedzenia.

    • 0 0

    • "Reszta to marża - wiadomo - trzeba zarobić"

      Wiadomo tylko w malutkiej główce. Do kosztów należy dorzucić: czynsz, pracowników, energię, podatki, sprzęt, jego amortyzację, środki czystości, księgowość i milion innych rzeczy. A wołowina za 35zł kilogram to śmieć.

      • 3 1

    • Kilo wołowiny za 35zł...

      I tu można przestać czytać, bo wiadomo że nic madrego nie przeczytamy

      • 3 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Katalog.trojmiasto.pl - Nowe Lokale

Najczęściej czytane