• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Najtańsze i najdroższe burgery w restauracjach

FK
9 czerwca 2022 (artykuł sprzed 1 roku) 
W Delmonico zjemy burgery z wołowiną wagyu, uchodzącą za najlepszą na świecie, już za 39 złotych. Mięso serwowane w restauracji pochodzi z własnej, ekologicznej hodowli na Kaszubach.
W Delmonico zjemy burgery z wołowiną wagyu, uchodzącą za najlepszą na świecie, już za 39 złotych. Mięso serwowane w restauracji pochodzi z własnej, ekologicznej hodowli na Kaszubach.

Przed tygodniem przyjrzeliśmy się ofercie trójmiejskich burgerowni. Tym razem postanowiliśmy poszukać ciekawych propozycji w menu restauracji, które, choć w bułach z wołowiną się nie specjalizują, mają je w ofercie. Sprawdziliśmy przy okazji, jakie są rozbieżności w cenach w zależności od miejsca i tego, czym zostanie wypchana buła.





Gdynia



Jak często jesz mięso?

Burger doskonale komponuje się z piwem, dlatego nie dziwi fakt, że aż kilka rodzajów "buły z wsadem" ma Browar Port Gdynia. Opcje wegańskie i z dorszem na razie pominiemy, koncentrując się na wołowinie. Za burgera klasycznego z frytkami zapłacimy tu 44 zł. Tyle samo w gdyńskim browarze kosztuje burger hawajski, w którego składzie znajdziemy (oczywiście oprócz wołowiny) grillowanego ananasa, marynowane jalapeno, marynowaną cebulę, sałatę rzymską, kiełki, sos cytrynowy i pikantne aioli. Burger podawany jest z frytkami.

Niewinni Czarodzieje TrzyZero mają w swojej ofercie dwa rodzaje burgera. Klasyczna (sałata, wędzony boczek, pomidor, ogórek w curry, sałatka colesław z czerwonej kapusty, cheddar, ostry majonez i frytki) kosztuje tam 49 zł. Drugą z propozycji jest burger surf & turf, a więc pozycja klasyczna dopełniona krewetkami. Za ten przysmak zapłacimy prawie 20 złotych więcej, a mianowicie 68 zł.

Burgery znajdziemy też w karcie Mora bistro. Za klasyka w rozmiarze "regular" zapłacimy tu 26 zł, trzy złote więcej kosztuje burger BBQ. Również 29 zł zapłacimy za bułkę z szarpaną wołowiną, a 30 zł za burgera z podwójnym boczkiem.


W menu Całego Gawła możecie znaleźć m.in. burgera z filetem z dorsza w cieście piwnym. W menu Całego Gawła możecie znaleźć m.in. burgera z filetem z dorsza w cieście piwnym.

Gdańsk



W poszukiwaniu dobrych burgerów udaliśmy się do Delmonico Steakhouse - miejsca, w którym serwuje się steki z wołowiny pochodzącej z własnej, ekologicznej hodowli. W karcie znajdziemy cztery warianty burgerów, różniących się dodatkami. Baza jest zawsze ta sama i stanowi ją wołowina wagyu o wadze 200 gramów (z wyjątkiem opcji wegańskiej, w której mięso zastąpione jest tofu). Najdroższą pozycją jest burger Delmonico Blue, mający w składzie Blue Cheese i sos o takim samym smaku - zapłacimy za niego 42 zł. Burgery hot & spicy, Cheddar oraz Bacon & Mushroom (boczek i pieczarki) kosztują 39 zł.

Bardzo zbliżone ceny burgerów znajdziemy w karcie Aioli. Burger firmowy (bułka pszenna, wołowina 100 proc., bekon, mieszanka sałat, ser cheddar, ogórek piklowany, cebula karmelizowana, sos Aioli) kosztuje 36,90 zł, podwójny 49,90, a najdroższą burgerową propozycją jest surf & turf z cammembertem (bułka pszenna, wołowina 100 proc., krewetki w panco, kalmary w panco, cammembert w panco, rucola, jalapeno, ogórek piklowany, cebula karmelizowana, sos Aioli, mango z chili, sos Aioli).

W Whiskey On The Rocks za klasyka zapłacimy 48 zł. Cztery złote droższy jest firmowy Whiskey Burger (180 gramów wołowiny, cheddar, sałata, bekon, pomidor, czerwona cebula, pikle, krążki cebulowe, sos na bazie Jack Daniel's® Tennessee Whiskey). W menu restauracji znajdziemy też burgery z żeberkami (49 zł), piersią z kurczaka (42 zł), z polędwicą z dorsza (59 zł) oraz z kotletem z kaszy jaglanej z warzywami (37 zł).

Tanio, smacznie i do syta. Polecamy pięć miejsc, gdzie można tak zjeść



W restauracji White Merlin za burgera z wołowiną wagyu zapłacimy 119 zł. No ale w cenie są frytki.  W restauracji White Merlin za burgera z wołowiną wagyu zapłacimy 119 zł. No ale w cenie są frytki.

Sopot



Sopocki Fidel oferuje klasyka za 38 zł. Jeśli ktoś nie gustuje w wołowinie, ma do wyboru bułę z szarpaną wieprzowiną (37 zł) albo z krewetkami (43 zł).

Burgery ma w swojej karcie też White Marlin. Za bułkę z sezonowaną wołowiną, majonezem bekonowym, piklowanymi warzywami, w zestawie z frytkami stekowymi, zapłacimy tu 119 zł. Za 88 zł możemy natomiast kupić burgera z owocami morza, majonezem chorizo, świeżymi warzywami i frytkami z batatów.

Fani burgerów nie wyjdą też głodni z Całego Gawła, który oferuje mieloną wołowinę pniewską w specjalnie wypiekanych bułkach: z ziarnami lub czarnymi z sepią. Jeśli ktoś woli wersję wege, wołowina zostanie zastąpiona dwoma plackami buraczanymi. W cenę burgerów wliczona jest porcja frytek.

W menu znajdziemy burgera Bronka za 38 zł (klasyk), burgera kaszubskiego za 40 zł (200 gramów wołowiny, placek buraczany, ser kaszubski, sałata, sos miodowo-musztardowy, frytki), kac burgera za 40 zł (200 gramów wołowiny, jajko sadzone, boczek, ser kaszubski, sałata, sos miodowo-musztardowy) oraz burgera rybnego (44 zł) i bezglutenowego, bez bułki 44 zł).
FK

Miejsca

Opinie (111) ponad 20 zablokowanych

  • Rednek

    lepszych burgerów nie jadłam, ceny nie z kosmosu, pyszne burgery i fajny klimat

    • 10 3

  • Chcecie wielkiego smacznego burgera w umiarkowanej cenie - Pani Burger

    • 1 10

  • Ja jem w domu,

    bo jest czysto, zdrowo, kolorowo :)

    • 17 3

  • Sprawdzać

    Jak płacić takie pieniądze to tylko za robienie burgera samodzielnie , byliśmy kiedyś w restauracji i poprosiłem burgera 40 Zł a bułka amerykańska gotowa z biedronki , dlatego zawsze się pytam na początku czy macie swoje wypieki pozdro

    • 18 0

  • Najtańszy burger jaki znalazłem to 4.99 w KFC. Chętnie spróbuję jeszcze tańszego.

    • 6 4

  • Połowa to bistro

    Nie restauracje.

    • 22 0

  • niewinni czarodzieje piec zero lol

    niewinnii czaroodzieje piec zero, to ten lokal gdzie wlasciciel z duzym ego wiesza swoje foty na sciane. panie w, jestes raczej brzydki dlatego prosze o zdjecie tych zdjec, psuja apetyt, a warto o niego zadbac bo potrawy szalu nie robia. ceny za to z kosmosu, zupelnie jakby pan w. byl uznanym szefem kuchni. a uznany jest on raczej w innych dziedzinach.
    p.s. tylko nie surfburgier, obraza prawdziwego burgera opakowanaa w tanii laaannnns!

    • 7 1

  • Tajemnica marketingu (1)

    Gdyby te wszystkie "wsady" znajdowały się
    w bułce nieco bardziej podłużnej, nazywało by się to zapiekanką i kosztowało połowę tej ceny lub nawet mniej.
    Wystarczy odpowiednio nazwać i sprawa załatwiona.
    Podobnie nie damy zbyt wiele za trywialnego kotleta mielonego, ale już kotlet pożarski lub sznycel ministerski "czyni robra"

    • 22 6

    • Medalion kapitański - plaster mortadeli w panierce usmażony na patelni.

      • 6 0

  • za takie pieniądze to można zjeść już dobry obiad z piwem i surówkami...a nie tylko burgera

    choc akurat je bardzo lubię, ale nie w takiej cenie

    • 19 2

  • Burgery tyle kosztują bo po prostu mogą :)

    Restauratorzy byliby nieodpowiedzialnymi i**otami gdyby sprzedawali je taniej niż rynek jest gotowy zapłacić...

    • 9 2

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Katalog.trojmiasto.pl - Nowe Lokale

Najczęściej czytane