Nikkei to połączenie dwóch światów kulinarnych. To połączenie kuchni Japonii i Peru. Te dwie kuchnie to starożytne cywilizacje z pięknymi tradycjami kulinarnymi, które znakomicie się przenikają, czego dowodem będą warsztaty o tej tematyce.
Podobne wydarzenia
środa, godz. 18:00
25 czerwca - 1 września 2024, godz. 9:00
Przygotujemy
- mleko z orzechów brazylijskich, truflowe dashi i shitake
- tiradito z łososia z marakuja, chrupiącą dynia, simichi
-tuńczyk z grapefruitowym mlekiem tygrysim i serce palmowca
- sashimi z łososia z mlekiem tygrysim, jalapeno salsa
- makaron ramen, jeżowiec, krem yuzu, kawior tobiko
- risotto z homarem i katsuobushi
- casua (krokiety z fioletowy ziemniaków), tatar z tuńczyka, z sosem huancaina
- escabeche stek (stek Rib Eye), z warzywami escabeche choclo krem kukurydziany