• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Nowe lokale: nowe Mandu, burgery, pizza i koktajle

Mateusz Groen
23 kwietnia 2021 (artykuł sprzed 3 lat) 
Pierogarnia Mandu Pierogarnia Mandu

Pandemia trwa, gastronomia walczy o przetrwanie, ale są też tacy, którzy w tych trudnych czasach widzą szansę na biznesowy sukces. Na gastronomicznej mapie Trójmiasta pojawiają się nowe restauracje. W cyklu "Nowe Lokale" przedstawiamy sześć nowych lokali gastronomicznych, które otworzyły się w ostatnim czasie. Znajdą się tu burgerownie, coctail bar, a także pizzeria i wyczekiwana przez wiele osób pierogarnia Mandu.




El Mariachi



  • Coctail bar El Mariachi
  • Coctail bar El Mariachi
  • Coctail bar El Mariachi
Wydawać może się dziwne, że w obliczu trwających restrykcji otworzył się coctail bar. Niemniej właściciele liczą na to, że już wkrótce obostrzenia przejdą do historii, gastronomia niedługo wróci do normalnego funkcjonowania i zapewne wtedy będziemy poszukiwać miejsca na koktajlowo-klubowe imprezy. El Mariachi mieści się przy ulicy Grodzkiej 16 w Gdańsku Mapka i - jak informują właściciele - nowe miejsce to największy tequila bar w Gdańsku.

Wszyscy miłośnicy trunku zrobionego z agawy zapewne ucieszą się tak liczną kolekcją i opcją posmakowania najróżniejszych smaków prosto z tequila baru. Dodatkowo barmani będą prezentować również autorskie koktajle. Gorąca atmosfera zapewne będzie czymś, co będzie cechowało nowy lokal. Zadbano tutaj nie tylko o podniebienia gości, ale też o wystrój i klimat, a w głośnikach usłyszymy rytmy porywającej do tańca latynoskiej muzyki.

Czytaj też: Nowe lokale: sushi, pizza, wino

Lody Włoska Robota



  • Nowa lodziarnia może być ciekawym miejscem do skosztowania niecodziennych smaków lodów. Już 1 maja będziemy mieli okazję zobaczyć, co nam zaoferują.
  • Lodziarnia Włoska Robota
  • Nowa lodziarnia może być ciekawym miejscem do skosztowania niecodziennych smaków lodów. Już 1 maja będziemy mieli okazję zobaczyć, co nam zaoferują.
  • Nowa lodziarnia może być ciekawym miejscem do skosztowania niecodziennych smaków lodów. Już 1 maja będziemy mieli okazję zobaczyć, co nam zaoferują.
Włoska robota, brzmi znajomo? Otóż tak. Lodziarnie o tej samej nazwie i tych samych recepturach znajdziemy w kilku miastach Polski, a już teraz również przy CH Jantar we Wrzeszczu Mapka. "Mroźne" miejsce będzie nas ochładzać wraz z rozpoczęciem sezonu wiosenno-letniego, czyli od 1 maja. Już na majówkę delektować się będziemy mogli owocowymi sorbetami oraz mleczno-śmietankowymi wariantami.

Burger Stacja



  • Burger Stacja
  • Burger Stacja
  • Burger Stacja
  • Burger Stacja
  • Burger Stacja
  • Burger Stacja
  • Burger Stacja
Burger Stacja przy falowcu mieszczącym się przy ul. Obrońców Wybrzeża Mapka to nowe burgerowe miejsce na gastronomicznej mapie Trójmiasta. Wielu z was może znać już ich burgerowe smaki, ponieważ to już kolejny lokal tych samych właścicieli. Pierwszy w Gdańsku o tej samej nazwie mieści się nieopodal stacji SKM Zaspa. Burger Stacja w swoim menu ma iście "trójmiejskie smaki", ponieważ nazwy kanapek nazwane są na cześć dzielnic Trójmiasta oraz pomorskich miast. W karcie prezentowanej przez lokal znajdziemy: Wejserowo (burger wołowy z sałatą, grillowanym pomidorem, rukolą, serem cheddar i sosem blue cheese), Sopot (burger wołowy, sałata, podwójny ser cheddar, podwójny bekon, chrupiące chipsy, sos firmowy i drugi do wyboru), Gdańsk Główny (burger wołowy, sałata, pomidor, czerwona cebula i sos firmowy) i wiele innych.

Jak widzimy, specjalnością lokalu są wołowe burgery z dodatkiem świeżych warzyw i sosów. Niemniej lokal oferuje również opcję wege: Burak burgera i Fasola burgera. To jeszcze nie wszystko, mamy opcję wybrania pieczywa, które będzie bazą naszej kanapki. Ceny burgerów w lokalu mieszczą się w przedziale między 20 zł a 26 zł. Można jednak zamówić również zestawy z frytkami, wtedy cena jest wyższa o około 7 zł.

Craft Burger



  • Restauracja Craft Burger
  • Burger Stacja
  • Restauracja Craft Burger
  • Restauracja Craft Burger
  • Restauracja Craft Burger
Skoro już jesteśmy w klimacie burgerowym, to warto przedstawić również nowy gdyński lokal - Craft Burger. Burgerownia mieści się przy ulicy Redłowskiej 54 w Gdyni Mapka. Burgery w tym miejscu faktycznie nawiązują już swoimi nazwami do rzeczy craftowych. W menu lokalu znajduje się: Ironman Burger (wołowina, cheddar, pomidor, sałata, jalapeno, cebula czerwona i sos mayo-chipotle), Lumberjack burger (wołowina, podwójny cheddar, podwójny bekon, jalapeno, prażona cebulka, sałata, pomidor i sos miodowo-musztardowy), Gepetto Burger ( wołowina, pomidor, rukola, grana padano, podwójny bekon, sos bazyliowy) oraz kilka innych pozycji w tym opcja wege na bazie falafela.

Również w tym lokalu mamy opcję wybrania bułki spośród: maślanej, pełnoziarnistej oraz pszennej. Dodatkowo wszyscy wielbiciele frytek z batatów powinni szczególnie się cieszyć, ponieważ są dostępne w gdyńskiej burgerowni w cenie 11 zł. Ceny craftowych burgerów oscylują wokół 21-28 zł.

Mandu



  • Pierogarnia Mandu
  • Pierogarnia Mandu
  • Pierogarnia Mandu
  • Pierogarnia Mandu
  • Pierogarnia Mandu
  • Pierogarnia Mandu
  • Pierogarnia Mandu
  • Pierogarnia Mandu
  • Pierogarnia Mandu
  • Pierogarnia Mandu
  • Pierogarnia Mandu
  • Pierogarnia Mandu
Mandu dla sporego grona fanów oferuje jedne z lepszych pierogów, jakie możemy kupić w rodzimych stronach. Najnowszy lokal, znajdujący się przy ulicy Starowiejskiej 1Mapka, to wspaniała wiadomość dla gdynian, którzy lubią oferowaną przez znany lokal kuchnię.

- Już od najmłodszych lat, będąc wielkimi, zagorzałymi fanami pierogów przygotowywanych przez nasze babcie, wiedzieliśmy, że w tym tradycyjnym polskim daniu jest coś, co sprawia, że nie może się ono znudzić. Postanowiliśmy zgłębić ich sekret i tak w połączeniu pasji, zamiłowania do pierogów, ciężkiej pracy i wytrwałości powstało Mandu - piszą właściciele o genezie powstania Mandu.
W menu pierogarni znajdziemy pierogi: pieczone, gotowane, zapiekane, na słodko, słono, a także mięsne i bezmięsne. Ceny zależne są od zestawu, liczby sztuk i wielu innych czynników, niemniej najwyższa cena to 31 zł za pierogi z dzikiem, reszta oscyluje wokół kwoty 20-30 zł. Zapewne każdy znajdzie coś dla siebie. Dodatkowo trwa obecnie rekrutacja do gdyńskiego lokalu - może jakiś miłośnik pierogów chciałby dołączyć do teamu Mandu?

Dokąd na pierogi w Trójmieście?



Pizzeria 105



  • Pizzeria 105 przy ul. Wyspiańskiego to kolejny lokal sieci w Trójmieście.
  • Pizzeria 105 przy ul. Wyspiańskiego to kolejny lokal sieci w Trójmieście.
  • Pizzeria 105 przy ul. Wyspiańskiego to kolejny lokal sieci w Trójmieście.
  • Pizzeria 105 przy ul. Wyspiańskiego to kolejny lokal sieci w Trójmieście.
  • Pizzeria 105 przy ul. Wyspiańskiego to kolejny lokal sieci w Trójmieście.
  • Pizzeria 105 przy ul. Wyspiańskiego to kolejny lokal sieci w Trójmieście.
  • Pizzeria 105 przy ul. Wyspiańskiego to kolejny lokal sieci w Trójmieście.
  • Pizzeria 105 przy ul. Wyspiańskiego to kolejny lokal sieci w Trójmieście.
  • Pizzeria 105 przy ul. Wyspiańskiego to kolejny lokal sieci w Trójmieście.
  • Pizzeria 105 przy ul. Wyspiańskiego to kolejny lokal sieci w Trójmieście.
Nowy lokal Pizzerii 105 znajduje się przy ul. Wyspiańskiego 2 Mapkaw Gdańsku. Sieć wyjątkowo prężnie rozwija się na terenie Trójmiasta. Znajdziemy ją już we Wrzeszczu, w Kowalach, na Morenie, Jasieniu, Przymorzu i Chełmie. Oferowane pizze są w trzech wariantach wielkościowych: 32 cm, 45 cm i 60 cm. W menu znajdziemy aż 40 pozycji pizzy o najróżniejszych smakach. Zarówno osoby lubiące ostre składniki na pizzy, jak i ci uwielbiający owoce morza... albo ananasa znajdą dla siebie idealną pizzę. Ceny w sieciowej pizzerii są wszędzie zbliżone i oscylują wokół kwoty 20-68 zł.

Czy zauważyłeś jakiś nowy lokal w swojej okolicy? Koniecznie daj nam znać w komentarzach.

Miejsca

Opinie (91) ponad 20 zablokowanych

Wszystkie opinie

  • Mapa street food

    Nowy lokal. Mają najlepsze burgery w Gdyni, jak nie Trójmieście !!!

    • 0 0

  • Mandu Gdynia (5)

    Jestem zakochana!
    W końcu nie muszę jechać specjalnie na Oliwę po najlepsze pierogi w Trójmieście.
    Mam nadzieję, że niedługo będę mogła usiąść w lokalu

    • 3 11

    • (4)

      A co Mandu w Oliwie ma wspólnego z dobrymi pierogami? O najlepszych nie wspomnę. Te trzy następujące po sobie posty o pierogach, powyżej w wątku głównym, to jakaś seria sponsorowana?

      • 5 1

      • hahaha, czyli jeśli ktoś ma inne zdanie niż Pani / Pan to muszą to być już opłaceni komentujący? proszę sobie wejść na opinie google lub FB, tam też wykupili sobie pozytywne recenzje? zatrudniają ludzi dla stworzenia sztucznego tłumu przed lokalami? weź się człowieku zastanów co mówisz :) ale pewnie tylko zazdrość przez Ciebie przemawia, pomyśl bardziej pozytywnie, ciesz się sukcesami innych, to i dobro wróci do Ciebie :)

        • 0 0

      • Kto niby robi lepsze pierogi, słucham. (2)

        • 1 2

        • Pierogowski sopot (1)

          mandu może mu pocałować rączki

          • 1 1

          • a po co to wytykanie kto jest najlepszy? :) dla każdego jest miejsce. jednym bardziej zasmakuje Pierogowski, innym Mandu, w czym problem? nie twórzcie chorych podziałów...

            • 0 0

  • Nareszcie! (3)

    Cieszę się, ze mimo trwających restrykcji przedsiębiorcy są w stanie dalej próbować swoich sił i otwierać nowe lokale! Czekałam z wytęsknieniem na Mandu w Gdyni!!!!! Już się nie mogę doczekać jak będzie można usiąść normalnie przy stoliku :)

    • 2 5

    • (2)

      Ile ci płacą za promocję?

      • 4 1

      • mandu zmusza jak zawsze pracowników do pisania komentarzy (1)

        • 2 1

        • więcej uśmiechu ludzie :)

          pracownikiem Mandu jestem i nikt mnie jeszcze nigdy nie zmusił do napisania opinii :) ale chętnie polecam komu mogę, to chyba ogromny komplement dla firmy, że dokładnie znając proces przygotowywania dań, tym bardziej chętnie i to za darmo (dodam dla niedowiarków) będę przekazywała dalej jak dobrze można u nas zjeść :)

          • 0 0

  • Brak (2)

    Serio, 20-30 zł za kilka pierogów, gdzie prawdziwa ich wartość, to jakieś 30-40% tej ceny ...
    Jak oni się szybko bogacą dzięki ludziom, którzy chodzą do takich lokali ...

    • 1 2

    • magia (1)

      no tak, bo żarcie samo pojawia się i znika ze stołu. kolejny Janusz ekspert

      • 1 1

      • magia

        no i przecież te dania powstają same, bez udziału ludzkiego, w piwnicy, za którą nikt nie musi płacić, a koszty mediów i innych nie istnieją. nie trać człowieku czasu na pisanie komentarzy, które tylko pokazują jak ograniczona jest Twoja wiedza, a zajmij się tym gotowaniem

        • 0 0

  • Cieszę się, że Mandu ma w ofercie pierogi bez pszennej mąki (2)

    To oznacza, że na pewno ich spróbuję.

    • 11 31

    • fuj oni mrożą pierogi i oszukują

      • 1 0

    • 24 osoby zdenerwowane tym ze pszenica to syf

      I być może również im szkodzi, ale są zbyt leniwi i głupi żeby to wiedzieć.

      • 0 9

  • Na zewn piz ga na maxa. Wieje. Plus 5. (2)

    A ci otwierają koktail
    Bar - kiedy: nie można pic w środku. Na zewn jak
    Wyżej....

    • 6 0

    • Sanepid (1)

      Czy ktoś z sanepidu może to sprawdzić?
      Od roku solidarnie daliśmy się zamknąć, a tu takie ostentacyjne łamanie przepisów. Straż miejska spisuje człowieka za brak maseczki, a drink barze można grać wszystkim na nosie i pic do woli?

      • 1 0

      • Havana

        To samo Havana in Gdansk na świętego Ducha, wszystko zamknięte, a tam dyskoteka w weekendy trwa w najlepsze i zero reakcji jakichkolwiek służb

        • 0 0

  • 105 to taka typowa pizza, ani dobra ani zła. taki typowy zapchajbrzuch. (7)

    • 27 2

    • Bardzo slaba i uboga w dodatki (1)

      Typowa pol-pizza

      • 0 0

      • Typowa pol pizza to ciasto grube jak w babcinym drozdzowcu.

        W dodatku niedopieczone, bo tak zasypane różnymi dodatkami, ze temperatury do ciasta nie dopuszczają. Zostań przy komentowaniu rzeczy, o których coś tam wiesz, o ile są takowe.

        • 0 0

    • W 105 ciasto puszyste to mistrzostwo świata (2)

      Lubię na grubym i oni takie oferują, polecam każdemu kto lubi na grubym bo robią to bardzo dobrze. I pamiętajcie, że najważniejsze w pizzy jest ciasto i ser bo inne rzeczy to dodatki.

      • 0 5

      • To po amerykański - nażreć się ciasta i zapchać gruby brzuch (1)

        • 4 0

        • Po polsku - tanio, byle jak ale do syta

          • 0 0

    • trochę lepsza niż średnia, a to już dużo

      • 4 0

    • Idealna pizza do alko na imprezę. Żal wtedy zjeść top, a cierpienia też nie będzie.

      • 7 0

  • Ja rozumiem pizza . rozumiem devolaja ale bułke z czyms ??? (6)

    Toc to trza byc leń do kwadratu aby to se kupowac na dowóz.....wszedzie burger . ludzie zjecta normalny obiad , karkówa albo schabszczak . kapustka taka z marchewka - suróFfka jak smok i kartofle . bajeczka !. ..

    • 27 7

    • Każdy (2)

      Każdy je to na co ma ochotę. Zrobienie dobrego burgera to nie taka łatwa sprawa, robiłeś kiedyś? To nie zwykły kotlet z ziemniakami i gotowe.

      • 2 3

      • To zwykly kotlet z bulka i gotowe. (1)

        Zrobisz szybciej niż ziemniaki z kotletem

        • 0 2

        • Ludzie nie mający o czymś pojęcia dzieła się na dwie grupy.

          Tych, którzy myślą, ze coś, o czym nie maja bladego pojęcia, jest niemożliwie trudne, i tych, którzy myślą, ze to banalnie proste.

          • 1 0

    • Moda z Ameryki po 60 latach

      • 0 1

    • Burgery dobrze się sprzedaje

      Na wynos, a i w ręku przed lokalem da radę. Więc przy założeniu że dalej będzie się działo kowidowo to ma to jakiś sens

      • 2 2

    • nie mów mi jak mam żyć

      • 4 5

  • To jak w końcu jest z tą gastronomią? Pada na pysk, czy ma się całkiem nienajgorzej? (2)

    Jeszcze niedawno pełno było żalów, jak to się źle dzieje, a teraz nowe lokale, sporo ogłoszeń do pracy...

    • 7 2

    • Sporo ogłoszeń, bo tyle nowych miejsc pracy?

      Czy raczej takie go*niane warunki, ze trzeba co miesiąc nowego Ukrainca zatrudniać?

      • 1 0

    • Taaa

      Zrzuty robili a tu lokal za lokalem się otwiera ... i gdzie tu prawda ??

      • 2 0

  • Na zdjęciu pierogarni widzę rurę gazową? (2)

    Czy to jest zgodne z przepisami ppoż?

    • 8 2

    • Oczywiście, że zgodne. Na bakier z prawem są ci, którzy rurę gazową mają zabudowaną. To jest niezgodne z przepisami - rura gazowa powinna być odsłonięta.

      • 2 0

    • Zgodne

      Jaby nie było zgodne to by odbioru nie dostali społeczniaku xD

      • 3 1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Katalog.trojmiasto.pl - Nowe Lokale

Najczęściej czytane