• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Nowe lokale: sushi, pizza, wino

Mateusz Groen
31 marca 2021 (artykuł sprzed 3 lat) 
W MR Sushi zamówimy najróżniejsze rodzaje sushi, od tych klasycznych, np. z rybą w tempurze czy z grilla, aż po mniej popularne z tatarem z łososia. W MR Sushi zamówimy najróżniejsze rodzaje sushi, od tych klasycznych, np. z rybą w tempurze czy z grilla, aż po mniej popularne z tatarem z łososia.

Dla jednych gwóźdź do trumny, dla innych szansa. Pandemia doprowadziła do upadku wielu restauracji, ale też w tym trudnym czasie na gastronomicznej mapie Trójmiasta pojawiły się nowe restauracje, których właściciele dostrzegli szansę na biznesowy sukces w działalności na dowóz. W cyklu "Nowe Lokale" przedstawiamy sześć nowych lokali gastronomicznych, zachęcając Was jednocześnie do zamawiania, wszak warto wesprzeć tych, którzy zaryzykowali i ze swoim biznesem wystartowali w trakcie wciąż mocno dającej się we znaki pandemii. Dzisiaj zabieramy Was m.in. na sushi, pizzę oraz wykwintny obiad z dobrym winem.




Joko SushiMapka



  • W menu Joko Sushi znajdziemy 47 pozycji - klasyka, nietypowe połączenia smakowe, rolki i zestawy.
  • W menu Joko Sushi znajdziemy 47 pozycji - klasyka, nietypowe połączenia smakowe, rolki i zestawy.
  • W menu Joko Sushi znajdziemy 47 pozycji - klasyka, nietypowe połączenia smakowe, rolki i zestawy.
  • W menu Joko Sushi znajdziemy 47 pozycji - klasyka, nietypowe połączenia smakowe, rolki i zestawy.
Joko Sushi znajduje się przy ul. Piastowskiej 67. Restauracja oferuje bogate menu, obecnie w karcie znajduje się aż 47 pozycji - klasyka, nietypowe połączenia smakowe, rolki i zestawy. W karcie znajduje się 12 zestawów w cenach od 60 do 180 zł. Jak przekonują właściciele, każdy znajdzie to, co lubi najbardziej. Skosztować tu można różnorodnych rodzajów tatarów rybnych, m.in. z łososia czy węgorza, ale również ciekawych propozycji sushi, w tym bogatą ofertę wegańską. Dowóz jedzenia jest możliwy na terenie takich dzielnic Gdańska, jak: Oliwa, Wrzeszcz Górny, Wrzeszcz Dolny, Strzyża, Zaspa Rozstaje, Zaspa Młyniec, Przymorze Wielkie, Przymorze Małe, Żabianka. Dowozy realizowane są również do Sopotu.

MR SushiMapka



  • W MR Sushi zamówimy najróżniejsze rodzaje sushi, od tych klasycznych, np. z rybą w tempurze czy z grilla, aż po mniej popularne z tatarem z łososia.
  • W MR Sushi zamówimy najróżniejsze rodzaje sushi, od tych klasycznych, np. z rybą w tempurze czy z grilla, aż po mniej popularne z tatarem z łososia.
  • W MR Sushi zamówimy najróżniejsze rodzaje sushi, od tych klasycznych, np. z rybą w tempurze czy z grilla, aż po mniej popularne z tatarem z łososia.
Restauracja MR Sushi to kolejna tego typu miejscówka. Niewielki lokal mieści się we Wrzeszczu. Prowadzony jest przez człowieka z dużym poczuciem humoru i wielką pasją do sushi. Zestawy sushi zaczynają się od 29 zł, a kończą na 88 zł. Cena oczywiście zależna jest od liczby kawałków w zestawie. W MR Sushi zamówimy najróżniejsze rodzaje sushi, od tych klasycznych, np. z rybą w tempurze czy z grilla, aż po mniej popularne z tatarem z łososia. Lokal aktualnie sprzedaje jedzenie z dowozem w godzinach 15-22 i rozwozi na terenie takich dzielnic Gdańska, jak: Wrzeszcz, Przymorze, Oliwa, Aniołki, Morena, Zaspa, Strzyża, Żabianka i Śródmieście. Dostawa jest możliwa po zamówieniu za minimum 65 zł. Istnieje również możliwość dostarczenia do innych zakątków Trójmiasta, jednak przy minimalnej kwocie zamówienia wynoszącej 180 zł. Sushi pakowane jest w opakowania bio, bo jak przekonuje właściciel, musimy dbać o planetę, gdyż nie wiadomo, kiedy Elon Musk przeprowadzi nas wszystkich na Marsa.

Made in Napoli by Siervo GdańskMapka



  • Made in Napoli to nowy lokal z włoską kuchnią. Pizza, pollenty i inne frykasy.
  • Made in Napoli to nowy lokal z włoską kuchnią. Pizza, pollenty i inne frykasy.
  • Made in Napoli to nowy lokal z włoską kuchnią. Pizza, pollenty i inne frykasy.
  • Made in Napoli to nowy lokal z włoską kuchnią. Pizza, pollenty i inne frykasy.
  • Made in Napoli to nowy lokal z włoską kuchnią. Pizza, pollenty i inne frykasy.
Made in Napoli to marka znana w Trójmieście. Główny lokal znajduje się w Sopocie, teraz przyszedł czas na Gdańsk. Otwarcie nastąpiło w styczniu i trzeba przyznać, że restauracja przy ul. Gospody szybko zdobyła sobie popularność wśród mieszkańców. Sekretem jest tradycyjna, neapolitańska kuchnia, która na myśl przywoła nam smaki prosto z włoskich ulic i tamtejszego street foodu.

Spoko PizzaMapka



  • Spoko Pizza w ofercie ma klasyczne pizze, jak i oryginalne połączenia smakowe.
  • Spoko Pizza w ofercie ma klasyczne pizze, jak i oryginalne połączenia smakowe.
  • Spoko Pizza w ofercie ma klasyczne pizze, jak i oryginalne połączenia smakowe.
Spoko Pizza to niewielka pizzeria we Wrzeszczu przy ul. Waryńskiego 21. Stosunkowo niedawno otwarty lokal przyciąga wielu fanów pizzy. Może to zasługa nazwy zobowiązującej do trzymania wysokiego poziomu? W karcie menu znajdziemy różne wariacje i nieoczywiste połączenia (pizzę z krewetkami czy tajsko-hawajską), dania wege, ale nie zabrakło również miejsca na klasyki, jak capriciosa czy pizza parmeńska. Wszystkie pizze mają średnicę około 30 cm, a ich cena w zależności od wybranych składników oscyluje między 18 zł a 34 zł. Dowóz możliwy jest na terenie: Wrzeszcza, Letnicy, Nowego Portu, Brzeźna, Przymorza, Zaspy, Żabianki, Oliwy, Śródmieścia, Moreny, Suchanina, a także Chełmu, Aniołków, Wyspy Portowej.

Pizzeria 105Mapka



  • W ofercie Pizzerii 105 znajdziemy aż 40 pozycji.
  • W ofercie Pizzerii 105 znajdziemy aż 40 pozycji.
Pizzeria 105 znajdująca się na Przymorzu to sieciówka i wielu z Was może być znana. Nowy lokal daje gwarancję znajomych smaków, znanych z istniejących już w Polsce lokali. Pizzeria oferuje trzy wielkości pizzy - 32 cm, 45 cm i 60 cm. W ofercie lokalu znajdziemy aż 40 pozycji oraz możliwość zamówienia pizzy pół na pół. "Stopiątka" w swoich mediach społecznościowych często informuje o obecnych promocjach, dlatego warto być na bieżąco, by mieć okazję zgarnąć np. pizzę za pół ceny.

Kulinarny MotywMapka



  • Restauracja Kulinarny Motyw.
  • Artur Ulrich - szef kuchni restauracji Kulinarny Motyw
  • Właściciele Kulinarnego Motywu stawiają na kulinarny kunszt, którego gwarantem jest szef kuchni Artur Ulrich.
  • Właściciele Kulinarnego Motywu stawiają na kulinarny kunszt, którego gwarantem jest szef kuchni Artur Ulrich.
Ostatnim lokalem w naszym zestawieniu jest restauracja Kulinarny Motyw mieszcząca się w górnej części ul. Bohaterów Monte Cassino w Sopocie, w budynku, w którym funkcjonowało wcześniej kilka innych restauracji. Właściciele stawiają na kulinarny kunszt, którego gwarantem jest szef kuchni Artur Ulrich. Doświadczenie zbierał w restauracjach w Londynie, Oslo, Mediolanie czy Hamburgu. Dużym atutem restauracji jest szeroki asortyment win z najróżniejszych części świata oraz zjawiskowe koktajle. Restauracja jest gotowa do działania i tylko czeka na zielone światło od rządu, by zacząć przyjmować gości.

Czy zauważyłeś jakiś nowy lokal w swojej okolicy? Koniecznie daj nam znać w komentarzach.

Miejsca

Opinie (64) 3 zablokowane

  • Niedługo będzie tylko pizza i sushi.

    A ja chciałbym jakiejś różnorodności.

    • 45 6

  • a ceny jak dla pijanych Norwegów czy jak dla mieszkańców? (6)

    od tego zależy czy przetrwają

    • 62 11

    • Pewnie Borys Budka (2)

      przedstawił nowe eksoertyzy, z których wynika, że wirus się skończy na początku maja. Wtedy janusze biznesu stwierdzili, że warto otworzyć restaurację, bo będzie dużo pijanych skandynawów :D

      • 7 5

      • (1)

        Budka? Chyba Morawiecki

        • 6 4

        • Morawiecki kazał pracować za miskę ryżu :D

          Budka miał ekspertyzy wg których wirus miał zniknąć jesienią 2020 :D

          • 6 4

    • (1)

      To prawda, pochmieleni Norwedzy płacący bez mrugnięcia okiem 15zł za rozwodnione tyskie z kija, to był do niedawna pierwszorzędny "top klient" gdańskiej gastronomii, któremu to zawsze jakoś potrafili znaleźć stolik;)

      • 16 4

      • Tyskie jest rozwodnione z kija czy nie z kija, to po prostu koncernowy lager, ma byc lekki i przyjemny. No ale zeby zamowic piwo w knajpie za 15zl to nie trzeba byc jakims krezusem, normalna cena w centrum duzego miasta, teraz 15zl to tak jak dekade temu 7-8zl.

        • 4 3

    • Wspieram swoje Gastro. Oczywiście dopóki nie wrócą Norwedzy. Wtedy będę mógł spadać na drzewo

      • 11 1

  • Ktoś lubi ryzyko (2)

    W obecnej chwili to takie balansowanie na krawędzi ale co kto lubi

    • 18 4

    • Za tydzień będzie lament "nas tarcze nie obejmują, bo za krótko działamy, państwo o nas zapomniało"

      • 7 0

    • No chyba nie

      Mam znajomych posiadających knajpę przy plaży w Gdyni. Twierdzą że wirus to najlepsze co ich spotkało od początku biznesu bo praktycznie cały czas są na urlopie którego od dawna nie mieli, a hajs z tarczy jest nawet większy niż zysk jaki by mieli w analogicznym okresie roku.

      • 5 4

  • (7)

    Sushi wciąż bryluje jako sposób na lans dla "nowobogackich" w kredytach na wszystko, łacznie z telefonem oraz skarpetami;) W niepewnych czasach wydawanie 300zł na posiłek którym się nie najesz to dopiero akt rozsądku życiowego;)

    • 34 21

    • (1)

      zluzuj porty, nie samą zazdrością człowiek żyje

      • 14 10

      • Sorka, ale odkąd na stronie zrzutka, czy tam innym tworze w stylu pomamy.eu pojawił się słynny apel o pomoc wystawiony ze strony jakiegoś warszawskiego byznesmana- janusza rentiera, bo przez koronę i brak chetnych losi na jego pokoje-klatki, wiec biedak został finansowo "przyciśnięty do muru", to myśle, ze czasami można sobie pozwolić na drobne heheszki, nawet z takich "elit";)

        • 11 1

    • (3)

      Nie mam kredytu na wszystko, w zasadzie to nigdy zadnego kredytu nie mialem, a mimo to lubie sushi. No i za 300zl to serio jest nie do przejedzenia w ramach jednego posilku dla dwoch osob, zazwyczaj juz zestaw za 2 stowki jest na tyle duzy ze dwie osoby najedza sie tak ze sie ciezko ruszyc.

      • 7 8

      • 300 zł na dwie osoby? A popijałeś wodą z kranu w toalecie? (1)

        Spróbuj zamówić butelkę wina do tego i 300 zł na dwójkę spokojnie zabraknie.

        • 8 5

        • Ale mówimy o Sushi w dobie pandemii, na wynos/z dostawą. Poza tym do sushi "na miejscu" zazwyczaj biorę z partnerką jakąś matche albo inną herbatę (ja prowadzę, a konkubina nie przepada za piciem samemu), dzbanek kosztuje 15-20zł, czyli za dwie osoby max 40zł. Ale nawet jak ktoś chce wino to można butelkę poniżej stówki zamówić,więc 300zł nie braknie. :) Jak się skończy lockdown to w końcu będziesz mógł pójść i sam się przekonać, a nie wypisywać zasłyszane rzeczy. ;)

          • 5 3

      • zjeść ryżu za 200 zł to naprawdę sztuka, podziwiam

        • 12 2

    • Musisz być cholernie skrzywdzonym, nieszczęśliwym i zakompleksionym człowiekiem ze spaczonym obrazem świata. Może warto wybrać się na terapię ?

      • 6 9

  • Dopiero było Pafi a teraz sushi? (2)

    • 5 3

    • A co lokali się nie zmieniają?

      • 0 0

    • Wszystko w jednym miejscu Pafi i Mr.Sushi

      No i dobrze ,z jednej strony rosołek , kotlety schabowe i mielone a w miedzy czasie czy pózniej Sushi. A za tydzień dojdzie kebeb .Moim zdanie jak już otworzyli to Ukraińcy czy Białorusini to powinno być coś od nich.Np. Solianka czy Bliny a może Pielmieni ?

      • 1 0

  • Jedzenie przy obcych

    jest obrzydliwe. Czasem tylko ładnie to wygląda, ale to już moje osobiste perwersje :)

    • 10 31

  • Nie ma burgerów? Ani nic rzemieślniczego?

    • 25 5

  • Kulinarny motyw (7)

    Skąd ludzie biorą te nazwy? Skoro kucharz z międzynarodowym doświadczeniem mogli tez i nazwę międzynarodowa wymyślać. Swoją droga przechodziłam kilka razy obok i widziałem jak staff pil na sali chyba musi być nudno

    • 7 10

    • (3)

      Uwielbiam restauracje, gdzie jedzenie nakladaja pipeta i pinceta. Czlowiek wie, ze dobrze wydal 500 zl na osobe by poczuc sie najedzonym.

      • 6 3

      • (1)

        A byles kiedys w takiej restauracji i jadles to co sie w takich serwuje? :) Tam sie nie idzie nafutrowac sie za trzech, tylko dla smaku i jakosci dan. Lawo jest oceniac jak sie nie ma doswiadczenia.

        • 1 6

        • No przecież wiadomo, że do knajpy idziemy nie po to, żeby się najeść

          ale żeby puścić nadmiar gotówki, napatrzyć się i wyjść zdezorientowanym.

          • 10 0

      • Tam chyba tak nie daja, restauracja dla januszy, juz sama nazwa to mowi

        • 3 0

    • ten szef to zwykły burak (1)

      • 5 0

      • Ten chef..

        Nie tylko burak ale też patola... Zwykły imbecyl z Pekinu.

        • 3 0

    • Chaos goni scieme

      W/g mnie ludzie w kuchni nie dadza rady dźwignąć prestiżu do jakiego dąży szef kuchni. Veni Vidi Vici

      • 0 0

  • Ale ładna Pani na zdjęciu :) (4)

    • 8 16

    • Ciekawe kto minusuje ;)

      • 0 7

    • (1)

      Ładnej kobiety chyba nie widziałeś. Gdziekolwiek doda się zdjęcie kobiety, to zaraz pojawia sie peleton napalonych piesków oraz ich wpisy ohy ahy ...;) Potem się dziwicie, że typiarki 3/10 mają ego co najmniej 9/10

      • 8 7

      • Ładna - bo kolorowa i z fotoszopa :)

        No i zależy kto z jaką Panią jest (lub czy w ogóle kogoś ma) - "na bezrybiu i rak ryba" :)

        • 7 0

    • meh...

      • 2 1

  • Szara strefa w gastronomi

    To nie jakosc to uklad brudnych interesow

    • 9 3

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Najczęściej czytane