Warsztaty będą w dużej mierze opierać się na doznaniach i kreatywności w kuchni. Kuchnia nowoczesna to nowe techniki , ciekawe możliwości i eksplozja smaków.
Podobne wydarzenia
27 kwietnia - 5 maja 2024, godz. 10:00 - 18:00
ulgowy 0 - 25 zł
niedziela - poniedziałek, godz. 14:00 - 17:00
Opowiemy o historii i początkach kuchni nowoczesnej, przybliżymy najciekawsze osobowości i pokażemy jak można mieć własną kuchnię molekularną w domu.
Co przygotujemy:
- pstrąg podwędzany z pianą chrzanową z kawiorem z miodu i cytryny z dzikimi ziołami
- dorsz sous vide z purée z kalafiora ze skorupą z białej czekolady i miso z ryżem
- kaczka sous vide z pianą z buraków z karmelizowanymi jabłkami i popcornem z kaszy gryczanej
- dekonstrukcja żurku z jajem przepiórczym i borowikiem w proszku