• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat
Impreza już się odbyła

Potyczki kulinarne: ciepło/ zimno

Zapraszamy na warsztaty kulinarne pod hasłem CIEPŁO/ZIMNO. Przygotujemy pachnące dymem dania z warzyw pieczone na żywym ogniu oraz dwa chłodniki i mrożony deser na gorące lato. Opowiemy o tym, jakie zalety ma kuchnia roślinna, jaka może być różnorodna i smaczna. Zachęcimy d eksperymentów
kulinarnych. Rozpalone ognisko pozwoli na pierwotne obcowanie z jedzeniem i uzyskanie wyjątkowego smaku nie do podrobienia. Porozmawiamy także o kuchni RAW i zaletach surowych produktów. Obiecujemy wspólne gotowanie i naukę zrobienia dań wegańskich z lokalnych i sezonowych produktów.

w każdy czwartek (od 23.05 do 06.06.2024), godz. 17:00

Gdańsk,
Wstęp wolny
cze 22-23

sobota - niedziela, godz. 14:30

bilety 300 zł
Menu CIEPŁO/ZIMNO:
- pieczone ziemniaki i grillowane kukurydze w kolbach
- tortille z warzywami z ogniska
- chłodnik różowy wegański
- chłodnik zielony z dodatkiem świeżych ziół
- deser z mrożonych brzoskwiń
Czas trwania warsztatów: 3 godziny
Obowiązują zapisy - zgłoszenia poprzez maila: zapisy.etno@mng.gda.pl

Spotkanie otwarte po warsztatach jest dostępne dla wszystkich. Obiecujemy mikrodegustację potraw lub napoi.

Prowadzący:
Monika Kucia - dziennikarka, kuratorka, producentka, performerka. Absolwentka Wiedzy o Teatrze w Akademii Teatralnej w Warszawie (1999). Kuratorka Festiwalu Gorzkie Żale i Nowe Epifanie od 2014 roku. Dziennikarka, stała autorka Kwartalnika Przekrój i portalu Culture.pl. Autorka publikacji Cuisine PL promującej polską gastronomię na czas Prezydencji Polski w UE w 2011 r. Autorka wydarzeń kulinarno- artystycznych, m.in. Stypa. Rytuał utraty w Państwowym Muzeum Etnograficznym (2016), Klątwa w Państwowej Galerii Sztuki Zachęta (2019), All Inclusive (2019) na inaugurację Festiwalu Culturescapes w Theater Basel w Bazylei czy Polish Table: Mine, Yours, Ours w Museum of Food and Drink w Nowym Jorku (201. Organizatorka kulinarno-kulturalnych działań edukacyjnych i społecznych, m.in. we współpracy z Polin Muzeum Historii Żydów Polskich.

Daniel Jaroć - weganin z miłości, kucharz z zawodu, pasjonat dobrego i zdrowego jedzenia, na co dzień prowadzi wegańską restaurację Faloviec w Gdańsku. W czasie wolnym prowadzi małą niezależną wytwórnie płytową Hidden Beauty Records, zbiera winyle i kasety oraz organizuje koncerty. Organizator dziesiątek imprez o tematyce prozwierzęcej, ekologicznej i społecznej.

Informacja o biletach

Obowiązują zapisy.

Opinie

Katalog.trojmiasto.pl -Wkrótce otwarcie

Mąka i Kawa

Gdańsk
Doki

Pizzerie

Planowane otwarcie

Lato 2024

Gnom Cafe

Gdańsk
Stara Stocznia 4/2

Kawiarnie i herbaciarnie

Planowane otwarcie

Wkrótce

Barista i Bambino

Gdańsk
Sucha 37 B

Kawiarnie i herbaciarnie

Planowane otwarcie

lato 2024

Najświeższe oceny + dodaj ocenę

Horns Gdynia Mapka 6.0

Restauracje
Pyszna zupka meksykańska i rewelka tatar z bawety! Bardzo miła i wyluzowana obsługa. Polecam to miejsce :)

Pułapka Mapka 6.0

Puby
Super piwa obsługa pizza

Horns Gdynia Mapka 6.0

Restauracje
Profesjonalna obsługa, genialne burgery i pyszne drinki. Polecamy

Pif Paf Mapka 6.0

Puby
Najlepsi barmani, najlepszy klimat, najlepsze miejsce w Gdyni! Top top!!