Wraz z nadejściem lata mamy większą ochotę na dania pełne świeżości, kolorów i witamin. Gdy temperatura się podnosi, nikt nie lubi długo stać w kuchni, poza tym w sezonie letnim rynek oferuje wiele warzyw, które można jeść na surowo.
Podobne wydarzenia
sobota, godz. 10:00
w każdą niedzielę (do 30.06), godz. 13:00
Przygotujemy:
- z pomidorów i czerwonej papryki z pietruszką i parmezanem
- z tuńczyka, pomidorków, oliwek, bazylii, cebuli, ogórka, rukoli i mozzarelli
- ze szpinaku z orzechami, migdałami, parmezanem, czosnkiem i skórka cytrynową
- z pomidorów, czosnku, bazylii i oregano z mozzarellą
- z krewetek, awokado, selera naciowego, pietruszki, kaparów, limonki, czosnku i chilli z jogurtem greckim
- z włoską szynką i mascarpone
- z selerem naciowym, gorgonzolą i orzechami
- z awokado, czosnkiem,, chlli, lemonką i kolendrą
- z pieczonym kurczakiem, selerem naciowym, ogórkiem, bazylią, pietruszką i miętą