Podczas warsztatów pozwalamy uwolnić wyobraźnię i zdradzamy nowe sekrety kulinarne. Warsztaty są skierowane dla nastolatków w wieku 12-17 lat, zajęcia odbywają się bez udziału rodziców.
Czas trwania: 2,5 h
Przygotujemy
- tajska zimna herbata
- letnie spring rolls z warzywami i krewetkami z limonkowym sosem
- zupa z mango z grillowaną krewetką i kolendrą
- sałatka z pędów bambusa i kiełkami z dressingiem chili
- gotowany kurczak w mleku kokosowym z galangalem i plantanem
- pierożki gotowane na parze z wieprzowiną i dressingiem
- pieczona kaczka z warzywami i słodko-ostrym sosem
- zapiekany ryż z mango w liściu bananowca z domowymi lodami z marakują
-> podczas warsztatów pracujemy w niewielkich grupach, są jednak potrawy, które nie wymagają tak wiele czasu i przygotujemy je indywidualnie.
-> przeprowadzamy konkurs wiedzy kulinarnej z nagrodami