Kuchnia wietnamska jest hybrydą, można powiedzieć, kuchni azjatyckiej i francuskiej. Zawiera doskonałą harmonię Yin-Yang, jest absolutnie umami i pełna przypraw. Wyróżnia się bogatą selekcją aromatycznych ziół i lekkostrawnością. Po francuskiej okupacji pozostało zamiłowanie do bagietek, pasztetu i flanu. Wietnamczycy twierdzą, że w jedzeniu chodzi przede wszystkim o radość i miłość.
Podobne wydarzenia
niedziela - poniedziałek, godz. 14:00
w każdą środę (do 21.12), godz. 18:00
gỏi dứa (sałatka z ananasem)
canh cá chua (zupa rybna)
lươn chiên sả ớt (pikantny węgorz)
thịt bê tái chanh (cielęcina z limonką)
gà tần hạt sen (kurczak z orzechami lotosu)
thịt lợn xào chua ngọt (wieprzowina słodko-kwaśna)
nước chanh nha đam ( lemoniada z aloesem)
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).