Zdrowa i naturalna kuchnia dla ciała, umysłu i duszy! Kuchnia wegetariańska wbrew pozorom wcale nie jest uboga, ani nie opiera się na wyrzeczeniach. Jest to bogaty i różnorodny wszechświat: dla wielu tak naprawdę eliminacja mięsa i ryb z diety oznacza odkrywanie nowych potraw i technik gotowania, dzięki którym warzywa stają się głównym składnikiem przepisów. Coraz powszechniejsza jest świadomość, że dieta bezmięsna może być kompletna, a owoce i warzywa są w stanie zaoferować jeszcze szerszą gamę smaków i niuansów smakowych niż mięso i ryby.
Podobne wydarzenia
niedziela, godz. 15:00 - 17:30
wtorek, godz. 18:00
insalata di riso integrale (sałatka z brązowego ryżu z warzywami, oliwkami i pestkami dyni)
lasagne vegetariane (lazanie vege z warzywami)
caponata (caponata z bakłażanów z selerem naciowym i oliwkami)
cotolette vegetariane ( kotlety vege z fasoli z parmezanem)
involtini di melanzane mediterranei (zapiekane roladki z bakłażanów z mozzarellą)
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).