Kuchnia wietnamska jest hybrydą, można powiedzieć, kuchni azjatyckiej i francuskiej. Zawiera doskonałą harmonię Yin-Yang, jest absolutnie umami i pełna przypraw. Wyróżnia się bogatą selekcją aromatycznych ziół i lekkostrawnością. Po francuskiej okupacji pozostało zamiłowanie do bagietek, pasztetu i flanu. Wietnamczycy twierdzą, że w jedzeniu chodzi przede wszystkim o radość i miłość.
Podobne wydarzenia
sobota, godz. 15:00 - 18:00
czwartek, godz. 18:00
Przygotujemy:
-> canh rau cải (zupa z choy sam)
-> su su xào (chayote z woka)
-> tôm rang muối (krewetki z solą)
-> mực nhồi thịt (faszerowane kalmary)
-> bánh tráng chấm sốt me (sajgonki bez smażenia z sosem tamaryndowym)
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).