Obrazy apetycznego jedzenia przenikają zarówno codzienne życie jak i np. teksty piosenek sięgające po metafory spożywcze. Sycylijskie miasta są rajem ulicznego jedzenia, które można kupić o każdej porze dnia i nocy.
Podobne wydarzenia
w każdą niedzielę (do 26.05), godz. 13:00
ulgowy 75 zł
środa, godz. 18:00 - 21:00
1. carpaccio di tonno (carpaccio z tuńczyka z rukolą)
2. melanzanzane ripiene (faszerowane bakłażany mięsem)
3. spaghetti con pesto trapanese (spaghetti z pomidorowym pesto, bazylią, migdałami i pecorino)
4. falsomagro (pieczeń cielęca faszerowana jajkami, mortadelą i mozzarellą)
5. caponata di melanzane (caponata z bakłażanów)
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).