Marzy Ci się dom pachnący chlebem i ciepły bochenek na stole? Fine Wine i Fine Spot już po raz drugi mają przyjemność zaprosić na warsztaty, podczas których przekonasz się, że przygotowanie chleba na zakwasie nie wymaga unikalnych umiejętności i wcale nie musi być trudne. Nasze spotkanie to najlepszy czas, by nauczyć się, jak dbać o zakwas, jakie są częste pułapki domowego pieczenia i jak sobie z nimi radzić.
Podobne wydarzenia
sobota, godz. 10:00
środa, godz. 18:00 - 21:00
Czego możecie spodziewać się podczas warsztatów?
-dowiecie się, jak działa zakwas i nauczycie się, jak o niego dbać;
-zrozumiecie, jak postępować z ciastem na chleb;
-nauczycie się wypiekać chleb żytni oraz pszenny i dowiecie się, jak to zrobić w domowych warunkach;
-spróbujecie domowego chleba...
-... i musującej cavy!
Tego dnia przetestujemy 3 pozycje:
- Cava Bohigas Brut Reserva
- Cava Bohigas Extra Brut Gran Reserva
- Cava Bohigas Brut Nature Reserva
Dodatkowo każdy z Was otrzyma zakwas oraz chleb, który będzie gotowy do samodzielnego upieczenia kolejnego dnia.
Planowany czas warsztatów to 4h.