- 1 10 najlepszych trójmiejskich restauracji (65 opinii)
- 2 Ranking restauracji w Trójmieście (44 opinie)
- 3 Jemy na mieście: Garden Food&Cafe (53 opinie)
- 4 Grill wege: 7 bezmięsnych propozycji (89 opinii)
- 5 Gdzie można grillować i zrobić ognisko? (34 opinie)
- 6 Sprawdziliśmy ceny lodów i gofrów (152 opinie)
Warsztaty z jurorem "Bake off" i otwarcie nowego lokalu w Garnizonie
Warsztaty cukiernicze z Krzysztofem Ilnickim:
W sobotę, 12 grudnia na terenie Garnizonu została otwarta pracownia cukiernicza Wszystkiego Słodkiego.pl. To nowe miejsce, które będzie organizować warsztaty cukiernicze i pomagać rozwijać pasję miłośników słodyczy. Otwarcie lokalu połączone było z warsztatami kulinarnymi online ze znanym cukiernikiem Krzysztofem Ilnickim, właścicielem Umam, jurorem programu "Bake Off".
Kursy kulinarne w Trójmieście
Warsztaty cukiernicze dla każdego
Pierwsze, sobotnie warsztaty dotyczyły trufli, czyli słodkich czekoladowych kulek. Poprowadził je znany trójmiejski cukiernik, szef Umam i juror popularnego programu kulinarnego "Bake off - ale ciacho" oraz prowadzący "Słodkiej Afery" - Krzysztof Ilnicki.
Przekazał zainteresowanym sporo praktycznej wiedzy, ale w bardzo przystępny sposób, nie zapominając, że gotowanie i pieczenie ma sprawiać nam przyjemność, a więc nie obyło się bez żartów i wesołych "pogadanek".
Kolejne warsztaty będą ogłoszone wkrótce, ale organizatorzy zapewniają, że odbywać się będą regularnie - póki co online, a potem już w "realu".
Krzysztof Ilnicki z "Bake off": Widz chce czegoś pozytywnego
Miejsce stworzone z pasji do słodkości
Wszystkiego Słodkiego.pl to miejsce, w którym będzie można zorganizować warsztaty urodzinowe czy wyjście integracyjne. Warsztaty na co dzień prowadzić będą trzy blogerki kulinarne: Marta, Natalia i Magda, których pasja do pieczenia i słodkości zaowocowała stworzeniem nowego słodkiego lokalu w Garnizonie.
Może ci się spodobać: Ciastka na zamówienie: słodkie boksy i monoporcje
Przestrzeń stworzona z myślą o tworzeniu wypieków i deserów składa się z dwóch pracowni wyposażonych w potrzebny sprzęt oraz półprodukty, z których uczestnicy warsztatów będą mogli stworzyć swoje własne słodkie wariacje. Miejsce jest objęte patronatem lokalnej firmy Dr. Oetker oraz dwóch marek związanych z wyposażeniem kuchni: Bosch oraz Wilton.
- Wszystkiego Słodkiego to centrum spełniające wszelkie potrzeby profesjonalnego cukiernika. Jest tu przestrzeń, doskonały sprzęt, atmosfera, odpowiednia temperatura pomieszczeń, czyli wszystko to, czego profesjonalista może sobie zażyczyć, dlatego jest to doskonały punt, w którym możemy nauczać cukiernictwa - opisuje lokal Krzysztof Ilnicki.
Z uwagi na obecnie dość mocno ograniczone możliwości prowadzenia warsztatów stacjonarnych, pracownia rozwija się na szeroko pojętych platformach i przestrzeni internetowej. Jednak jej prowadzący mają nadzieję, że już niedługo będą mogli zapełnić swój kalendarz i stacjonarnie przekazywać miłość do wypieków. Na ich stronie wszystkiegosłodkiego.pl znajdziecie wpisy, przepisy, sklep oraz rozpiskę warsztatów dostępnych w ofercie.
W najbliższym czasie zaplanowany jest blok z pieczenia pierniczków z dwiema prowadzącymi Magdą i Natalią, warsztat będzie bezpłatnie transmitowany na stronie lokalu.
Transmisja z otwarcia i warsztaty:
Miejsca
Wydarzenia
Opinie (71) ponad 20 zablokowanych
-
2020-12-13 20:29
Krzysztofie bardzo dziękuję! (1)
Do dziś wspominam pełen inspiracji i empirii wykład Krzysztofa dla studentów mojego kierunku. Słuchałam z ogromnym podziwem jak własną, bardzo ciężką pracą Krzysztof uczył się zawodu cukiernika. Gratuluję nowego pomysłu Cukierniczy Wizjonerze i bardzo się cieszę że działasz w Trójmieście! Jeśli pozwolisz przybędę na zajęcia wraz z podopiecznymi do Wszystkiego Słodkiego.
- 5 9
-
2020-12-14 11:34
Studentów kierunku cukiernictwo?
Cukiernikiem można zostać po szkole zawodowej, nie po studiach wyższych Pani Dominiko...
- 2 2
-
2020-12-13 15:10
Jedzenie tych słodkości to prosta droga do cukrzycy. (5)
Polecam warzywa i owoce.
- 40 19
-
2020-12-13 21:02
Nie zawsze tak jest, (1)
Moja mama zajadająca się słodyczami całe życie (czekoladowymi tylko - codziennie) i ciastami, ma 87 lat, jest szczupła, nie ma cukrzycy.
Jej siostra, dla której najlepszym ,,słodyczem" był kotlet schabowy, cukierków, ciast , czekolady nie jadła (ewentualnie z grzeczności ,,skubnęła" ciasto na jakiejś uroczystości) była także szczupła, ale miała cukrzycę, zmarła w wieku 76 lat. Ich mama miała cukrzycę, a otrzymywane w podarunku czekoladki leżały w szafie aż do przeterminowania.- 6 1
-
2020-12-14 11:33
Tak, każdy zna takie historie
Z Pani z PISu?
- 0 0
-
2020-12-13 19:08
(1)
To nie jedz
- 7 1
-
2020-12-13 19:54
Ty jedz
Szybciej padniesz na jakąś chorobę.
- 2 2
-
2020-12-13 15:15
Niestety tak, ale raz na jakiś czas można mały okruszek zjeśc.
- 13 3
-
2020-12-13 21:20
Bake off był super swietnym programem szkoda ze niejst kontynuowany bo prowadzacy tez sie spisywali (1)
A te TVnowskie programy pseudo kulinarne są tak sztywne ze sie tego ogladac nie da!
- 4 5
-
2020-12-14 11:32
Tak, bo tu nie jest sztywno wcale :)
- 1 2
-
2020-12-13 21:40
Za słodkie te ciastka (4)
Byłam w Umam kilka razy - prawie wszystko jest tak słodkie, ze nie jestem w stanie zjeść. Panna cota tylko była ok
- 5 3
-
2020-12-14 06:34
Smacznego (2)
Jedzcie jeszcze więcej cukru i karmcie nim dzieci. I tak już mamy najgrubsze w Europie. Ciasta z cukierni maja teraz więcej cukru niż mąki. Koncerny farmaceutyczne produkujące insulinę i leki na cukrzyce już się cieszą.
- 3 1
-
2020-12-14 09:48
Powinni poprostu zastapic cukier słodzikiem nie szkodliwym .Powinni prowadzic taki podatek (1)
by cukier był droższy od słodzika
- 1 1
-
2020-12-14 11:30
Recepta - nie jeść
Omijać szerokim łukiem ludzi, którzy promują jedzenie cukru.
- 1 2
-
2020-12-13 22:35
Byłem raz jeden.
Nigdy więcej.
- 4 1
-
2020-12-14 08:07
Tak
.
- 2 1
-
2020-12-14 01:53
Fajnie,
że na moim osiedlu powstał taki fajny lokal :)
- 3 3
-
Opinia została zablokowana przez moderatora
-
Opinia została zablokowana przez moderatora
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.