Bliskowschodnia kuchnia to królestwo warzyw i owoców, które w połączeniu ze świeżymi ziołami i intensywnymi przyprawami podbijają podniebienia nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Ze względu na dużą dostępność, warzywa królują na arabskim stole przez cały rok w postaci mezze (przystawek) i dań głównych. Samar podczas tych zajęć pokaże jak dania które są w wersji wegetariańskiej.
Podobne wydarzenia
27 kwietnia - 5 maja 2024, godz. 09:00 - 18:00
ulgowy 20 zł
poniedziałek, godz. 18:00
- Hummus (pasta z ciecierzycy)
- Babaghanoush/Mutabbal (pasta z pieczonych bakłażanów)
- Muhammara (pasta z pieczonych papryk i orzechów)
- Tabbouleh (sałatka z kaszą bulgur)
- Falafel (kotleciki z ciecierzycy)
- krem z czerwonej soczewicy z harissą
- gulasz z zielonej fasolki z ryżem po arabsku
- ciasteczka ma'amoul z daktylami