Zapraszamy na profesjonalne warsztaty kulinarne "Włoskie smaki z Pichconko.pl". Podczas zajęć stworzymy oryginalny, włoski makaron Pappardelle, gnocchi z palonym masłem szałwiowym, wytniemy raviolo con uovo z płynnym żółtkiem i ugotujemy zupę przygotowywaną na północnym obszarze Włoch (szczególnie w okolicach Trydentu).
Podobne wydarzenia
27 kwietnia - 5 maja 2024, godz. 09:00 - 18:00
ulgowy 20 zł
sobota, godz. 10:00
MENU
- Zuppa di Orzo
- Gnocchi | Palone masło | Szałwia
- Raviolo con uovo (płynne żółtko) | Szpinak
- Makaron Pappardelle ze świeżymi ziołami | Sos Puttanesca
Prowadząca:
EWELINA BRODNICKA - dziennikarka, blogerka, podróżnik, kucharz entertainer, gotuje z zawodu i zamiłowania, pisze o tym i uczy innych dobrego smaku w kuchni. Zajmuje się prowadzeniem wydarzeń live cooking i cooking show gotując podczas eventów czy na galeryjnych scenach m.in. z Ewą Wachowicz, Pascalem Brodnickim, czy Mateuszem Gesslerem. Szkoliła się u autorki Jadłonomii Marty Dymek, a Anna Starmach zdecydowała o jej zwycięstwie w konkursie kulinarnym. Od kilku lat pisze bloga "Pichconko.pl", prowadzi też swoją mobilną szkołę gotowania a w tym roku uczyła tej sztuki m.in. w Szwajcarii, Austrii czy Francji. Niedawno światło dzienne ujrzała jej pierwsza, kulinarna publikacja którą zrealizowała z Disney Polska. Na bazie doświadczeń zdobytych podczas wyjazdów projektuje autorskie menu warsztatów kulinarnych stawiając m.in. na kuchnię tajską, kaszubską, marokańską, maltańską, kanaryjską, turecką, marokańską czy cypryjską.
www.pichconko.pl
www.ewelinabrodnicka.pl
www.instagram.com/pichconko.pl
www.facebook.com/pichconko