Na świętego Marcina Gęsina! Zapraszamy Państwa do Restauracji Miasta Aniołów na niepowtarzalną ucztę w roli głównej 'Gęsina".
W tych dniach 11 - 12 listopada serwujemy zestaw trzy daniowy.
Przystawka:
Mus z gęsich wątróbek z malinami, granatem i sosem mango.
Zupa:
Gęsie Consomme z żołądkami.
Danie główne:
Duszona pierś z Gęsi marynowana w Jacku Danielsie i miodzie.
Puree marchewkowe na musie jabłkowym z glazurowaną czerwoną cebulą.
A to wszystko w cenie promocyjnej
Rezerwacja stolików: 58 768 58 31, 500 025 222.
Mięso z gęsi to bogactwo pełnowartościowego białka i nienasyconych kwasów tłuszczowych, w tym tak istotnych dla naszego zdrowia omega-3 i omega-6. Kwasy te wpływają m.in. na obniżenie poziomu złego cholesterolu (LDL) we krwi, a podwyższenie dobrego (HDL), ponadto wspomagają pracę mózgu. Dlatego też gęsina rekomendowana jest dla osób cierpiących na choroby sercowo-naczyniowe. Warto także docenić to, że mięso z gęsi dostarcza wielu cennych witamin - A, E, witaminy z grupy B, zwłaszcza niacyny - oraz składników mineralnych: potasu, fosforu, magnezu, żelaza, cynku, przez co wpływa na wydolność organizmu. Niektóre badania wskazują również na pozytywny wpływ gęsiny na samopoczucie i zaburzenia nastroju, a tłuszcz gęsi uznaje się za afrodyzjak.
Warto też zwrócić uwagę, że ekologiczny sposób hodowli zapewnia brak sztucznych barwników i środków chemicznych w mięsie.