Wiadomości

stat

Dziewięć restauracji w jednej. Słony Spichlerz otwarty na Wyspie Spichrzów

Zobacz Słony Spichlerz w Gdańsku:

Lokal mieści się vis-a-vis Długiego Pobrzeża. To inwestycja wzdłuż nabrzeża Wyspy Spichrzów, w ramach której powstaje ciąg nowych budynków.

Kulinarna mapa Trójmiasta zyskała nowy lokal, a w zasadzie dziewięć lokali gastronomicznych skumulowanych pod jednym dachem. Koncept restauracyjny nosi nazwę Słony Spichlerz, a swoją działalność rozpoczął w piątek, w samo południe. Obiekt zlokalizowany jest na ul. Chmielnej 10 zobacz na mapie Gdańska na Wyspie Spichrzów.



Kilka restauracji w jednym miejscu to:

dobry pomysł, można spróbować różnych kuchni świata 70%
złe rozwiązanie, wolę kameralne wnętrza i spokój podczas jedzenia 9%
miejsce dla młodych, starsi klienci nie mają tu czego szukać 9%
dobre miejsce na szybki lunch, ale nie na uroczystą kolację 12%
zakończona Łącznie głosów: 2202
Osoby, które miały przyjemność odwiedzić warszawską Halę Koszyki doskonale wiedzą, czym jest popularny ostatnimi czasy "food court". To przestrzeń gastronomiczna, w której serwowane są posiłki przygotowywane w kilku czy też kilkunastu samodzielnych restauracjach. W ten sposób osoby odwiedzające takie miejsca mogą spróbować dań z różnych stron świata.

Takim właśnie obiektem jest Słony Spichlerz, który w trzech salach, na powierzchni 1000 m kw. pomieści blisko 400 gości. A ci, nie ruszając się z miejsca, mogą odbyć kulinarną podróż po niemal całym świecie.

- Słony Spichlerz, z racji na serwowane śniadania, będzie czynny każdego dnia od godz. 8. Po śniadaniach zapraszamy was na lunche i obiady, a wieczorem na kolacje. W dni robocze będziemy czynni do godz. 23, a w weekendy nawet do godz. 1. Wyjątkiem jest restauracja Gwar, która codziennie będzie otwarta do godz. 3 - wyjaśnia Krzysztof Jancen, współodpowiedzialny za kreację i wdrażanie koncepcji obiektu.

Nowy lokal to zderzenie zróżnicowanych smaków - od kuchni śródziemnomorskiej, przez azjatycką, polską czy mięsną, po kuchnię wegetariańsko-wegańską.

O kubki smakowe gości zadba w sumie dziewięciu restauratorów. To Bangkuk by Thai, Błogo Cakes & Sweets, Chwila Breakfast + Moment Bowl, Czerwony Piec, Delfish Grill + Tapas, Gwar Bistro & Bar, Ramen & Sushi by Mitsuro, Sexy Bull Burgers & Prosecco oraz Vegemadre Veggies & Love. Dziesiątym lokalem jest Salty Bar, który dba o stosowne nawodnienie gości.

Na odwiedzających czeka przyjemnie zaaranżowane wnętrze. Projektantom zależało, aby w przestrzeni dominowały stare ceglane mury wzbogacone o współczesne elementy typowe dla regionu.

Nowa strefa gastronomiczna mieści się w niezwykle atrakcyjnej lokalizacji Gdańska, vis-a-vis Długiego Pobrzeża, w kompleksie Deo Plaza. To inwestycja wzdłuż nabrzeża Wyspy Spichrzów, w ramach której powstaje ciąg nowych budynków. Część obiektów bliżej spichlerza Deo Gloria zostanie przeznaczona na hotel, a w budynkach bliżej Zielonego Mostu znajdą się mieszkania. W tym samym budynku, na wyższej kondygnacji, mieści się otwarty niedawno klub Sassy.

Otwarcie klubu Sassy na Wyspie Spichrzów


Opinie (195) ponad 10 zablokowanych

Dodaj opinię

Dodaj opinię

Odpowiedz

STOP Hejt! Przemyśl swoją opinię

Regulamin dodawania opinii

zamknij

Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

23

października

Restaurant Week Trójmiasto,

16

listopada

Serce do garów Gdańsk, Restauracja PGE Atom Club

Rozrywka

Nietypowa konstrukcja na bulwarze w Gdyni udaje torpedownię
Makieta na bulwarze udaje torpedownię
Przestrzenie: nowy cykl imprez w Plenum
Przestrzenie: nowy cykl imprez w Plenum

Kultura

"Ucieczka na Seszele": o nowej powieści nieznanego autora
"Ucieczka na Seszele": o zmianach
Z Pomposą w krainie muzyki. O "Pomposie i..." w Operze Bałtyckiej
Z Pomposą w krainie muzyki

Planuj z nami tydzień

Hevelka, Michał Szpak i pokazy ognia. Planuj tydzień
Planuj tydzień: najciekawsze wydarzenia