Kuchnia tajska to przede wszystkim harmonia i przyjemność. Duży wpływ na rozwój kuchni tajskiej miały sąsiednie kraje, które wniosły swoje przysmaki i zasady sztuki kulinarnej.
Podobne wydarzenia
27 kwietnia - 5 maja 2024, godz. 09:00 - 18:00
ulgowy 20 zł
poniedziałek, godz. 18:00
Dania powinny być ostre, słodkie, gorzkie, kwaśne i słone zarazem. Kuchnia tajska jest dosyć specyficzna, bazuję w dużej mierze na naturalnym bogactwie przypraw i ziół.
Przygotujemy:
-Tom Kha Talay (ostra zupa tajska z krewetkami, kalmarami, mlekiem kokosowym, trawą cytrynową i kolendrą)
- Knom Jeeb Koong (pierożki z krewetkami i mięsem gotowane n parze z dresingiem)
- Pad Thai Kai (makaron ryżowy z kurczakiem, orzechami ziemnymi i sosem z tamaryndowca)
- Laap Phed (sałatka z kaczką z dresingiem z limonki i chili)
- Mango Sticky Rice (ryż na słodko z mlekiem kokosowym i mango)
Prowadzi Kamil Sadkowski