- 1 Trzydniowa kulinarna Feta na stoczni (41 opinii)
- 2 Moja Gruzja karmi dobrze i tanio (110 opinii)
- 3 Mieszkańcy ruszyli z pomocą małej lodziarni (246 opinii)
- 4 Kto ma szansę na gwiazdkę Michelina? (53 opinie)
- 5 W maju króluje zielony afrodyzjak (95 opinii)
- 6 Połączyła ich miłość do jedzenia (58 opinii)
Najtańsze i najdroższe burgery w restauracjach
Przed tygodniem przyjrzeliśmy się ofercie trójmiejskich burgerowni. Tym razem postanowiliśmy poszukać ciekawych propozycji w menu restauracji, które, choć w bułach z wołowiną się nie specjalizują, mają je w ofercie. Sprawdziliśmy przy okazji, jakie są rozbieżności w cenach w zależności od miejsca i tego, czym zostanie wypchana buła.
Gdynia
Niewinni Czarodzieje TrzyZero mają w swojej ofercie dwa rodzaje burgera. Klasyczna (sałata, wędzony boczek, pomidor, ogórek w curry, sałatka colesław z czerwonej kapusty, cheddar, ostry majonez i frytki) kosztuje tam 49 zł. Drugą z propozycji jest burger surf & turf, a więc pozycja klasyczna dopełniona krewetkami. Za ten przysmak zapłacimy prawie 20 złotych więcej, a mianowicie 68 zł.
Burgery znajdziemy też w karcie Mora bistro. Za klasyka w rozmiarze "regular" zapłacimy tu 26 zł, trzy złote więcej kosztuje burger BBQ. Również 29 zł zapłacimy za bułkę z szarpaną wołowiną, a 30 zł za burgera z podwójnym boczkiem.
Gdańsk
W poszukiwaniu dobrych burgerów udaliśmy się do Delmonico Steakhouse - miejsca, w którym serwuje się steki z wołowiny pochodzącej z własnej, ekologicznej hodowli. W karcie znajdziemy cztery warianty burgerów, różniących się dodatkami. Baza jest zawsze ta sama i stanowi ją wołowina wagyu o wadze 200 gramów (z wyjątkiem opcji wegańskiej, w której mięso zastąpione jest tofu). Najdroższą pozycją jest burger Delmonico Blue, mający w składzie Blue Cheese i sos o takim samym smaku - zapłacimy za niego 42 zł. Burgery hot & spicy, Cheddar oraz Bacon & Mushroom (boczek i pieczarki) kosztują 39 zł.
Bardzo zbliżone ceny burgerów znajdziemy w karcie Aioli. Burger firmowy (bułka pszenna, wołowina 100 proc., bekon, mieszanka sałat, ser cheddar, ogórek piklowany, cebula karmelizowana, sos Aioli) kosztuje 36,90 zł, podwójny 49,90, a najdroższą burgerową propozycją jest surf & turf z cammembertem (bułka pszenna, wołowina 100 proc., krewetki w panco, kalmary w panco, cammembert w panco, rucola, jalapeno, ogórek piklowany, cebula karmelizowana, sos Aioli, mango z chili, sos Aioli).
W Whiskey On The Rocks za klasyka zapłacimy 48 zł. Cztery złote droższy jest firmowy Whiskey Burger (180 gramów wołowiny, cheddar, sałata, bekon, pomidor, czerwona cebula, pikle, krążki cebulowe, sos na bazie Jack Daniel's® Tennessee Whiskey). W menu restauracji znajdziemy też burgery z żeberkami (49 zł), piersią z kurczaka (42 zł), z polędwicą z dorsza (59 zł) oraz z kotletem z kaszy jaglanej z warzywami (37 zł).
Tanio, smacznie i do syta. Polecamy pięć miejsc, gdzie można tak zjeść
Sopot
Sopocki Fidel oferuje klasyka za 38 zł. Jeśli ktoś nie gustuje w wołowinie, ma do wyboru bułę z szarpaną wieprzowiną (37 zł) albo z krewetkami (43 zł).
Burgery ma w swojej karcie też White Marlin. Za bułkę z sezonowaną wołowiną, majonezem bekonowym, piklowanymi warzywami, w zestawie z frytkami stekowymi, zapłacimy tu 119 zł. Za 88 zł możemy natomiast kupić burgera z owocami morza, majonezem chorizo, świeżymi warzywami i frytkami z batatów.
Fani burgerów nie wyjdą też głodni z Całego Gawła, który oferuje mieloną wołowinę pniewską w specjalnie wypiekanych bułkach: z ziarnami lub czarnymi z sepią. Jeśli ktoś woli wersję wege, wołowina zostanie zastąpiona dwoma plackami buraczanymi. W cenę burgerów wliczona jest porcja frytek.
W menu znajdziemy burgera Bronka za 38 zł (klasyk), burgera kaszubskiego za 40 zł (200 gramów wołowiny, placek buraczany, ser kaszubski, sałata, sos miodowo-musztardowy, frytki), kac burgera za 40 zł (200 gramów wołowiny, jajko sadzone, boczek, ser kaszubski, sałata, sos miodowo-musztardowy) oraz burgera rybnego (44 zł) i bezglutenowego, bez bułki 44 zł).
Miejsca
Opinie (111) ponad 20 zablokowanych
-
2022-06-09 17:30
Burgery tyle kosztują bo po prostu mogą :)
Restauratorzy byliby nieodpowiedzialnymi i**otami gdyby sprzedawali je taniej niż rynek jest gotowy zapłacić...
- 9 2
-
2022-06-09 17:16
za takie pieniądze to można zjeść już dobry obiad z piwem i surówkami...a nie tylko burgera
choc akurat je bardzo lubię, ale nie w takiej cenie
- 19 2
-
2022-06-09 17:01
niewinni czarodzieje piec zero lol
niewinnii czaroodzieje piec zero, to ten lokal gdzie wlasciciel z duzym ego wiesza swoje foty na sciane. panie w, jestes raczej brzydki dlatego prosze o zdjecie tych zdjec, psuja apetyt, a warto o niego zadbac bo potrawy szalu nie robia. ceny za to z kosmosu, zupelnie jakby pan w. byl uznanym szefem kuchni. a uznany jest on raczej w innych dziedzinach.
p.s. tylko nie surfburgier, obraza prawdziwego burgera opakowanaa w tanii laaannnns!- 7 1
-
2022-06-09 16:54
Połowa to bistro
Nie restauracje.
- 22 0
-
2022-06-09 16:40
Najtańszy burger jaki znalazłem to 4.99 w KFC. Chętnie spróbuję jeszcze tańszego.
- 6 4
-
2022-06-09 14:46
Za dobrego burgera warto dac nawet 100 zł (1)
Ale lokal musi byc z tez z dobrym widokiem
- 1 49
-
2022-06-09 16:35
ta ta, pitu pitu XD
- 12 1
-
2022-06-09 16:31
Sprawdzać
Jak płacić takie pieniądze to tylko za robienie burgera samodzielnie , byliśmy kiedyś w restauracji i poprosiłem burgera 40 Zł a bułka amerykańska gotowa z biedronki , dlatego zawsze się pytam na początku czy macie swoje wypieki pozdro
- 18 0
-
2022-06-09 16:19
Ja jem w domu,
bo jest czysto, zdrowo, kolorowo :)
- 17 3
-
2022-06-09 16:13
Chcecie wielkiego smacznego burgera w umiarkowanej cenie - Pani Burger
- 1 10
-
2022-06-09 16:09
Rednek
lepszych burgerów nie jadłam, ceny nie z kosmosu, pyszne burgery i fajny klimat
- 10 3
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.