Wydarzenie

stat

Targi FOOD-to-GO

data:
6 - 7 lutego 2018
godzina:
10:00
miejsce:

Amberexpo  mapa

adres:
Gdańsk, Żaglowa 11
bilety:
30 zł , ulgowy 15 zł - szczegóły w opisie
PATRONAT

Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO w Gdańsku od kilku lat odpowiadają na potrzeby branży gastronomicznej, dynamicznie rozwijającej się na północy Polski. Kompleksowa oferta blisko 100 wystawców skierowana do przedstawicieli restauracji i barów oraz kawiarni, lodziarni, cukierni sprawia, że Targi co roku odwiedzane są przez około 3000 branżowych zwiedzających, szukających inspiracji na nadchodzący sezon.



Ponad 70 % stanowią osoby podejmujące decyzje zakupowe w firmach. FOOD-to-GO są doskonałą okazją do prezentacji nowinek branżowych, produktów i usług, które usprawnią funkcjonowanie nadmorskiej gastronomii.

Tematem przewodnim 8. edycji Targów będzie bistro w polskiej odsłonie jako miejsce łączące restaurację, kawiarnię, cukiernię i bar, w którym można w przyjemnej atmosferze, ale szybko zjeść.

Dlaczego warto?

Ciekawy program towarzyszący, bogata oferta Wystawców oraz branżowi Odwiedzający to atuty Targów FOOD-to-GO.

Impreza od wielu lat jest ważnym miejscem spotkań przedstawicieli branży gastronomicznej na północy Polski.

Specjalnie przygotowane strefy tematyczne pozwolą każdemu Wystawcy na odnalezienie najbardziej optymalnego miejsca do zaprezentowania swoich produktów.

Program Strefy Prezentacji i Warsztatów przygotowywany jest we współpracy z ekspertami z branży.

Targi tworzone są przez zespół profesjonalistów, organizujących również Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA® w Krakowie. Dzięki temu mogą Państwo liczyć na korzystną ofertę udziału w obu imprezach i jeszcze lepiej dotrzeć do branży gastronomicznej zarówno północnej, jak i południowej Polski.

Rejestracja


Strefa Deserowe Inspiracje

Stałą częścią Targów Food-to-Go jest Strefa Deserowe Inspiracje. To tutaj co roku swoje produkty prezentują producenci i dystrybutorzy kawy, herbaty, czekolady oraz słodkich i słonych deserów, lodów, sorbetów, dodatków i dekoracji cukierniczych. Na przestrzeni kilku ostatnich lat Strefa Deserowe Inspiracje stała się miejscem, w którym liczne grono pomorskich mistrzów cukiernictwa i kucharzy nawiązuje kontakty biznesowe oraz zgłębia nieznane dotąd tajniki słodkich receptur. Mini desery, słodkie przekąski, koktajle oraz sztuka dekorowania tortów i ciast to wybrane tematy, które pojawią się w kolejnej odsłonie tej strefy.

Strefa Multi Café
Wraz z dynamicznym rozwojem kawiarni, ich oferta staje się coraz bardziej kompleksowa. Można w nich nie tylko napić się aromatycznej kawy, ale spróbować sezonowych deserów, sorbetów czy lodów, a nawet zjeść coś na szybko. W nadmorskiej strefie, gdzie konkurencja tego typu lokali jest duża, ważne jest aby się wyróżnić i przyciągnąć sezonowego klienta nie tylko menu, ale wystrojem wnętrza czy aranżacją ogródka. Zatem właściciele obiektów gastronomicznych poszukują nowych inspiracji i artykułów, które mogłyby stać się harmonijnym dopełnieniem ich lokalu.

Z myślą o nich przygotowaliśmy nową Strefę Multi Café, do której zapraszamy firmy oferujące: zastawę stołową, porcelanę, sztućce, meble, oświetlenie, tekstylia i dekoracje, wyposażenie ogródków, zadaszenia, pergole, akcesoria z zakresu architektury ogrodowej.

Zakres produktów:

-zastawa stołowa, porcelana, sztućce
-meble, mobilne meble, podesty, składane elementy wyposażenia, sofy, wiszące siedziska, leżanki (styl eklektyczny: kinfolk, hygge), podświetlane meble
-oświetlenie, świecące girlandy
-tekstylia i dekoracje,
-wyposażenie ogródków i tarasów, zadaszenia, pergole, markizy, plisy
-akcesoria z zakresu architektury ogrodowej, żywe ściany i dachy, rośliny jadalne, zioła
-kropelkowe kurtyny, fontanny
-kominki, zewnętrzne grille, gazowe piecyki

-bar zewnętrzny, strefa live cooking

Strefa Prezentacji i Warsztatów
Targi FOOD-to-GO zapewniają możliwość prezentacji Państwa oferty na indywidualnych stoiskach targowych oraz w specjalnej Strefie Prezentacji i Warsztatów. Bogaty dwudniowy program seminaryjno-warsztatowy jest wynikiem obserwacji rynku, zmieniających się trendów w gastronomii oraz wiedzy i doświadczenia wielu zaangażowanych osób. Program przygotowywany jest we współpracy ze znanymi kucharzami, cukiernikami i ekspertami z branży gastronomicznej. W 2017 roku byli to m.in.:

Tomasz Fierke znany z video bloga "Kucharz z Kaszub"
Mistrzowie Cukiernictwa: Marta Truskolawska-Plichcińska oraz Dawid Makurat
Jola Słoma i Mirek Trymbulak z Atelier Smaku

Zapraszamy Państwa do organizacji własnych szkoleń, warsztatów oraz seminariów tematycznych, które uzupełnią ofertę targową. Taka forma prezentacji umożliwia spotkanie z konkretnymi odwiedzającymi, pozwala jeszcze lepiej poznać ich oczekiwania i wypromować swój produkt bądź rozwiązanie.
Informacja o biletach:
- na podstawie zaproszenia (tylko dla gości branżowych, wymagane oddanie wypełnionego druku zaproszenia w Punkcie Rejestracji Gości)*

- na podstawie pre-rejestracji ONLINE (tylko dla gości branżowych)*

- po rejestracji na miejscu w Punkcie Rejestracji Gości (tylko dla gości branżowych) 10,00 zł

- bez rejestracji 30,00 zł

- uczniowie szkół gastronomicznych** 15,00 zł



*Zaproszenie oraz rejestracja ONLINE upoważniają do bezpłatnego wstępu na Targi.

**Wstęp grup szkolnych tylko z opiekunami oraz po wcześniejszym zgłoszeniu i potwierdzeniu przez organizatora. Wstęp tylko dla osób pełnoletnich. Nauczyciele – opiekunowie grup szkolnych - wstęp bezpłatny
Targi Młodej Pary
sty 28

niedziela, godz. 10:00

Gdańsk,
bilety 14,99 zł
Kup bilet

Opinie (2)

Dodaj opinię

Dodaj opinię

Odpowiedz

Klikając "wyślij", akceptujesz regulamin dodawania opinii.
zamknij

Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wkrótce otwarcie

Klub Wolność

Gdańsk
Wały Piastowskie 24

Kluby, dyskoteki

Planowane otwarcie

styczeń 2018

Officyna di Vinegre

Gdańsk
al. Grunwaldzka 415

Bary, bistro

Planowane otwarcie

kwiecień 2018

House of seitan

Gdańsk
Wajdeloty 3

Restauracje

Planowane otwarcie

luty 2018

Najświeższe oceny + dodaj ocenę

Pizzeria da Raffaele Gdansk 5.8

Pizzerie
Prawdziwa WŁOSKA pizza to nie lada wyzwanie ponieważ paradoksalnie samo danie to nie wszystko. Wchodząc do włoskich p... więcej

Pizzeria Parma 4.2

Pizzerie
Nie polecam. Odradzam z wlasnego doswiadczenia. Od 5 lat robie coroczna impreze rodzinna wiec mam 5 lat doswiadczenia... więcej

Pan Kotowski 5.2

Restauracje
Polecam barszcz I pierogi. Bardzo miła obsługa

Pizzeria Krokodyl 5.0

Jedzenie na telefon
Dania obiadowe pierwsza klasa w szczególności moje serce podbił schab Emiliana i zupa serowa . Pizza również dobra. Z... więcej