• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Test tanich pączków z marketów. Przetestowaliśmy, czy są warte niskiej ceny

Magda Mielke
7 lutego 2024, godz. 20:00 
Opinie (187)
Przetestowaliśmy tanie pączki z marketów. Wyniki pozytywnie nas zaskoczyły. Przetestowaliśmy tanie pączki z marketów. Wyniki pozytywnie nas zaskoczyły.

W zeszłym roku sprawdziliśmy, w których trójmiejskich cukierniach są najsmaczniejsze pączki. Zwycięzcą naszego redakcyjnego testu został pączek z cukierni Le Delice. W tym roku przyglądamy się tanim pączkom marketowym. Czy niska cena to ich jedyny walor?



Użytkownicy naszej aplikacji zostali już o tym powiadomieni
Pobierz aplikację: Android iPhone


Co sądzisz o tanich pączkach z marketów?

Oferta marketów na tłusty czwartek



Oferta pączków na tłusty czwartek w marketach jest zbliżona. Ciastka są podobnej jakości i występują w kilku klasycznych wariantach. Przede wszystkim dostaniemy pączki z marmoladą (różaną, wieloowocową lub powidłami), czekoladą, adwokatem, oblane lukrem lub oprószone cukrem pudrem. Są też amerykańskie pączki z dziurką, czyli donaty. Rywalizacja pomiędzy sklepami dotyczy przede wszystkim jak najatrakcyjniejszej promocji i ceny.

  • Pączki, które można kupić w marketach w większości są mrożone.
  • Pączki, które można kupić w marketach w większości są mrożone.
  • Pączki, które można kupić w marketach w większości są mrożone.
Trzeba pamiętać, że pączki, które można kupić w sieciach handlowych, dyskontach czy na stacjach paliw, w większości są mrożone. Sklepy przygotowują się na tłusty czwartek dużo wcześniej. Produkują pożądaną liczbę pączków i dostarczają je do sklepów na kilka dni przed tłustym czwartkiem.


Jak testowaliśmy?



W naszym teście wzięło udział 16 osób z różnych działów - zarówno z redakcji, sprzedaży, IT czy moderacji - które "w ciemno" próbowały pączków, przydzielając punkty ciastkom ułożonym na talerzach ponumerowanych od 1 do 8. Ocenialiśmy w pięciostopniowej skali, biorąc pod uwagę m.in. estetykę wykonania, jakość ciasta, ilość i smak nadzienia.

  • Redakcyjny test pączków marketowych
  • Redakcyjny test pączków marketowych
  • Redakcyjny test pączków marketowych
  • Redakcyjny test pączków marketowych
  • Redakcyjny test pączków marketowych
  • Redakcyjny test pączków marketowych
Pączki kupiliśmy osobiście i na własny koszt w ośmiu dużych sieciach handlowych, których sklepy znajdują się w całym Trójmieście. Zaszyfrowanymi sklepami w naszym teście były: Biedronka, Lidl, Żabka, Aldi, Carrefour, Auchan, Intermarche i Netto.

Do testu staraliśmy się wybrać jak najbardziej zbliżone do siebie pączki: tradycyjne, z konfiturą i lukrem (z jednym wyjątkiem), a przy tym najtańsze w danym sklepie.

Tłusty czwartek 2024. Redakcyjny test pączków



Pączki z marketów pozytywnie nas zaskoczyły. W większości bardzo ładnie się prezentowały, były przyzwoitej jakości i sporych rozmiarów. Wbrew pozorom mocno się od siebie różniły - zarówno smakiem ciasta, jak i nadzieniem: natrafiliśmy zarówno na konfiturę wieloowocową, różaną, jak i powidła, niektóre były przyozdobione skórką pomarańczową.

- Jestem zaskoczona, że tak wiele pączków wyglądało i smakowało naprawdę przyzwoicie, niska cena i dobry smak. Nie sądziłam, że markety mają tak konkurencyjne do klasycznych cukierni pączki - powiedziała jedna z testujących dziennikarek.
Nasz ranking najsmaczniejszych pączków z marketów w skali 1-5 na podstawie średniej głosów 16 osób:

  1. Netto - ocena: 4,1 (cena: 1,99 zł)
  2. Biedronka - ocena: 3,3 (cena: 1,15 zł)
  3. Aldi - ocena: 3,2 (cena: 0,99 zł)
  4. Auchan - ocena: 3,1 (cena: 2,13 zł przy zakupie 6 szt.)
  5. Lidl i Carrefour (ex aequo) - ocena: 2,8 (cena: 2,39 zł i 3,29 zł)
  6. Żabka - ocena: 2,0 (cena: 2,60 zł)
  7. Intermarche - ocena: 1,9 (cena: 0,99 zł)

Pączki z Netto


  • Tak wyglądają zwycięskie pączki z Netto. Cena to: 1,99 zł
  • Tak wyglądają zwycięskie pączki z Netto. Cena to: 1,99 zł
Zdecydowanym faworytem okazały się pączki z Netto. Doceniono zarówno ich aspekt wizualny, ilość i smak nadzienia, jak i samo ciasto.

- Pulchne ciasto, bardzo dobre nadzienie. Najlepsza kombinacja smaku i wyglądu - orzekł jeden z kolegów, a od siebie dodam, że także ceny.
  • Redakcyjny test pączków marketowych. Na zdjęciu pączki z Biedronki, Lidla, Żabki i Aldi.
  • Redakcyjny test pączków marketowych
  • Redakcyjny test pączków marketowych
  • Redakcyjny test pączków marketowych
  • Redakcyjny test pączków marketowych
  • Redakcyjny test pączków marketowych
W przypadku pączków z Biedronki doceniono ich domowy wygląd, puszyste ciasto i nie za słodką konfiturę, bez posmaku chemii. Również pączki z Aldi okazały się odpowiednio wyważone - ciasto miało właściwą konsystencję, a w nadzieniu nie było czuć perfumowanego smaku.

Pod względem estetycznym doceniono też pączki zakupione w Lidlu i Carrefourze. Testerzy docenili również ciasto pączków z Carrefoura, Biedronki, Aldi i Auchan. Nadzieniem najbardziej wyróżniały się zaś pączki z Auchan i Carrefoura. One też zebrały najwięcej skrajnych opinii.

- Pączek z Auchan smakował zdecydowanie najlepiej, nie był suchy, a nadzienie miało dobry, wyrazisty smak. Nie smakował tłuszczem, nie rozpadał się, ciasto było dobrej konsystencji - stwierdziła jedna z testerek.

Pączki z Carrefoura


Tak wyglądają pączki z Carrefoura. Najwyższa cena w naszym teście: 3,29 zł. Tak wyglądają pączki z Carrefoura. Najwyższa cena w naszym teście: 3,29 zł.
- Megasmaczne były pączki z Carrefoura, miały bardzo dużo nadzienia śliwkowego - stwierdziła moja redakcyjna koleżanka.
- Nie zgadzam się, te pączki były za suche i miały posmak sera pleśniowego - stwierdził kolega z IT.
Większość pączków reprezentowała jednak dobry, mocny poziom. Te, które uplasowały się na podium naszego rankingu, śmiało mogłyby konkurować z pączkami sprzedawanymi przez cukiernie. Najsłabiej wypadły pączki z Intermarche - tutejszy produkt okazał się małą, suchą, niezbyt słodką bułą, bardzo chemiczną w smaku, nadzianą symboliczną ilością nadzienia.

Jak spalić pączka? Najszybsze i najbardziej przyjemne sposoby na tłusty czwartek Jak spalić pączka? Najszybsze i najbardziej przyjemne sposoby na tłusty czwartek

Ceny pączków w marketach: 0,99 - 3,29 zł



Pączki do testu kupowaliśmy w środę. Wówczas najtańsze pączki znaleźliśmy w Intermarche - 0,99 zł i Aldi - 0,99 zł (przecena z 1,25 zł). Nieco droższe pączki kupiliśmy w Biedronce - 1,15 zł (przecena z 1,25 zł). Zwycięskie pączki z Netto kosztują 1,99 zł. W Lidlu za jednego pączka zapłaciliśmy 2,39 zł, w Żabce - 2,60 zł, a w Auchan - 2,13 zł (przy zakupie 6 sztuk). Najdroższe w naszym zestawieniu były pączki z Carrefoura - 3,29 zł. To pokazuje, że w przypadku marketowych wyrobów wyższa cena nie oznacza lepszej jakości, a najtańszy produkt to niekoniecznie ten najgorszy.

W tłusty czwartek ceny pączków we wspomnianych marketach mogą się różnić od tych zaprezentowanych w artykule. Sklepy z okazji tłustego czwartku szykują różne promocje i liczne rabaty przy zakupie wielu sztuk.

W wielu sklepach znaleźć można oferty typu "kup więcej, zapłać mniej". W sieci Biedronka obowiązuje promocja 5+1 gratis (przy zakupie 6 sztuk jeden z pączków klienci otrzymują bezpłatnie). W Lidlu przy zakupie 6 sztuk pączków z nadzieniem wieloowocowym za sztukę zapłacimy 0,89 zł. W Netto przy zakupie 12 pączków za 1 szt. zapłacimy 49 groszy. Z kolei w sieci Carrefour przy zakupie 12 pączków cena za 1 szt. wyniesie 39 groszy.

Pączki z Biedronki


Tak wyglądają pączki z Biedronki za 1,15 zł. Tak wyglądają pączki z Biedronki za 1,15 zł.

Pączki na tłusty czwartek. Ile trzeba zapłacić w cukierniach?



Jesteśmy świadomi, że skład pączków oferowanych przez duże sieci handlowe - łagodnie mówiąc - nie należy do najlepszych. Trzeba jednak przyznać, że dostajemy to, za co zapłaciliśmy. Jeśli nie jesteśmy fanami tego rodzaju ciastek, a chcemy po prostu uczcić ten dzień i zjeść symbolicznie jednego pączka - marketowy wyrób może okazać się dobrym rozwiązaniem.

- Pączki z dyskontów są na plus, gdy nie dbamy o smak, a chcemy kupić dużo. Jednak jeśli chcemy zjeść dobrego pączka, to trzeba wydać trochę więcej, ale warto. Jak kalorycznie i niezdrowo, to chociaż niech będzie smacznie - podsumowała koleżanka z Działu Moderacji.
Szaleństwo, wybitny smak czy genialny marketing? Te pączki budzą sensację Szaleństwo, wybitny smak czy genialny marketing? Te pączki budzą sensację
Jeśli jednak szukamy wyjątkowych walorów smakowych czy chcielibyśmy spróbować oryginalniejszych wersji, polecamy skorzystanie z oferty renomowanych trójmiejskich cukierni. W piekarniach rzemieślniczych i cukierniach za jednego pączka trzeba zapłacić od 4 zł do ponad 20 zł. Wyższe ceny występują szczególnie w przypadku tych bardziej nietypowych wersji.

Prawdziwym poszukiwaczom cukierniczych ciekawostek polecamy np. wybrać się do cukierni Kaiser, która przygotowała najdroższego pączka w Polsce - kosztuje 100 zł, waży 300 g, pokryty jest sześcioma płatami 24-karatowego złota, a nadziany "muślinowym kremem na bazie włoskiego mascarpone z szafranem".

Miejsca

Opinie (187) ponad 10 zablokowanych

Wszystkie opinie

  • Haha

    Szkoda, że nie napisaliście nic o dramatycznym składzie pączków z Lidla i biedronki , o ile auhan robi pączki na miejscu a carrefour ma z piekarni tak marketowe to tablica mendelejewa

    • 0 0

  • Opinia wyróżniona

    Marketowe pączki tez ok (23)

    Dobrze, ze wzięliście na testy marketowe pączki. Cos dla normalnych ludzi przynajmniej. W tym roku pączki z modnych rzemieślniczych a raczej "instagramowych" cukierni kosztują ponad 15 zł / sztukę! OK, jak człowiek jest sam i kupuje jednego, ale jakbym chciała kupić pączków dla całej rodzinki to wychodzi kupa kasy niestety.

    • 137 21

    • (17)

      są też normalne piekarnie z tańszymi pączkami a raz w roku chyba lepiej kupić i zjeść coś lepszej jakości niż byle co byle dużo i tanio zwłaszcza jak się kupuję dla rodzinki

      • 26 15

      • (5)

        Też uważam, że lepiej zjeść jednego dobrego pączka o sensownym składzie, niż osiem - tylko dlatego, że tanie... Dzieciom też na zdrowie wyjdzie mniej niż więcej...

        • 29 2

        • Na zdrowie

          To się w ogóle takich rzeczy nie jada.

          • 2 0

        • Dlatego w ten jeden dzień ,jem tylko w kawiarni Niewinni Czarodzieje .Za jednego pączka tylko 50 zł

          • 2 2

        • Żaden pączek dzieciom nie wyjdzie na zdrowie (1)

          A łudzenie się, że jak z mniejszej piekarni to na pewno samo zdrowie jest mocno naiwne

          • 20 3

          • Nie "samo zdrowie", bo cukier i tłuszcz, czyli to, z czego składa się pączek, to nigdy nie jest "samo zdrowie", ale jak jesz pączka z cukierni, to do tłuszczu i cukru nie dorzucasz całej tablicy mendelejewa...

            • 3 1

        • Popros o sklad rowniez tego z cukierni i porownaj

          • 17 2

      • przecież to jest to ta sama mąka, woda czy drożdże i te same maszyny (10)

        ba, znając biedrę jak trzyma dostawców za twarz, to pewnie nawet lepsza jakość. Też się zastanawiam czy jutro brać z mielnika czy kolbud, bo to akurat przy domu mam czy z biedry. Bez problemu dopłacę za oryginalne nadzienie czy prosto z pieca, ale z takiego tylko powodu nie będę jutro tłukł się do "cywilizacji".

        • 9 18

        • ten sam pączek? skład pączka z biedamarketu (4)

          W skład takiego pączka wchodzi m.in.:

          kwas cytrynowy
          cytrynian wapnia
          skrobia modyfikowana
          tłuszcz palmowy
          substancja przeciwzbrylająca: E170, E551
          węglan wapna
          substancje spulchniające: E450, E500
          jaja w proszku
          emulgatory: E471, E481, E472e
          serwatka w proszku
          stabilizatory: E412, E466, E415
          barwniki
          karoteny
          mleko w proszku

          • 14 2

          • jesli ktos chce mieć ' pączka o dobrym składzie' -to niech upiecze w domu

            Byłoby dużą naiwnością wierzyć, ze te z 'cukierni' mają super skład, tak czy siak, jak ktoś chce zdrowo: to niech wybierze jabłuszko lub pomarańczę, bo w pączku nic zdrowego nie ma, ewentualnie można w domu usmażyć , wtedy ma się pewność co do jakości użytych składników, a tak przy okazji, smak domowych pączków jest totalnie inny od tych z cukierni, ciekawe dlaczego

            • 0 0

          • Dzięki !!! (1)

            Ludzie nie mają świadomości co kupuja, bo nie czytają skladu produktu. Skoro paczek z marketu jest tańszy nawet o 80% od tego w cukierni, to musi być w tym jakiś haczyk i ja akurat na ten haczyk NIGDY się nie skusze ! Paczus z marketu nie dziękuję blee Zbyt mocno cenie swoje samopoczucie, które zawdzieczam jelitom.

            • 15 3

            • To dajcie też skład tych lepszych

              Kiedyś w moim osiedlowym sklepie, który brał pączki z kilku cukierni (np. Pellowski) przeczytałem sobie składy. Też wcale krótkie nie były i zawierały np. margarynę, czyli tłuszcze trans. Oni też często maksymalizują zysk, bo wiedzą, że mając za sobą 30 osób w kolejce nikt nie będzie prosił o skład pączka. Choć pewnie mogą mieć trochę lepszy skład niż markety.

              • 1 1

          • grubo

            • 2 0

        • to kup dwa pączki, połóż je w kuchni i spróbuj zjeść za 3 dni (1)

          • 6 1

          • A ja już od razu twierdzę:

            każdy pączek, jakikolwiek, i ten za 2 zł, i ten za 20 czy domowy, jest tak samo ohydny następnego dnia od smażenia.

            • 2 3

        • Przecież NIE !!!

          Albo maka albo ... no właśnie albo polepszacze dlatego to mrozone ciasto jest tansze !

          • 8 2

        • (1)

          oglądałam kiedyś dokument o tzw. markach własnych... np. producent chipsów dla któregoś z franc. marketów produkował chipsy z użyciem oleju palmowego, a w ramach marki własnej - z rzepakowym czy słonecznikowym, czyli zdrowiej... nie wydusisz z producenta jednocześnie dobrej ceny, jakości, zdrowych półproduktów, smaku, etycznych metod produkcji itp., choćbyś był Królem Marketów. cena nie bierze się z powietrza. jasne, można jakieś rzeczy zrobić trochę taniej, bo hurtowo wszystko się bardziej opłaca robić, ale nie ma się co łudzić, że w Biedrze kupisz takie pączki jak w Mielniku.

          • 15 5

          • masz skład

            przeczytaj, zastanów się, dokonaj świadomego wyboru. Założenia robione z góry są bez sensu.

            • 20 1

    • jestem nienormalny bo kupuję pączka u rzemieślnika, a nie z fabryki? (1)

      • 6 0

      • to tylko mniejsza fabryka

        • 0 2

    • Nie rozumiem, jaki to mus dzisiaj zjeść pączka ?

      Narodowa histeria.

      • 5 1

    • nie dla normalnych ludzi tylko biedaków jedzących najtańsze g*wno najbardziej podłej jakości, za kilka lat wyjdzie

      • 5 5

    • Ktoś wie ile teraz kosztują pączki z Pączusia w Gdyni? Tak z ciekawości pytam

      • 1 0

  • Ukryta bieda (9)

    Te pączki z biedry to ukryta bieda Polaków. Ludzie mający pojęcie o składzie tego czegoś nawet tego nie dotykają. Szkoda tylko dzieci.

    • 63 28

    • Wszystkie paczki na taniej mące z UK. (4)

      • 6 7

      • Z polepszaczami (2)

        Chemicznymi

        • 3 0

        • Sorry za minus ! (1)

          Kilka lat spedzonych w UK uswiadomilo mi, że polepszacze w piekarniach to norma.

          • 0 1

          • a w Polsce to niby nie są?

            w Polsce takze masowo są stosowane od co najmniej 30 lat, moja teściowa pracowała w dużej gdańskiej piekarni i wspomina jak to szuflami piekarze sypali te 'polepszacze' do chleba i innego pieczywa, nawet nie ważąc, ile sypią.

            • 0 0

      • Nie wiedziałem

        że w Wielkiej Brytanii mąka tak tania, że opłaca się wprowadzać

        • 3 2

    • Wole zjeść jednego pączka (1)

      Niż 12 w tej samej cenie z marketu. Ludzie jedzą byle co, a potem zdziwienie, że chorzy.

      • 7 4

      • no paczkiem z marketu nie bedziesz mogla slodzic twojego instagrama i pokazywac, jaka jestes wyjatkowa

        • 3 5

    • Wonsik co ty gadasz lepiej samochody dalej sprzedawaj

      • 3 1

    • przecież skład jest dostępny

      łącznie z pieczywem. poczytaj, a nie wymyślasz.

      • 14 2

  • Pączek za 99 groszy hahaha odpowiedzcie sobie (3)

    sami z czego musi być..ale chcecie oszczędzić na zdrowiu to smacznego..

    • 3 5

    • podaj prosze dokladny sklad paczka z cukierni, tego super paczka (2)

      • 1 0

      • Jeżeli nie odróżnisz pączka z cukierni od marketowego (1)

        Wyrobu pączkopodobnego to współczuje

        • 1 0

        • Podaj sklad

          Miszczu.

          • 0 0

  • Kupilem dzis w biedzie

    Calkiem smaczne

    • 0 0

  • (11)

    Szczerze? Jak raz do roku ktoś zje pączka z Biedronki czy Lidla, to od tego nie umrze od razu, więc nie rozumiem po co ten hejt. Z innymi rzeczami z dyskontów nie macie problemów, a też nie zawsze są wysokiej jakości. Każdy kupuje gdzie chce.

    • 12 3

    • (1)

      Ja mam problem także z innymi rzeczami z dyskontów, i co Ty na to?

      • 0 0

      • No to to jest Twój problem, że nie czytasz składów i z zasady wolisz przepłacać za jedzenie na codzień. Dyskonty to nie tylko syf, ale to się trzeba postarać zgłębić temat. Z drugiej strony jeśli stać Cię, żeby nie patrzeć na ceny to gratuluję.

        • 0 0

    • Dzieki takim opiniom produkuje sie smieci. (4)

      Smieci do jedzenia bo raz można. Produkują tego miliony bo kazdy takiego smiecia zje raz. Rozumiesz dlaczego produkują smieci do jedzenia? Bo je kupujesz. Proste co?

      • 2 4

      • (3)

        Naprawdę uważasz, że jeśli ileś tam osób na skalę krajową zbojkotuje dyskontowe pączki, to się jakość jedzenia w Polsce poprawi? Serio? My od lat jesteśmy śmietnikiem Europy i jakoś cisza o tym, nikt nie bojkotuje chleba, pseudowędlin z MOM, najtańszego mięsa, okrutnie pryskanych warzyw... To jest ok i można o tym milczeć, a pączki z dyskontu to zło?

        • 7 0

        • (2)

          Jasne, o tym też trzeba mówić. Mówienie o składzie pączków powinno skłonić do refleksji na temat tego, co jest w tych wędlinach i mięsach (woda i antybiotyki), warzywach i owocach (nigdy nie smakują tak, jak od dziadków ze wsi czy z dobrego warzywniaka) czy chlebach. Nie przelewa mi się, ale staram się jak najmniej kupować w supermarketach, bo lepiej zjeść mniej, a zdrowiej.

          • 2 0

          • (1)

            Problem jest jeden: nic nie smakuje tak jak z własnego ogródka, czy gospodarstwa. Mi się kiedyś wydawało, że warzywniak = wysoka jakość, do momentu, aż zobaczyłam Panią z warzywniaka, u której kupowałam, jak wynosi kartony pomidorów z Auchan... raczej nie na użytek własny, a takich historii jest więcej. Ja też kokosów nie zarabiam, na co dzień mam sprawdzone produkty, które kupuję, ale też nie jest tak, że totalnie nic spoza listy nie zjem, no bo to z automatu zło. Zło by było gdyby się jadło tłusto słodki syf codziennie, albo co weekend. Nie ma co popadać w przesadę. Można być zdrowym i raz do roku zjeść pączka z dyskontu. Owszem, są rzeczy, których nigdy nie tknę, ale pączek z dyskontu do nich nie należy.

            • 0 0

            • Uzupełniając: znam kilku rolników. Mają podzielone, że to na handel, to dla siebie. Na handel sypane azotem, bo rosnąć nie chce tak szybko. Znam też wsie, gdzie w sklepach już totalnie nic od rolnika nie ma, wszystko masówka, więc jeszcze gorzej... To jest poważny problem.

              • 1 0

    • Jest popyt, jest podaż. (3)

      Kazdy ma wybór, osobiście wolę jakość od ilosci. Od 20 lat mamy ere przemyslowa, konsument zyczy sobie dużo i tanio, a że kosztem zdrowia eee tam, żyje się tylko raz i na coś trzeba umrzec.

      • 2 0

      • (2)

        Oczywiście, że w idealnym świecie każdego stać na bycie eko, fit i kupowanie tylko najwyższej jakości produktów, ale świat nie jest idealny. Pączków się czepiacie, ale jak przychodzi na przykład temat alkoholu, to każdy chce podwyższać limity, bo gdzieś indziej w Europie tak jest i jest spoko. Raz do roku pączek z dyskontu to dramat, a kraftowe piwko raz w tygodniu jak najbardziej ok. Co jest gorsze?

        • 0 0

        • (1)

          W idealnym świecie jak kogoś nie stać na dobrej jakości żarcie, to sobie odmówi tego piwa, żeby chociaż dzieciom zdrowsze jedzenie kupić.

          • 2 1

          • To wówczas już nie jest idealny świat.

            • 0 0

  • Miło jest zobaczyć twarze PISowskich hejterów tego portalu :O) (2)

    A co do meritum, to kto wam powiedział, że te paczki są mrożone?

    A nawet jeśli, to nie są one rozmrażane przez sklepy, bo nie są smażone przez sklepy, tak jak ma to miejsce z mrożonym pieczywem.

    Te pączki są smażone w firmie, która produkuje je i jedynie dystrybuowane przez sieci handlowe. Widać są na takie zamówienia przygotowani, dokładnie w takim samym stopniu jak firmy produkujące rogale świętomarcińskie w Poznaniu.

    • 2 8

    • Nie pij już więcej. (1)

      Nie wiem gdzie tu jakieś twarze widzisz i w dodatku wiesz, że są pisowskie.

      • 4 0

      • W 3 minucie slyszy jak pączki sie smażą

        • 0 0

  • Dla porównania trzeba było wziąć z piekarni

    I wtedy ocenić

    • 0 0

  • Porównania powinno się zacząć o sprawdzenia składu i na tym skończyć . Wolę jeden porządny zamiast kilku chemicznych .

    • 0 0

  • W cukierniach tez slabe (2)

    Dzis kupilismy pączki w Kropku i Raszczyku. Za pączki 4-6 złotych a smakowały gorzej niż z marketu.

    • 9 4

    • Naprawdę gorzej?? Chyba sobie wmawiasz

      Ale każdy może wierzyć nawet w zielone ludziki

      • 1 0

    • Potwierdzam

      • 3 1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Katalog.trojmiasto.pl - Nowe Lokale

Najczęściej czytane