Zapraszamy na tydzień Rosyjski do Restauracji Kresowa.
Podobne wydarzenia
piątek - sobota, godz. 16:00 - 23:59
piątek - wtorek
Bliny z kapusta i grzybami
(Naleśniki na cieście gryczanym zapiekane na maśle z farszem z kapusty i grzybów suszonych z dodatkiem pieczarek)
Bliny z łososiem
(Naleśniki z mąki gryczanej z farszem z łososia, kaparów, twarogu i z plastrami łososia wędzonego)
Bliny z łososiem i kawiorem
(Naleśniki z mąki gryczanej z tym samym farszem ale dodatkowo okraszane kawiorem)
Sałatka rosyjska Olivie
(Sałatka z piersi kurczaka, oliwek i gotowanych warzyw okraszona majonezem własnej roboty)
Śledź pod szubą
(Śledź solony pod pierzynką warzyw i śmietany)
Łosoś po rosyjsku
(Surowy łosoś przez 3 dni konserwowany solą, cukrem i papryką, podawany z cytryną)
Ucha
(Gotowana na warzywnym wywarze z pięciu gatunków ryb, zupa z rybnymi pulpecikami, lanymikluseczkami i śmietaną)
Solanka
(Jedna z całego bukietu solanek, zup rosyjskich popularnych na całym świecie. Ta składa się z pomidorów, oliwek, smażonej kiełbasy, ogórków kiszonych, kaparów i warzyw)
Barszcz Rosyjski
(Barszcz podobny do ukraińskiego ale bez fasoli, gotowany na żeberkach, podawany ze śmietaną i zieloną pietruszką)
Rosolnik
(Syberyjska zupa bardzo podobna do naszego krupnika zmieszanego z ogórkową, podawany jak przystało na rosyjskie zupy - z prawdziwą śmietaną)
Pielemieni
(Powszechnie znane pierożki syberyjskie z wieprzowiny i wołowiny, z dodatkiem cebuli i przypraw)
Wareniki
(Gotowane pierożki z farszem z grzybów i ziemniaków z koperkiem)
Sandacz z kurkami a'la Hotel George
(Sandacz smażony podawany w sosie z kurek, duszonych w śmietanie z cebulką)
Kurczak liść Tabaki
(Rozbite na płasko udo z kurczaka pieczone w sosie majonezowo-czosnkowym)
Indyk Tatiany
(Filet z piersi indyka pieczony, podawany w sosie z trawy cytrynowej)
Beaf Strogonoff
(Gulasz z najlepszej wołowiny, z pieczarkami w sosie śmietanowo-pomidorowyo-cebulowym)
Udziec Jagnięcy
(Udziec jagnięcy moczony w czerwonym winie, pieczony i podawany w sosie własnym)
Pascha
(Deser twarogowy z kremowej śmietany wypełniony bakaliami)
Pawłowa
(Ulubiony tort słynnej rosyjskiej primabaleriny Pawłowej, składający się z bezy, bitej śmietany i owoców)
Herbata z konfiturą
(Autorska mieszanka herbat liściastych w towarzystwie konfitury wiśniowej produkcji własnej)
Od poniedziałku do niedzieli wszystkie dania z kuchni Rosyjskiej o 20% taniej