Stało się - Falla dopłynęła nad morze. Przebiła się z Poznania Odrą do Bałtyku i wraz z przypływem zakotwiczyła na dobre w Gdyni. Już pora, żeby kuchnia Maghrebu zawładnęła nadmorskim miastem, które tak bardzo kochamy. Zapraszamy na otwarcie Falla Gdynia!
W naszej małej, ale przytulnej restauracji poznasz rozmaite wariacje najbardziej popularnych dań kuchni izraelskiej, marokańskiej czy tunezyjskiej - oczywiście w wersji wege. Moc kolorów, bliskowschodnie aromaty, przyprawy, których na co dzień raczej się nie używa - to wszystko w naszym menu. Od wyrazistego, puszystego hummusu w wersji klasycznej i smakowej, poprzez flagowego falafela w chrupiącym wrapie albo na talerzu, w towarzystwie świeżych i marynowanych warzyw, do aromatycznej szakszuki z jajkiem. A do tego posypany ziarnami granatu bakłażan prosto z Tel Awiwu, tradycyjny turecki Ayran i sezonowe niespodzianki - na pewno znajdziesz coś dla siebie.
Ruszamy pełną parą w piątek o 12. Jeżeli pogoda na to pozwoli, od razu otwieramy też ogródek, więc trzymaj kciuki za trochę słońca. Mamy 23 miejsca w środku i kilka na zewnątrz, więc powinniśmy się wszyscy pomieścić.