• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Ledwo się otworzyły, a już zamknięte. Te lokale miały pecha

OSA
6 grudnia 2022 (artykuł sprzed 1 roku) 
Opinie (205)
Restauracja Koala działała od czerwca do listopada. Restauracja Koala działała od czerwca do listopada.

Niedawno świętowały otwarcie, dziś już są zamknięte. Niestety nie wszystkie nowo otwarte lokale mają szczęście: niektóre szybko musiały zakończyć działalność, choć zapowiadały się naprawdę ciekawie. Kto nie przetrwał roku? Poniżej kilka niedawno zamkniętych lokali.




Koala


Otwarta w czerwcu tego roku restauracja Koala w Garnizonie nie nacieszyła się długą działalnością. Lokal celujący w pomysłowe menu śniadaniowe, który jeszcze niedawno opisywaliśmy w cyklu "Nowe lokale", zderzył się z rzeczywistością i 22 listopada ogłosił smutną wiadomość.

- Kochani, ten rok jest ciężki dla wszystkich przedsiębiorców, a co dopiero dla gastronomii, dlatego podjęliśmy ciężką, ale konieczną decyzję, aby zawiesić naszą działalność do odwołania od tego czwartku, tj. 24 listopada. Dziękujemy wszystkim, którzy nas wspierali i licznie odwiedzali. Wyróżnieniem było Was gościć w naszej Koali - przeczytaliśmy w oficjalnym ogłoszeniu.

Pierogarnia



Pierogarnia Pruszcz By Wrzeszcz działała ponad 7 miesięcy... Pierogarnia Pruszcz By Wrzeszcz działała ponad 7 miesięcy...
Kiedyś działała tu popularna we Wrzeszczu Prasówka. Po kilku latach zakończyła działalność, a w marcu 2022 r. w jej miejsce pojawiła się Pierogarnia Pruszcz by Wrzeszcz. Wydawało się, że lokalowi sprzyja nie tylko lubiane przez Polaków menu, czyli tytułowe pierogi na słono i słodko, ale też lokalizacja przy ruchliwej ulicy prowadzącej na dworzec. Dodatkowo sieć działała już z powodzeniem w Pruszczu Gdańskim.

1 października Pierogarnia opublikowała jednak zwięzłą wiadomość na Facebooku:

- Dziękujemy za wspólnie spędzone lata w Prasówce oraz za kilka miesięcy przygody z pierogami. Trzymajcie się ciepło.

Evil Steak Club



Sieć Evil Steak Club wycofała się z Trójmiasta.
Sieć Evil Steak Club wycofała się z Trójmiasta.
Dwie lokalizacje marki Evil Steak Club, serwujące wysokiej jakości mięsne dania, nie utrzymały się długo w Trójmieście. Jedna, położona przy ul. Powroźnicznej w Gdańsku, zamknęła się w sierpniu po ponad roku działalności, a druga z ul. Długiej działała od marca do października tego roku. To dość zaskakujący obrót sprawy, bo nie był to nowy projekt: sieć Evil Steak Club działała już w innych miastach z sukcesem, m.in. w Szczecinie i Poznaniu.

- Jest nam naprawdę przykro. Niestety ze względów ekonomicznych (wysokie czynsze oraz opłaty za media) nasze lokale zostały zamknięte. Wycofaliśmy się jako marka z terenu Trójmiasta. Przepraszamy - czytamy w oficjalnym komunikacie.

One More Gdańsk



One More Gdańsk miało być zamknięte tylko na chwilę... One More Gdańsk miało być zamknięte tylko na chwilę...
Choć położona blisko Bazyliki Mariackiej restauracja zapowiadała, że zamyka się tylko na jakiś czas, wiele wskazuje na to, że prędko nas znowu nie ugości. 15 października poinformowała, że "robi sobie krótką przerwę". Niestety do grudnia nic się nie zmieniło.

- "To ostatnia niedziela, dzisiaj się rozstaniemy, dzisiaj się rozejdziemy na wieczny czas..." Nie, no żart! Nie bójcie się. U nas wszystko gra i zamykamy się tylko na tydzień, żeby zrobić małe przemeblowanie w One More. Chcemy wrócić do Was zwarci i gotowi. Wpadajcie do nas w weekend, a od 17.10 robimy krótką przerwę.
Odezwaliśmy się kilka dni temu z pytaniem, czy lokal już działa, ale dowiedzieliśmy się, że nadal jest zamknięty.
OSA

Opinie (205) ponad 10 zablokowanych

  • Szkoda, bo steki w Evil były obłędne. (8)

    Ale już się zdążyłem przyzwyczaić że Trójmiasto w porównaniu z Warszawą czy Krakowem to kulinarne zad*pie.

    • 17 27

    • (2)

      Hehe takie obłędne, że pies z kulawą noga tam chodził. Mało, że obłędne, przeobłędne po prostu:) Dobre ma pełno klientów, takim sobie klienci mowią asta la vista baby.

      • 11 3

      • Hehe, nie stać cię to patrz przez szybę, hehe

        Albo kup se mielone z biedronki. W tym kraju z kartonu ludzi pełno jest tam gdzie jest tanio, a nie smacznie. I w większości to nie brak środków tylko cebulowa mentalność.

        • 5 12

      • Hasta powinno być.

        Nie znasz hiszpańskiego, to nie pisz.

        • 0 1

    • (1)

      Trójmiasto w porównaniu z Warszawą finansowe zad*pie.

      • 11 3

      • Jak spojrzysz na ceny nieruchmości i poczytasz

        trochę propagandy na tym portaliku to wychodzi że u nas jest lepiej niż w Warszawie i Singapurze razem wziętych.

        • 14 1

    • (2)

      tak. Ja sam kupowałem po 3 stejki i brałem na wynos. Potem w Warszawie gdzie takiego Steka nie zjesz brałem do roboty i odgrzewam sobie w mikrofali. Pycha

      • 5 2

      • Stek w mikrofali ! Gratuluję Głupoty !! Ty prawdziwego steka Nie widziałeś na oczy !

        • 4 4

      • Nie ma w jeżyku polskim takiej formy "steka"

        • 1 2

  • Nie przeszly zupy po 30, stejki po 200 i piwko po 20 ? No nieee (2)

    • 46 3

    • Nie martw się ci co przetrwają będą dla nielicznych

      Z zupa po 50, steakami po 300 i piwem po 30.

      Brak konkurencji zawsze równa się wzrostowi cen, bo w biznesie celem jest mała sprzedaż z wysokimi marżami, a nie odwrotnie jakbyście chcieli.

      • 3 4

    • Co to stejki !!! Może twoja stulejka nie działa !

      • 2 5

  • (3)

    A w Gdyni nic się nie zamyka. Szach mat hejterzy Szczura

    • 6 21

    • Ja niewiele wiesz o życiu i gdyńskiej gastronomii

      • 9 1

    • Bo tam już się rok temu wszystko zamknęło..

      • 17 1

    • aha

      Pięć Smaków na 3 Maja; Chińska na Piotrkowskiej.....

      • 5 0

  • Bo jedzenie musi być smaczne i przede wszystkim świeże, a nie odgrzewane dania , wczorajsze a nawet przedwczorajsze.

    • 21 3

  • Nie ma po czym płakać.

    • 26 2

  • To nie pech! (3)

    To wyższe (300-500%) ceny prądu i gazu dla przedsiębiorstw.
    Zerowy VAT dla kupujących (ale sprzedając płacisz państwu 8% nic nie odpisując).
    Składka zdrowotna 9% od zarobków- polski ład.
    Inflacja- ta realna ponad 30%. Wszystko kupujesz drożej.
    Wyższe czynsze.
    I biedniejsze społeczeństwo które (co zrozumiałe) najpierw oszczędza na przyjemnościach.

    • 30 13

    • "Tyle w temacie" to zawsze gwarancja dyrdymałów. (2)

      "Zerowy VAT dla kupujących (ale sprzedając płacisz państwu 8% nic nie odpisując)"

      Pomyliłeś ze stawką "zwolnione". 0% VAT to zupełnie co innego, masz pełen odpis.

      • 6 4

      • (1)

        Wrzucasz w koszta a VAT jest VAT.

        • 1 5

        • Czyli jednak nie wiesz o czym piszesz, jak to zwykle ci spod znaku "Tyle w temacie".

          • 4 0

  • Pazerność ich wykancza (2)

    Po co mam w pracy iść na lunch do baru i płacić za zupę 30 PLN jak w biedrze mam za 6. Nie potraficie dostosować oferty do odbiorcy. Nie oczekuje, że dorównacie do 6 PLN ale 5 razy drożej to sami wiecie... Powoli to do was dociera, nauczymy was nasza obojętnościa. Dzisiaj w Warszawie z ulicy dostaje lepsze jedzenie i w niższej cenie, to mówi samo za siebie.

    • 40 6

    • Tanio to psy jedzą (1)

      • 1 17

      • Dlatego przestań już buszować po kontenerach

        • 11 2

  • Jak to jest mozliwe

    że goferek i lody z budy na obrzeżach Gdańska są w cenie tych na Długiej i jednocześnie droższe niż te pod Pałacem Prezydenckim w Warszawie? Takie biznesy muszą się zamykać im szybciej tym lepiej.

    • 32 2

  • A po co nam wogóle knajpy?

    • 10 14

  • po wystroju widac

    ze nie maja pojecia o gastro ..gastro jest jak walka o zycie - jest zabawa i pasja . i trzeba umiec sie dopasowac jak woda zawsze i wszedzie. pod klieta ...tylko ..a fisiu misiu to psu na bude.

    • 9 1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Najczęściej czytane