• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Ledwo się otworzyły, a już zamknięte. Te lokale miały pecha

OSA
6 grudnia 2022 (artykuł sprzed 1 roku) 
Opinie (205)
Restauracja Koala działała od czerwca do listopada. Restauracja Koala działała od czerwca do listopada.

Niedawno świętowały otwarcie, dziś już są zamknięte. Niestety nie wszystkie nowo otwarte lokale mają szczęście: niektóre szybko musiały zakończyć działalność, choć zapowiadały się naprawdę ciekawie. Kto nie przetrwał roku? Poniżej kilka niedawno zamkniętych lokali.




Koala


Otwarta w czerwcu tego roku restauracja Koala w Garnizonie nie nacieszyła się długą działalnością. Lokal celujący w pomysłowe menu śniadaniowe, który jeszcze niedawno opisywaliśmy w cyklu "Nowe lokale", zderzył się z rzeczywistością i 22 listopada ogłosił smutną wiadomość.

- Kochani, ten rok jest ciężki dla wszystkich przedsiębiorców, a co dopiero dla gastronomii, dlatego podjęliśmy ciężką, ale konieczną decyzję, aby zawiesić naszą działalność do odwołania od tego czwartku, tj. 24 listopada. Dziękujemy wszystkim, którzy nas wspierali i licznie odwiedzali. Wyróżnieniem było Was gościć w naszej Koali - przeczytaliśmy w oficjalnym ogłoszeniu.

Pierogarnia



Pierogarnia Pruszcz By Wrzeszcz działała ponad 7 miesięcy... Pierogarnia Pruszcz By Wrzeszcz działała ponad 7 miesięcy...
Kiedyś działała tu popularna we Wrzeszczu Prasówka. Po kilku latach zakończyła działalność, a w marcu 2022 r. w jej miejsce pojawiła się Pierogarnia Pruszcz by Wrzeszcz. Wydawało się, że lokalowi sprzyja nie tylko lubiane przez Polaków menu, czyli tytułowe pierogi na słono i słodko, ale też lokalizacja przy ruchliwej ulicy prowadzącej na dworzec. Dodatkowo sieć działała już z powodzeniem w Pruszczu Gdańskim.

1 października Pierogarnia opublikowała jednak zwięzłą wiadomość na Facebooku:

- Dziękujemy za wspólnie spędzone lata w Prasówce oraz za kilka miesięcy przygody z pierogami. Trzymajcie się ciepło.

Evil Steak Club



Sieć Evil Steak Club wycofała się z Trójmiasta.
Sieć Evil Steak Club wycofała się z Trójmiasta.
Dwie lokalizacje marki Evil Steak Club, serwujące wysokiej jakości mięsne dania, nie utrzymały się długo w Trójmieście. Jedna, położona przy ul. Powroźnicznej w Gdańsku, zamknęła się w sierpniu po ponad roku działalności, a druga z ul. Długiej działała od marca do października tego roku. To dość zaskakujący obrót sprawy, bo nie był to nowy projekt: sieć Evil Steak Club działała już w innych miastach z sukcesem, m.in. w Szczecinie i Poznaniu.

- Jest nam naprawdę przykro. Niestety ze względów ekonomicznych (wysokie czynsze oraz opłaty za media) nasze lokale zostały zamknięte. Wycofaliśmy się jako marka z terenu Trójmiasta. Przepraszamy - czytamy w oficjalnym komunikacie.

One More Gdańsk



One More Gdańsk miało być zamknięte tylko na chwilę... One More Gdańsk miało być zamknięte tylko na chwilę...
Choć położona blisko Bazyliki Mariackiej restauracja zapowiadała, że zamyka się tylko na jakiś czas, wiele wskazuje na to, że prędko nas znowu nie ugości. 15 października poinformowała, że "robi sobie krótką przerwę". Niestety do grudnia nic się nie zmieniło.

- "To ostatnia niedziela, dzisiaj się rozstaniemy, dzisiaj się rozejdziemy na wieczny czas..." Nie, no żart! Nie bójcie się. U nas wszystko gra i zamykamy się tylko na tydzień, żeby zrobić małe przemeblowanie w One More. Chcemy wrócić do Was zwarci i gotowi. Wpadajcie do nas w weekend, a od 17.10 robimy krótką przerwę.
Odezwaliśmy się kilka dni temu z pytaniem, czy lokal już działa, ale dowiedzieliśmy się, że nadal jest zamknięty.
OSA

Opinie (205) ponad 10 zablokowanych

  • a gdzie pod łososiem? (1)

    • 6 1

    • a co z nimi? zamknęli się?

      • 1 0

  • Opinia wyróżniona

    Widać też zmiany na lepsze (6)

    Ostatnio byłam w Garnizonie w restauracji Limoncielo. Byłam tam wcześniej 5 razy. Jedzenie poprzednio średnie teraz jest o niebo lepsze a deser nieziemski. Przetrwają restauracje które zaoferują ponadprzeciętny smak i jakość a wymrą te które serwują byle co. Każdy byle co zrobi sobie w domu za 10% ceny. Do Limoncielo jeszcze wrócę i mam nadzieję że będzie równie pysznie. Zrozumieli trendy. Brawo.

    • 18 85

    • Hmm

      Mówisz że 5 razy się zawiodłeś i poszedłeś 6? Idealny klient, można go wielokrotnie zawieść, a i tak wraca. To też powody gastropatologii;)

      • 52 3

    • Ponadprzeciętne kebaby i pizza xD

      • 17 1

    • Przestań z tą kryptoreklamą ....!!!

      • 25 2

    • (1)

      powtórz jeszcze z cztery razy Limoncielo

      • 18 1

      • Brzmi jak podróbka limoncello, co nie?

        • 6 2

    • Limon

      Co to jest Limoncielo? Włoski likier to limoncello, i nie znalazłam restauracji i podanej w komentarzu dziwacznej nazwie

      • 2 1

  • Hmm

    Niski poziom jedzenia, ceny europejskie. Taka jest niestety w większości polska gastronomia. Ludzie chodzą do podrzędnych restauracji, bo była tam gessler i kazała robić schabowe, albo do znanego restauratora wojewódzkiego który zeby sprzedać swe drogie kotlety wiesza swój portret na ścianie. Może kiedyś będzie ok;)

    • 23 4

  • Jesli chodzi o Ore More to wiedzialam od początku że tak będzie

    Gdy zobaczyłam ceny menu. Ok.40zł za frytki to w hiltonie nie ma takich cen.

    • 33 0

  • Lokale

    Dobre lokale nigdy się nie zamkną ! Rynek sam weryfikuje kto się zamknie a kto pozostanie . Początkowa euforia pseudo biznesmenów , wysokie ceny nieadekwatne z menu , słaba jakość produktów i z czasem brak klientów to wszystko weryfikuje upadek tych lokali .

    • 20 2

  • A ceny prądu wzrosną dopiero po nowym roku

    • 13 3

  • Yaa (1)

    Większość restauracji w Gdańsku jest nudna i przeceniona. Moglibyśmy mieć lepsze restauracje, gdybyśmy mieli więcej imigrantów, ale miasto jest niestety zbyt rasistowskie.

    • 8 25

    • Imigrant Nigdy nie będzie prowadził dobrze knajpy ! Będzie oszczędzał i podnosili ceny jeszcze więcej niż Polak ! Zobacz co stało się z tymi piekarniami gruzińskimi ! Wszystko poszło 2 krotnie w górę a jakość trzy krotnie w dół ! Bułki chleb , pizze to wszystko kit !

      • 7 0

  • ojej, lokale nastawione tylko i wyłacznie na turystów zagranicznych, nie poradziły sobie z Polakami?

    a to chamy te ludzie, nie wyskakuja sobie za jedzenie z bonusem +100% za turystyczn lokalizacje. Pozostaja inne biznesy, papa

    • 20 1

  • Nie ma problemu (8)

    Nie ma co się stresować. Zaraz na tym miejscu biznesy otworzą "bracia" z Ukrainy,jak to ma miejsce w innych miastach. Nie płacą podatków,mają różne dofinansowania. Tak,że w naturze nie c nie ginie. Jak to było? Slava ukraini? Czy jakoś tak

    • 28 32

    • (3)

      Przestań bredzić ! Każdy to otwiera knajpę ,obojętnie jakiej jest nacji Musi Odprowadzać Podatek do US w Polsce !

      • 6 4

      • Us (2)

        Tak się składa,że Ukraińcy są zwolnieni z podatków w Polsce. Poczytaj sobie ustawę a nie tylko pudelka.

        • 7 9

        • nie przesadzaj wszyscy płaca

          masz na mysli dzialalnośc i to tylko w ograniczonym zakresie

          • 3 1

        • Szanowny Panie Alojzy ! Pracuję w US Gdańsk .I Nie Przypominam sobie aby cudzoziemcy nie płacili podatku w Polsce .

          • 5 1

    • nie chadzam do (2)

      chazarskich knajp, btw ludzie sie wq..wia i zaczna ich wyganiac z polski

      • 3 3

      • A to ciekawe (1)

        Żydzi chazarscy, żydzi wschodnioeuropejscy, żydzi ruscy wyznawcy judaizmu rabinicznego mieszkający początkowo w państwie Chazarów, od IXX wieku obecni na Rusi Kijowskiej, a od XII wieku osiedlający się na stałe także w granicach Litwy i Polski.
        Gdzie są takie knajpy, chętnie się tam wybiorę

        • 3 3

        • chazarowie nie mieli i nie mają nic wspólnego z Żydami - Izraelitami w całym tego slowa znaczeniu

          • 2 0

    • lepsze to niż flaki i inne przysmaki od kamratów

      • 1 3

  • Te pierogi "Pruszcz by Wrzeszcz" były kompletnie nietrafione (1)

    Nie wiem dlaczego zdecydowano się na taki ruch aby zmienić rodzaj działalności. Do Prasówki wpadałem wiele razy na bardzo dobre, bogate, angielskie śniadania lub popołudniami na kawę. Potem zrobiono tam jedną z wielu pierogarni gdzie w Gdańsku co drugi sklep garmażeryjny, oddziały Mandu, lub niektóre panie na rynku też robią pierogi na zamówienie. Ktoś popełnił tu poważny błąd biznesowy, zupełnie bez jakiegokolwiek rozeznania rynku. Podwójnie szkoda Prasówki.

    • 17 2

    • Oddziały Mandu dobrze napisałeś ! Tam pierogi to jakiś koszmar ! Niesmaczne z dziwnymi farszami ! Nie do przełknięcia !

      • 4 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Najczęściej czytane