20. września ruszyły rezerwacje na 12. edycję Restaurant Week. Jesienne wydarzenie odbędzie się w dniach 17 - 31 października, pod hasłem "Destynacja Restauracja". Hasło w prostej linii nawiązuje do odkrywania kuchni świata, poprzez polską scenę restauracyjną. Najbliższa edycja Restaurant Week obejmie swoich zasięgiem 13. regionów i po raz pierwszy na Podhalu. Rezerwacje na trzydaniowe doświadczenie restauracyjne są dostępne na stronie www.RestaurantWeek.pl w cenie 49 zł.
ZAREZERWUJ STOLIK
Gdynia: Cafe Cyganeria, Chwila Moment, Cozzi Ristorante, Esplendidos Restaurant, Fedde Bistro, Moje Miasto, Serio, Taverna Zante, Trafik Jedzenie i Przyjaciele, Osteria Fino, Tapas Barcelona
Sopot: Dwie Zmiany, Fidel, Koncept, Nowy Świat, Pelican, Restauracja Cafe Polskie Smaki, Restaurant No. 88, Sztuczka Bistro
Gdańsk: Gvara, Nie/mięsny, Papieroovka, Pomelo, Restauracja 5. piętro, Restauracja Filharmonia, Restauracja Majolika, Verres en Vers, Wozownia Gdańska, Rada Miasta Food & Wine, Fino
To dzięki restauracjom możemy natychmiast spełniać marzenia o dalekich kulinarnych podróżach. Wybierzmy się w nie razem z biurem podróży Restaurant Week. Dzięki niemu smaki najdalszych i bliższych zakątków świata są tylko jedno kliknięcie od gości! Celem zbliżającej się kolejnej edycji Restaurant Week, pod hasłem "Destynacja Restauracja" jest przygotowanie kulinarnej podróży dookoła świata bez wyjazdu z miasta. Rezerwacje First Minute, są już dostępne na stronie RestaurantWeek.pl. Destynacja Restauracja!
Podobnie jak w każdej edycji, organizatorzy przygotowali dla gości masę niespodzianek. Główną nagrodą w konkursie zdjęciowym ostatniej edycji był rejs LOT-em i kolacja w Singapurze. Nadchodząca edycja zapowiada się jeszcze okazalej, do wygrania bowiem będzie rejs do Włoch klasą Business i kolacja w Osteria Francescana - najlepszej restauracji świata!
Ponadto w ramach ceny każdej rezerwacji na wszystkich gości Festiwalu czekać będzie niespodzianka od sponsora wydarzenia, Martini. Kropla Délice to oficjalna woda Festiwalu Restaurant Week. Jej kompozycja składników mineralnych, idealne nagazowanie oraz elegancka butelka doskonale pasują do wybitnych festiwalowych dań serwowanych przez najlepszych Szefów Kuchni.